Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Nový spací modul karavanu StarVan znásobuje obytný priestor

2.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@thomastyas). Obmedzený vnútorný priestor dodávky obmedzuje možnosti a núti robiť kompromisy. Vďaka šikovnému zadnému rozširujúcemu modulu od spoločnosti StarVan by však dobrodruhovia túžiaci po cestovaní...

2.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@thomastyas).

Obmedzený vnútorný priestor dodávky obmedzuje možnosti a núti robiť kompromisy. Vďaka šikovnému zadnému rozširujúcemu modulu od spoločnosti StarVan by však dobrodruhovia túžiaci po cestovaní mali spať v pohodlí, keď zaparkujú na noc.

Nový spací modul karavanu StarVan znásobuje obytný priestor.
Foto: youtube.com/@thomastyas

Prestavby Rebel aj Cruiser začínajú ako dodávky Mercedes Sprinter, ale každá z nich má patentovanú nadstavbu spálne z dosky XPS, ktorá sa vysúva v zadnej časti vozidla (za príplatok je k dispozícii motorizovaná zostava).

Úložný priestor

Tým sa 5,93 m dlhý Sprinter predĺži o 1,2 m a zároveň sa uvoľní priestor na ležanie vo vnútri a vytvorí sa zvýšený spací kút s rozmermi 140 x 210 cm, v ktorom sa nachádza veľká posteľ. Pod plošinou sa nachádza aj 932 litrov úložného priestoru na odkladanie veľkých predmetov, ktorý je prístupný zvnútra aj zvonka.

Karoséria vozidla je vystlaná penou s uzavretými bunkami a vnútorné steny tvorí 8 mm hrubá preglejka s obložením zo syntetickej plsti. Ak by ani táto izolácia nestačila na to, aby sa zabránilo chladu, je súčasťou dodávky aj naftový vykurovací systém Truma.

Na streche je umiestnený modul solárneho panelu s výkonom 160 Wp, ktorý nabíja 100 Ah batériu LiFePO4 (ktorú možno rozšíriť na 300 Ah). Pod podlahou je ukrytá 20-litrová nádoba na plyn, ktorá zásobuje dvojplatničkový sporák (hoci je možné nakonfigurovať indukčnú varnú dosku), ktorý je umiestnený vo veľkom prípravnom priestore s drevenou doskou a nerezovým drezom.

Predné sedadlá sa dajú otočiť smerom k lavici a nastaviteľnému stolu.
Foto: youtube.com/@thomastyas

Čas na jedlo

Keď je čas na jedlo, dve predné sedadlá sa dajú otočiť smerom k lavici a nastaviteľnému stolu. Chladené potraviny a nápoje možno uložiť do 70-litrovej chladničky s posuvnými dverami, ku ktorej je prístup zvonku aj zvnútra dodávky. K dispozícii je aj 100-litrová nádrž na čerstvú vodu a ďalšia na odpadovú vodu s objemom až 65 litrov.

Súčasťou usporiadania je aj útulná kúpeľňa s kompostovacou toaletou Trelino s magnetickým poklopom, sklopným umývadlom a sprchovou vaničkou z nehrdzavejúcej ocele – v prípade záujmu je možné zvoliť výsuvnú kúpeľňu s veľkou sprchou a dverami z plexiskla.

Starvan Rebel 4×4 Mercedes-Benz Sprinter 2024.

Verzia Rebel je vybavená pohonom všetkých kolies Mercedes, motorom s výkonom 190 koní a deväťstupňovou automatickou prevodovkou 9G-Tronic. K dispozícii je aj terénny balík a terénne kolesá. Prázdna hmotnosť je 3 100 kg.

Konfigurácia Cruiser má štandardne pohon zadných kolies, ktorý znižuje prázdnu hmotnosť na 2 850 kg. Túto príchuť je možné vylepšiť vyšším odpružením, rýchlostným diferenciálom a terénnymi pneumatikami na drsnejšie cesty, hoci pohon AWD nie je súčasťou voliteľnej výbavy.

Nemáme k dispozícii ceny prestavieb StarVan ani žiadne informácie o medzinárodnej dostupnosti, ale neohrození tuláci, ktorí sa počas nadchádzajúceho týždňa ocitnú v Düsseldorfe, sa môžu dozvedieť viac v stánku spoločnosti v hale 12 na Caravan Salon.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Caravaning. Pre koho aký karavan? Praktický sprievodca

Tento čínsky karavan je takmer o polovicu lacnejší ako VW Grand California


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto. youtube.com/@guinnessworldrecords). Nissan Qashqai prekonal rekord v bungee jumpingu. Tento kúsok bol zorganizovaný pre reklamu. Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v…

Európsky automobilový priemysel riskuje pokuty vo výške miliárd eur. Šéf Renaultu hovorí

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@sycomoream8959). Európskemu automobilovému priemyslu hrozia pokuty až do výšky 15 miliárd eur za nedodržanie úrovní emisií uhlíka. Európsky automobilový priemysel…

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@joenohs1). Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti…

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomaticAddiction27). Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra. Prvé fotografie nového Volkswagenu…

Tesla Cybercab Robotaxi: Je to ono?

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov