Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Veľká vzducholoď AS700 prešla dôležitou skúškou. Preletela rekordnú vzdialenosť

2.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CCTVVideoNewsAgency). AS700 je veľká vzducholoď, na ktorej čínska spoločnosť AVIC pracuje už niekoľko rokov. Vzducholoď nedávno dokončila ďalšie testy. Počas testu preletela rekordnú vzdialenosť, keď...

2.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CCTVVideoNewsAgency).

AS700 je veľká vzducholoď, na ktorej čínska spoločnosť AVIC pracuje už niekoľko rokov. Vzducholoď nedávno dokončila ďalšie testy. Počas testu preletela rekordnú vzdialenosť, keď prekonala takmer tisíc kilometrov. Tým vytvorila nový rekord v Číne.

Veľká vzducholoď AS700 prešla dôležitou skúškou. Preletela rekordnú vzdialenosť.
Foto: youtube.com/@CCTVVideoNewsAgency

Vracajú sa vzducholode do obľuby? Možno, a veľké nádeje do tohto druhu dopravy vkladá čínska spoločnosť AVIC (Aerospace Industries Corporation of China), ktorá už niekoľko rokov pracuje na novom stroji tohto typu a nedávno dosiahla ďalší míľnik v tomto projekte.

Rekordný let vzducholode AS700

Spoločnosť AVIC sa pochválila výsledkami nedávnych testov, ktorým bol model AS700 podrobený. Vzducholoď prekonala vzdialenosť takmer 1 000 kilometrov. Ide o rekordnú vzdialenosť spomedzi všetkých takýchto strojov, ktoré pochádzajú z Číny.

Cesta trvala 12 hodín a 44 minút a vzducholoď letela vo výške od 500 do 1 990 metrov a rýchlosťou od 60 do 80 kilometrov za hodinu. Testy sa uskutočnili minulý týždeň. Vzducholoď začala let v utorok ráno z letiska Jingmen v provincii Hubei. Potom letela nad provinciou Hunan a za zmienku stojí, že na trase mala dve medzipristátia. AS700 ukončila svoj test v meste Guilin.

Počas testov sa kontrolovala výkonnosť, trvanlivosť a možnosti postavenej konštrukcie. V budúcnosti plánuje spoločnosť AVIC vykonať ďalšie testy. Tie majú okrem iného preukázať schopnosti prepravy cestujúcich alebo pripravenosť na komerčné využitie.

Čínska civilná pilotovaná vzducholoď AS700 dokončila prvý transprovinčný trajektový let.

Čínska vzducholoď vyvíjaná spoločnosťou AVIC už niekoľko rokov

Prvé plány na stavbu takéhoto stroja pochádzajú z roku 2018. Za projektom sa skrýva Výskumný ústav špeciálnych vozidiel, dcérska spoločnosť AVIC v Jingmene, ktorej cieľom bolo vyvinúť vzducholoď pre potreby cestovného ruchu.

Počas testovania sa podarilo dosiahnuť lepšie výkony, ako sa plánovalo, keďže AS700 by mal preletieť až 700 km a vo vzduchu môže zostať až 10 hodín. Vzducholoď bude schopná prepraviť až 10 cestujúcich a pilota. Okrem toho je stroj vďaka svojej nízkej uhlíkovej stope šetrný k životnému prostrediu.

Odborníci spoločnosti AVIC sa domnievajú, že tento typ stroja môže splniť rôzne potreby leteckej dopravy na kratšie vzdialenosti a na miestach, kde nie je možné použiť lietadlo. Stojí za zmienku, že AS700 získal v decembri príslušný certifikát od čínskeho úradu pre civilné letectvo. Medzitým sa v marci uskutočnil prvý skúšobný let lietadla Jingmen do mesta Jinzhou v provincii Hubei.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Boeing alebo Airbus. Aké je najväčšie osobné lietadlo?

10 pravidiel bezpečnej jazdy na motocykli


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Európsky automobilový priemysel riskuje pokuty vo výške miliárd eur. Šéf Renaultu hovorí

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@sycomoream8959). Európskemu automobilovému priemyslu hrozia pokuty až do výšky 15 miliárd eur za nedodržanie úrovní emisií uhlíka. Európsky automobilový priemysel…

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto. youtube.com/@guinnessworldrecords). Nissan Qashqai prekonal rekord v bungee jumpingu. Tento kúsok bol zorganizovaný pre reklamu. Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v…

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@joenohs1). Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti…

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomaticAddiction27). Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra. Prvé fotografie nového Volkswagenu…

Tesla Cybercab Robotaxi: Je to ono?

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov