Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Dobre vybavené a výkonné SUV? Tu je jeden, ktorý naháňa strach v stĺpcoch predaja Fordu Kuga

2.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CARSARENA). Obľúbený segment, v ktorom sa výrobcovia zameriavajú na rozširovanie ponuky rôznych mechanických možností, má čoraz viac úspešných modelov. Prevažná väčšina zákazníkov v súčasnosti vyhľadáva...

2.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CARSARENA).

Obľúbený segment, v ktorom sa výrobcovia zameriavajú na rozširovanie ponuky rôznych mechanických možností, má čoraz viac úspešných modelov. Prevažná väčšina zákazníkov v súčasnosti vyhľadáva vozidlá SUV s hybridným pohonom. Nie je žiadnym tajomstvom, že práve tento typ mechaniky urobil z Toyoty jednotku. Existuje však niekoľko ďalších, rovnako atraktívnych možností.

Dobre vybavené a výkonné SUV? Tu je jeden, ktorý naháňa strach v stĺpcoch predaja Fordu Kuga.
Foto: youtube.com/@CARSARENA

Silný konkurent Fordu Kuga je skvelou voľbou pre rodiny

Drvivá väčšina výrobcov má v súčasnosti vo svojej ponuke hybridné SUV. V dôsledku toho na nich možno nájsť nielen logo Toyota. Je však pravda, že hybridné motory s automatickým nabíjaním určili Toyote pozíciu najpredávanejšej značky.

V segmente kompaktných SUV sa objavuje čoraz viac modelov s touto úspešnou motorickou možnosťou. Čoraz viac výrobcov tiež vsádza na rozširovanie svojej ponuky o modely využívajúce samočinné nabíjanie.

Takéto návrhy sú obzvlášť zaujímavé pre vodičov pohybujúcich sa v mestských oblastiach a medzi mestami. Nielenže dostanú štandardne automatickú prevodovku, ale aj dnes tak žiadané ekologické označenie.

Dobrým príkladom tohto typu modelu, ktorý sa mimochodom môže pochváliť vynikajúcim pomerom ceny a výkonu, sú Ford Kuga a Renault Austral. Dvaja silní rivali, ktorí bojujú o pozíciu v módnom segmente.

Renault Austral je SUV vhodné na každý deň aj na dovolenku

Nie je žiadnym tajomstvom, že dva vyššie uvedené modely sa dobre uplatnia ako kompaktné SUV pre rodiny. Hodia sa nielen na každodenné jazdenie po meste, ale aj na dlhšie cesty po diaľnici. Cestovné podmienky sú dobré, rovnako ako nosnosť a priestor na zadných sedadlách.

Každý z týchto modelov má veľmi zaujímavú motorickú možnosť s možnosťou nabíjania bez nutnosti hľadania zástrčky. SUV Renault je však univerzálnejšou možnosťou, keďže jeho batožinový priestor láka na 550 litrov. To je údaj, ktorý výrazne prevyšuje niečo vyše 400 l Fordu Kuga.

Renault Austral 2024 – Skvelé SUV!

Pokiaľ ide o motorické rozdiely, tie sú zanedbateľné. Ford Kuga má výkon 180 k, zatiaľ čo francúzsky model ponúka 199 k. Austral je však SUV, ktoré sa posunulo vpred z hľadiska dizajnu a technológií. Pri súčasnej ponuke sa ukazuje aj ako lepšia voľba.

Vzhľadom na to, že základná technická verzia Renaultu Austral stojí 30 400 eur, je nepochybne nebezpečným súperom Fordu.

Pokiaľ ide o výbavu, Renault Austral vychádza zo showroomu na 19’palcových zliatinových diskoch, a nie na 17’palcových ako Kuga. Pokiaľ ide o základnú výbavu, zoznam prvkov nového Renaultu Austral zahŕňa:

  • openR link 12″ DAB, navigácia, služby Google, Arkamys so 6 reproduktormi,
  • hodiny a prístrojový panel s 12,3″ farebnou obrazovkou TFT,
  • indukčná nabíjačka,
  • dvojzónová automatická klimatizácia
  • predné svetlá s plne LED adaptívnym videním + AFS,
  • zadné, predné a bočné parkovacie senzory a cúvacia kamera,
  • posuvná zadná lavica v usporiadaní 1/3-2/3 s lakťovou opierkou a nastaviteľným operadlom,
  • celý rad bezpečnostných a asistenčných systémov.

Francúzske SUV zrýchľuje na stovku rýchlejšie a podľa výrobcu spotrebuje menej paliva ako jeho americký konkurent. Pre mnohých preto bude všestrannejšou a dobre vybavenou možnosťou, ktorá ušetrí peniaze bez potreby nabíjania zo zásuvky.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Prielom spoločnosti Hyundai. K dispozícii bude úplne nové pohonné ústrojenstvo s dojazdom 900 km

Prvé elektrické SUV značky Suzuki bude uvedené na európsky trh v roku 2025


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Spotrebiteľské správy. Lexus – spoľahlivé auto na dlhé roky

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@LexusAustralia). Lexus sa stal lídrom Consumer Reports v oblasti spoľahlivosti vozidiel vo veku 5 - 10 rokov, pričom v rokoch…

Vozidlá Tesla sa môžu pri nesprávnom ťahaní vznietiť. Ako ťahať vozidlo Tesla

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear). Americká spoločnosť poskytla zákazníkom podrobné pokyny, ako ťahať vozidlá Tesla. Pri nesprávnom ťahaní môže dôjsť k požiaru elektrických vozidiel.…

Nové batérie zvýšia dojazd elektromobilov o 70 percent – a to nie je všetko

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (youtube.com/@TheEngineersPost). Švédski výskumníci vyvinuli nové batérie, ktoré možno použiť ako zdroj energie pre telefóny, notebooky aj elektrické vozidlá. Očakáva sa, že…

Špionážne zábery prvého elektrického Ferrari. Auto vydáva zvuky motora V8 – VIDEO

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Acriore). Nový model Ferrari bol spozorovaný v akcii. Vozidlo v kamufláži je údajne vôbec prvé čisto elektrické Ferrari. Vozidlo v…

Volkswagen odhaľuje svoje nové SUV. Nástupca modelu Tiguan Allspace je skvelou voľbou pre rodiny

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@VisualCarReviews). Volkswagen je pripravený uviesť na trh nástupcu modelu Tiguan Allspace. Ako bude nové SUV vyzerať a čo by mohlo…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov