Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Toyota Supra GR dostala facelift od Manhart Performance

31.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomotiveWorldPR). Tuner zvýšil výkon japonského kupé na 550 k a vylepšil jeho vzhľad. Spoločnosť Manhart Performance, pôvodne známa ako tuner vozidiel BMW, sa v posledných...

31.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomotiveWorldPR).

Tuner zvýšil výkon japonského kupé na 550 k a vylepšil jeho vzhľad. Spoločnosť Manhart Performance, pôvodne známa ako tuner vozidiel BMW, sa v posledných rokoch vyvinula na tunera otvorených značiek.

Toyota Supra GR dostala facelift od Manhart Performance.
Foto: youtube.com/@AutomotiveWorldPR

Je to jasne vidieť na ich najnovšom projekte GR 550, ktorý vychádza z modelu Toyota GR Supra. Je to však aj akosi samozrejmé, keďže pod karosériou Toyoty sa nachádza technika BMW Z4.

GR 550 je vybavený motorom BMW B58, ktorý štandardne dosahuje výkon 340 koní. Ten sa používa nielen v sesterskom modeli Z4 Supra, ale nájdete ho aj v ďalších modeloch (M)40i od kompaktov až po luxusnú triedu a veľké SUV v celom modelovom rade BMW.

Spoločnosť Manhart však tento motor výrazne upravila, aby dosiahol impozantný výkon 550 k (plus 210 k) a maximálny krútiaci moment 770 Nm (štandardne 500 Nm). To sa podarilo dosiahnuť vďaka výkonnostnej súprave turbodúchadla, modernizácii turbodúchadla, súprave chladiča s hliníkovým plniacim potrubím a karbónovému nasávaniu. Okrem toho bol optimalizovaný softvér, a to buď pomocou prídavnej riadiacej jednotky MHtronik (420 PS), alebo prestavbou riadiacej jednotky ECU.

Manhartova Toyota GR Supra s výkonom 542 k.

Ďalšou zaujímavosťou Toyoty je výfukový systém z nehrdzavejúcej ocele Manhart, ktorý vyrába spoločnosť FI Exhaust. Tento systém má funkciu klapky a štyri čierne 100 mm koncovky výfuku. Pre dosiahnutie mohutného zvuku je možné výfuky kombinovať s koncovkami Manhart alebo športovými koncovkami. Druhá možnosť však nie je v Nemecku schválená TÜV a je určená len na export.

Disky Concave One

Spoločnosť Manhart tiež výrazne vizuálne upravila model GR 550. Vozidlo je vybavené diskami Concave One s rozmermi 9×20 a 10,5×20 palcov, ktoré sú kombinované s dištančnými podložkami pod kolesá H&R. Karoséria je znížená pomocou znižovacích pružín od spoločnosti H&R alebo voliteľne pomocou pruženia coilover, ktoré dodáva špecializovaná spoločnosť KW.

V dnešnej dobe je zvyčajne potrebné zaobchádzať so spoilermi opatrne. V prípade malého japonského kupé je však body kit úplne vhodný a primeraný. Rozsiahly karbónový body kit, ktorý pozostáva z predného spojlera, vložiek na kapotu, krytov zrkadiel, bočných prahov, veľkého zadného krídla, difúzora a krytov zadných svetiel, vyzerá na Supre dobre.

Výfukový systém z nehrdzavejúcej ocele Manhart, ktorý vyrába spoločnosť FI Exhaust.
Foto: youtube.com/@AutomotiveWorldPR

Vizuálny vzhľad dopĺňa sada obtlačkov s červenými akcentmi. Interiér a brzdový systém modelu GR 550 zostávajú v štandardnej výbave, ale na požiadanie ich možno prispôsobiť.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

MG ONE: Pozor, CUPRA Formentor!

Xiaomi chce uviesť do výroby elektromobil s výkonom 1500 koní


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Európsky automobilový priemysel riskuje pokuty vo výške miliárd eur. Šéf Renaultu hovorí

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@sycomoream8959). Európskemu automobilovému priemyslu hrozia pokuty až do výšky 15 miliárd eur za nedodržanie úrovní emisií uhlíka. Európsky automobilový priemysel…

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto. youtube.com/@guinnessworldrecords). Nissan Qashqai prekonal rekord v bungee jumpingu. Tento kúsok bol zorganizovaný pre reklamu. Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v…

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@joenohs1). Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti…

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomaticAddiction27). Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra. Prvé fotografie nového Volkswagenu…

Tesla Cybercab Robotaxi: Je to ono?

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov