Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Vysoko výkonný anti-SUV s cenovkou od 19 000 eur nedá európskym konkurentom šancu

3.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BYDFAN). Čínsky gigant BYD chce mať vo svojom sortimente všetko, čo si zákazníci želajú. Okrem trendových SUV a sedanov sa v katalógu modelov čínskeho výrobcu...

3.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BYDFAN).

Čínsky gigant BYD chce mať vo svojom sortimente všetko, čo si zákazníci želajú. Okrem trendových SUV a sedanov sa v katalógu modelov čínskeho výrobcu objavuje aj jeho prvý model GT. Takéto sú na konkurenčnom trhu v Číne pomerne zriedkavé.

Vysoko výkonný anti-SUV s cenovkou od 19 000 eur nedá európskym konkurentom šancu.
Foto: youtube.com/@BYDFAN

Nové auto BYD je prvým GT pre mladých ľudí

Prvú fotografiu nového modelu Seal 06 GT sme videli v auguste, keď sa objavil na sociálnych sieťach spoločnosti BYD v Číne. Ide o prvý model GT, ktorý sa objavil v rodine BYD Ocean Network. Séria ako taká získava na popularite a poskytuje veľkú škálu vozidiel.
Autosalón v Čcheng-tu 2024 je dobrou príležitosťou predstaviť svetu svoje horúce novinky. BYD Seal 06GT k nim určite patrí, ak vezmeme do úvahy výkonové špecifikácie modelu.

Vozidlo je založené na e-platforme BYD 3.0 Evo a je ponúkané v Číne na stránke Haiyang.com. Spolu s modelmi Seagull a Seal vytvorí trojicu bratov hatchbackov, ktorí majú spoločne zaujať pozornosť mladých zákazníkov.

Nový Seal 06 GT v mnohých detailoch nadväzuje na dizajn koncepčného vozidla OCEAN-M. Napríklad tvar svetlometov je stále v štýle rodiny Ocean Net. V spodnej časti prednej časti vozidla je použitý trojstupňový prívod vzduchu. Do konštrukcie nasávacích otvorov je dômyselne integrovaný milimetrový radar. Čierny voštinový vzor v spodnej časti masky chladiča zdôrazňuje športový charakter Seal 06 GT.

Stúpajúca bočná línia karosérie, čierny spojler v zadnej časti karosérie a zadný nárazník s difúzorom ešte viac zdôrazňujú tento športový vizuálny efekt. Pokiaľ ide o zadnú časť vozidla, môžeme vidieť, že BYD použil dizajn priechodných zadných svetiel. Zadné svetlá na oboch stranách karosérie tvoria tvar dvojitého L. Najväčšie kolesá na modeli Seal 06GT majú veľkosť 19 palcov a päťlúčový tvar.

Vysoko výkonné anti-SUV spoločnosti BYD je skutočná oceľová raketa

Pokiaľ ide o pohon, nové vozidlo BYD ponúka dva systémy pohonu: jednomotorový pohon zadných kolies a dvojmotorový pohon všetkých kolies. Súdiac podľa špecifikácie výkonu je Seal 06 GT skutočné malé oceľové delo.

Verzia s jedným motorom má maximálny výkon 160 kW/310 Nm, resp. 165 kW/330 Nm. Dvojmotorový model s pohonom všetkých štyroch kolies má predný motor s maximálnym výkonom 110 kW a zadný motor s maximálnym výkonom 200 kW. To zodpovedá maximálnemu výkonu 310 kW. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h trvá Seal 06 GT 4,9 sekundy.

Seal 06 GT.

Seal 06 GT je vybavený inteligentnou reguláciou krútiaceho momentu iTAC a variabilnými tlmičmi.

Prvé čínske GT od BYD dostane dva akumulátory s kapacitou 59,52 kWh alebo 72,96 kWh. To umožní dojazd (CLTC) 505 km, 605 km a 550 km. Okrem toho má elektrické GT BYD inteligentnú technológiu rýchleho nabíjania. Koľko budete musieť za tento model zaplatiť a čo nájdete vo výbave?

Seal 06 GT začína od 19 000 eur

Spoločnosť BYD, ktorá uvedie svoj model GT do predajní v 3. štvrťroku tohto roka, už otvorila rezervačný zoznam v Číne. Zákazníci si dnes môžu kúpiť prvý slepý model GT výrobcu v cenovom rozpätí od 150 000 do 200 000 jüanov (19 000 – 25 450 eur).

Pokiaľ ide o rozmery karosérie, dĺžka, šírka a výška modelu Seal 06 GT sú 4630 mm/1880 mm/1490 mm v uvedenom poradí. Rázvor vozidla dosahuje 2820 mm. Interiér sa dodáva v dvoch farebných vyhotoveniach na výber: bielej alebo tmavomodrej.

V kabíne vozidla sa okrem displeja vodiča a multifunkčného volantu splošteného v spodnej časti nachádza centrálne zavesená ovládacia obrazovka. Dizajn pokračuje v jednoduchej a módnej estetike charakteristickej pre BYD Ocean. Ďalej je vybavený mäkkými koženými vedrovými sedadlami, ktoré zlepšujú celkový estetický dojem.

Seal 06 GT je zameraný aj na európsky trh, kde má len malú priamu konkurenciu.
Foto: youtube.com/@UON-News-EV

Pokiaľ ide o inteligenciu, nové vozidlo dostane najnovšiu pokročilú verziu inteligentného kokpitu spoločnosti BYD, DiLink 100. To znamená, že je pripravené na inteligentné hlasové ovládanie vo všetkých scenároch. Počas jazdy bude vozidlo využívať inteligentnú asistenciu jazdy DiPilot s funkciami, ako je navigácia v jazdnom pruhu a automatické parkovanie.

Kombináciou piatich hlavných predností: estetiky, bezpečnosti, výkonu, inteligencie a komfortu dokáže Seal 06 GT plne uspokojiť rozmanité potreby mladých používateľov automobilov. Seal 06 GT je zameraný aj na európsky trh, kde má len malú priamu konkurenciu. V segmente, ktorému dominujú modely ID značky Volkswagen, sa najnovší elektrický model GT čínskeho výrobcu stáva lepšou alternatívou, ktorá môže ukrojiť z predaja nemeckého giganta.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

BYD sa chváli veľkolepou technológiou svojho pripravovaného SUV. Uvedenie na trh tento týždeň

Prielom spoločnosti Hyundai. K dispozícii bude úplne nové pohonné ústrojenstvo s dojazdom 900 km


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Spotrebiteľské správy. Lexus – spoľahlivé auto na dlhé roky

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@LexusAustralia). Lexus sa stal lídrom Consumer Reports v oblasti spoľahlivosti vozidiel vo veku 5 - 10 rokov, pričom v rokoch…

Vozidlá Tesla sa môžu pri nesprávnom ťahaní vznietiť. Ako ťahať vozidlo Tesla

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear). Americká spoločnosť poskytla zákazníkom podrobné pokyny, ako ťahať vozidlá Tesla. Pri nesprávnom ťahaní môže dôjsť k požiaru elektrických vozidiel.…

Nové batérie zvýšia dojazd elektromobilov o 70 percent – a to nie je všetko

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (youtube.com/@TheEngineersPost). Švédski výskumníci vyvinuli nové batérie, ktoré možno použiť ako zdroj energie pre telefóny, notebooky aj elektrické vozidlá. Očakáva sa, že…

Špionážne zábery prvého elektrického Ferrari. Auto vydáva zvuky motora V8 – VIDEO

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Acriore). Nový model Ferrari bol spozorovaný v akcii. Vozidlo v kamufláži je údajne vôbec prvé čisto elektrické Ferrari. Vozidlo v…

Volkswagen odhaľuje svoje nové SUV. Nástupca modelu Tiguan Allspace je skvelou voľbou pre rodiny

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@VisualCarReviews). Volkswagen je pripravený uviesť na trh nástupcu modelu Tiguan Allspace. Ako bude nové SUV vyzerať a čo by mohlo…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov