Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Hyundai oficiálne predstavil nové Santa Fe. Aké verzie a výkony dostal konkurent modelu Highlander?

1.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SDADanCars). Autosalón v Čchengu, ktorý potrvá do 8. septembra, je skvelou príležitosťou predstaviť širokej verejnosti nové produkty výrobcov s pôsobnosťou v Číne. Hyundai patrí medzi...

1.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SDADanCars).

Autosalón v Čchengu, ktorý potrvá do 8. septembra, je skvelou príležitosťou predstaviť širokej verejnosti nové produkty výrobcov s pôsobnosťou v Číne. Hyundai patrí medzi tých, ktorí majú čo povedať v populárnom segmente SUV. Nové Santa Fe sa dnes dočkalo oficiálneho predstavenia.

Hyundai oficiálne predstavil nové Santa Fe.
Foto: youtube.com/@SDADanCars

Nový Hyundai Santa Fe debutuje s cenovkou od 25 000 eur

Autosalón v čínskom Čcheng-tu, ktorý sa začal 28. augusta, je plný premiér. Ide o veľmi preplnený a náročný trh, preto aj Európa sleduje toto podujatie s vedomím, že niektoré z vystavených modelov sa môžu dostať na starý kontinent.

Hyundai dnes predstavil svoje nové Santa Fe. Ako sme sa mohli presvedčiť na vlastné oči, ide o veľmi vydarené SUV, ktoré spĺňa požiadavky čínskych zákazníkov z hľadiska vnútorného priestoru. Model, ktorý bol predstavený 30. augusta, sa bude ponúkať v piatich rôznych variantoch. Cenové rozpätie nového SUV sa začína na 195 800 jüanoch a končí na 268 800 jüanoch. To predstavuje 25 000, resp. 34 000 eur.

SUV debutuje na čínskom trhu s ôsmimi prírodnými farbami s nízkou sýtosťou, z ktorých si môžete vybrať. Medzi ne patria okrem iného oranžová Blazing Orange, hnedá Earth Brown, zelená Jungle Green a modrá Deep Lake Blue.

Vieme, že výrobca svoje vozidlo výrazne vylepšil z hľadiska vzhľadu, interiéru a výkonu. Tak je to aj v prípade SUV ponúkaného v Číne. Vozidlo s tromi radmi sedadiel bude konkurentom modelu Highlander v módnom segmente. V budúcom roku sa objaví aj v 100 % elektrickej verzii.

Vozidlo s tromi radmi sedadiel bude konkurentom modelu Highlander v módnom segmente.
Foto: youtube.com/@SDADanCars

Aké verzie dostane vlajková loď SUV Hyundai?

Po tom, čo sa nám podarilo bližšie zoznámiť s novým Santa Fe, sme zvedaví, ako jeho nový vzhľad prijmú zákazníci v Číne. SUV s hranatou prednou časťou zdobenou pixelovými LED svetlometmi.

Nový dizajnový koncept Open for More má okrem toho, že je veľmi rozpoznateľný, aj niečo navyše. Vozidlo predstavené je vybavené aktívnou mriežkou na nasávanie vzduchu, ktorá môže pomôcť znížiť odpor vzduchu a rýchlo zahriať vozidlo, čím sa zníži spotreba energie.

Pri pohľade zboku nemožno skryť jeho hranaté tvary a mierne vypuklé predné a zadné kolesá. V očiach čínskej tlače je Hyundai Santa Fe teraz moderný a získal tvrdší vzhľad. Z hľadiska rozmerov karosérie sa Santa Fe nelíši od toho, ktoré sa nachádza v našich showroomoch. Na miestny trh vstúpi vybavený 21-palcovými kolesami s hrubými lúčmi.

Čo sa týka interiéru, podobne ako európska verzia, aj Santa Fe je vybavené 12,3-palcovou dvojitou obrazovkou a HUD head-up displejom. Na ľavej strane palubnej dosky sa však nachádza čítačka odtlačkov prstov a do centrálnej ovládacej obrazovky je integrovaný bohatý zábavný systém pre pripojenie mobilného telefónu.

Pod obrazovkou má nové Santa Fe, fyzické tlačidlá, ktoré uľahčujú ovládanie SUV. Okrem toho budú zákazníci využívať dve bezdrôtové nabíjacie podložky pre mobilné telefóny vpredu a lakťovú opierku s funkciou UV dezinfekcie.

SUV bude prichádzať v piatich verziach, z ktorých si bude možné vybrať: Explorer Air, Explorer Pro, Appreciation Home Pro, Connoisseur Pro Max, Connoisseur Ultra.

Hyundai Santa Fe bude mať na výber tri verzie usporiadania sedadiel

Nový Hyundai Santa Fe bude k dispozícii s usporiadaním sedadiel 5/6/7. Sedadlá sú čalúnené kožou Nappa a majú vyhrievanie, ventiláciu a bočnú opierku v prvom rade. Sklopia sa stlačením tlačidla. Tretí rad sedadiel sa dá úplne sklopiť, aby sa zväčšil batožinový priestor.

Nový Hyundai Santa Fe.

Pokiaľ ide o samotné usporiadanie sedadiel, vyzerá nasledovne: 2+2+2 pre 6 sedadiel a usporiadanie 2+3+2 pre 7 sedadiel. Santa Fe má 31 odkladacích priestorov a zákazníci môžu maximálne využiť až 2046 litrov batožinového priestoru. SUV určite splní vyššie nároky zákazníkov na cestovanie.

Z hľadiska výkonu dostane nové Santa Fe motor 2,0T s maximálnym výkonom 247 k (353 Nm). 8-stupňová automatická prevodovka poháňa SUV. Elektronický pohon všetkých kolies HTRAC vybavuje SUV a umožňuje vodičovi vybrať si jeden zo siedmich jazdných režimov.

Systém vozidla je vybavený architektúrou inteligentného sieťového pripojenia ccNC a podporuje pripojenie mobilných telefónov CarLife a CarPlay. Má tiež zvukový systém BOSE. Okrem toho vozidlo podporuje aj diaľkovú aktualizáciu celého vozidla F-OTA.

Model Santa Fe vstúpil na trh v roku 2004. Celkový predaj na celom svete presiahol 5,7 milióna kusov. Ide o dôležitý produkt v ponuke Hyundai Motor Group, ktorý sa celosvetovo radí medzi tri najúspešnejšie z hľadiska predaja.

Po testovaní modelu môžeme potvrdiť, že Santa Fe piatej generácie dokonale spája „mestskú kvalitu“ a „vonkajšiu divokosť“.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Ďalšie SUV značky Audi sa dostalo do pouličného testu. Tentoraz je to tretia generácia modelu Q5 Sportback

Je používanie magnetického držiaka evidenčných čísel legálne? Aké sú pokuty pre vodičov, ktorí cestujú bez čísel?


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto. youtube.com/@guinnessworldrecords). Nissan Qashqai prekonal rekord v bungee jumpingu. Tento kúsok bol zorganizovaný pre reklamu. Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v…

Európsky automobilový priemysel riskuje pokuty vo výške miliárd eur. Šéf Renaultu hovorí

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@sycomoream8959). Európskemu automobilovému priemyslu hrozia pokuty až do výšky 15 miliárd eur za nedodržanie úrovní emisií uhlíka. Európsky automobilový priemysel…

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@joenohs1). Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti…

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomaticAddiction27). Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra. Prvé fotografie nového Volkswagenu…

Tesla Cybercab Robotaxi: Je to ono?

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov