Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Dethleffs Globebus Performance 4×4: prvý obytný automobil značky s pohonom všetkých kolies

3.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DethleffsTV). Terénne schopnosti a sebestačné vybavenie na dobrodružstvá mimo vychodených ciest. Na veľtrhu Caravan Salon 2024 v Düsseldorfe od 31. augusta do 8. septembra predstaví...

3.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DethleffsTV).

Terénne schopnosti a sebestačné vybavenie na dobrodružstvá mimo vychodených ciest.

Dethleffs Globebus Performance 4×4: prvý obytný automobil značky s pohonom všetkých kolies.
Foto: youtube.com/@DethleffsTV

Na veľtrhu Caravan Salon 2024 v Düsseldorfe od 31. augusta do 8. septembra predstaví spoločnosť Dethleffs takmer sériovú štúdiu svojho prvého obytného vozidla s pohonom všetkých kolies Globebus Performance 4×4. Toto čiastočne integrované vozidlo slúži nadšencom kempovania, ktorí chcú občas jazdiť po nespevnených cestách alebo zasnežených svahoch.

Vozidlo dokáže jazdiť aj po náročných povrchoch

Globebus Performance 4×4 vychádza z modelu VW Crafter a má motor s výkonom 163 k a 8-stupňovú automatickú prevodovku. Pohon všetkých kolies s uzávierkou diferenciálu pomáha na náročných povrchoch. Predná náprava bola zosilnená na 2 100 kg a zadná náprava má vzduchové odpruženie.

Vozidlo dokáže jazdiť aj po náročných povrchoch, napríklad po poľných cestách, piesočnatých prístupových cestách na pláž a štrkových alebo zľadovatených svahoch. Je vhodné najmä pre táborníkov, ktorí si chcú oddýchnuť mimo obvyklých trás a kempov.

Osobitný dôraz sa kládol na sebestačné používanie tohto modelu.

Naftou poháňané vykurovanie znižuje závislosť od plynových fliaš a zároveň zabezpečuje teplo v obytnej časti a teplú tečúcu vodu.

O chladenie potravín sa stará elektricky poháňaná kompresorová chladnička s objemom 131 litrov.

Kuchyňa je vybavená dvojplatničkou na plyn, ktorá je napájaná kompaktnou 2,8 kg plynovou fľašou. Fľašu sme prakticky umiestnili do spodnej časti kuchynskej linky, čím sme získali ďalší úložný priestor v zadnej časti.

Samostatné lôžka v zadnej časti poskytujú pohodlný priestor na spanie.
Foto: youtube.com/@DethleffsTV

Prístupu na internet 5G

Napájanie zabezpečuje kombinácia batérie AGM a 6 lítium-iónových batérií s celkovou kapacitou 263 Ah. To znamená, že palubné osvetlenie a elektrické zariadenia môžu byť napájané niekoľko dní. Samostatnú výbavu dopĺňa suchá toaleta Clesana C1 a systém filtrovania vody Grünbeck. Systém vodného filtra zabezpečuje dostupnosť čistej a zdravej vody bez ohľadu na to, kde sa obytný automobil nachádza.

Pokiaľ ide o konektivitu, Globebus Performance 4×4 je vybavený riešením prístupu na internet 5G Camper Net. Podľa Dethleffsa ponúka rýchlosť prenosu dát až 20 gigabitov za sekundu a zároveň zosilňuje existujúci signál Wi-Fi na ihrisku. To by malo umožniť spoľahlivé pripojenie na internet aj na odľahlých miestach a je zaujímavé najmä pre cestovateľov, ktorí chcú na cestách pracovať alebo streamovať.

Vonkajší vzhľad vozidla charakterizuje sivá farba kabíny Compovolo. Sivá farba Compovolo pokrýva karosériu, ktorú dopĺňa výrazné červené logo Dethleffs. Vozidlo má 18-palcové terénne pneumatiky na matných čiernych diskoch.

Ďalšie prvky, ako napríklad čierna predná lišta, svetelný LED pás a matné čierne sukne, markíza, rebrík a zábradlie, zdôrazňujú robustný charakter obytného vozidla. Tento dizajn dodáva Globebusu Performance 4×4 výrazný vzhľad, ktorý ho odlišuje od bežných obytných vozidiel.

Dethleffs Globetrail Performance.

Rozmery a pohodlie

Interiér 685 cm dlhého a 220 cm širokého obytného vozidla je určený pre dve osoby. Prístup do obytného priestoru uľahčujú 70 centimetrov široké dvere karosérie s kupé vstupom a výsuvným schodíkom. Okno v T-kapote poskytuje dodatočné svetlo a umocňuje pocit priestoru. Dispozičné riešenie poskytuje v prednej časti polodizajn ako priestor na sedenie a stolovanie.

Samostatné lôžka v zadnej časti poskytujú pohodlný priestor na spanie. Kuchyňa je vybavená dostatočným úložným priestorom a veľkou chladničkou, takže je možný aj dlhší sebestačný pobyt. Kúpeľňa sa vyznačuje priestrannosťou a má otočnú stenu, ktorá miestnosť premení na sprchovací kút. Toto usporiadanie izieb efektívne využíva dostupný priestor a napriek kompaktným vonkajším rozmerom ponúka pohodlné bývanie.

Spoločnosť Dethleffs vstupuje s modelom Globebus Performance 4×4 do segmentu obytných vozidiel s pohonom všetkých kolies. Vozidlo je určené pre nadšencov kempovania, ktorí chcú cestovať aj v teréne. Veľký význam prikladajú výbave, ktorá umožňuje dlhší pobyt bez elektriny a vody. Štandardnú verziu Globebus Performance 4×4 First Edition je možné objednať na Salóne karavanov 2024 za 119 999 EUR.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Land Rover oživuje klasický Defender, ale zákazníci si budú musieť namastiť vrecká

Robustný samoobslužný mikro karavan upravili svoje vlastné dobrodružstvo


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto. youtube.com/@guinnessworldrecords). Nissan Qashqai prekonal rekord v bungee jumpingu. Tento kúsok bol zorganizovaný pre reklamu. Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v…

Európsky automobilový priemysel riskuje pokuty vo výške miliárd eur. Šéf Renaultu hovorí

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@sycomoream8959). Európskemu automobilovému priemyslu hrozia pokuty až do výšky 15 miliárd eur za nedodržanie úrovní emisií uhlíka. Európsky automobilový priemysel…

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@joenohs1). Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti…

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomaticAddiction27). Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra. Prvé fotografie nového Volkswagenu…

Tesla Cybercab Robotaxi: Je to ono?

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov