Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Takto vyzerá modernizovaný model Baby Stinger

6.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MED-CARS). Kia je jednou z najobľúbenejších európskych značiek, ale vkusný sedan K5 v jej ponuke nenájdete. Tento automobil strednej triedy, predstavený v roku 2010, je...

6.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MED-CARS).

Kia je jednou z najobľúbenejších európskych značiek, ale vkusný sedan K5 v jej ponuke nenájdete. Tento automobil strednej triedy, predstavený v roku 2010, je nástupcom modelu Optima. Od roku 2019 prichádza do showroomov len v USA, Číne, Kanade, Mexiku a Južnej Kórei. Dňa 2. septembra debutovala Kia K5 v novom dizajne.

Takto vyzerá modernizovaný model Baby Stinger.
Foto: youtube.com/@MED-CARS

Vylepšená Kia K5 2025 poteší zákazníkov značky v Číne

Kia K5 2025 bola oficiálne uvedená na čínsky trh 2. septembra, pričom zákazníci majú k dispozícii celkovo štyri varianty konfigurácie modelu juhokórejského výrobcu.

Nový automobil bol vylepšený v mnohých aspektoch vrátane inteligentných technológií, bezpečnosti a komfortu.

Vzhľad novej Kia K5 nenadväzuje na štýl strednodobého zámorského faceliftu, ale zostáva v súlade s aktuálnym modelom.

V prednej časti vozidla sa nachádza tónovaná mriežka nasávania vzduchu, rovnako ako skupiny svetlometov na oboch stranách s kľukatými dennými LED svetlami. Teraz už samotný vzhľad modelu Kia K5 avizuje prítomnosť technológií.

Nová KIA K5.

Pri pohľade zboku má exteriér modelu Kia K5 tvar fastbacku s hladkými a dynamickými líniami. Okrem toho pri pohľade na vozidlo zozadu vidíme, že výrobca naďalej používa priebežné svetlá a bodový zdroj svetla robí K5 veľmi rozpoznateľnou. Zadná časť vozidla vyzerá veľmi športovo vybavená štyrmi výfukovými koncovkami na oboch stranách.

Adrenalínová K5 je bezpečnejšia a luxusnejšia

Nová Kia K5, uvedená na čínsky trh, dostala komplexné vylepšenia v oblasti bezpečnosti a komfortu. Celkový štýl dizajnu interiéru pokračuje v štýle súčasného modelu, s dvoma obrazovkami, trojramenným multifunkčným volantom, radiacou pákou atď.

Kia vylepšila svoj model K5 z hľadiska konfigurácie. S výnimkou luxusnej verzie 1,5T (základný model) je vybavená funkciami automatického asistenta jazdy L2+. Tá dostáva funkcie ako napr:

  • aktívne brzdenie
  • adaptívny tempomat
  • udržiavanie v jazdnom pruhu
  • upozornenie na únavu,
  • prevencia kolízií a mnoho ďalšieho.

Pokiaľ ide o konfiguráciu 1.5T Premium Edition, verzia 2.0T Premium Edition je obohatená napríklad o vetrané kožené sedadlá vpredu. Kia K5 v konfigurácii 2.0T Flagship Edition navyše dostane vyhrievaný volant alebo vyhrievané zadné sedadlá.

K5 ponúka aj airbagy chrániace kolená vodiča, kovové pedále akcelerátora/brzdy, 64-farebné ambientné osvetlenie a 19-palcové disky + pneumatiky Michelin.

Dobre vybavený model so zníženou počiatočnou cenou

Pokiaľ ide o výkon, Kia K5 2025 debutuje v Číne s dvoma pohonnými jednotkami. Stále je k dispozícii vo verziách 1,5T a 2,0T s maximálnym výkonom motora 170 k (253 Nm), resp. 240 k (353 Nm).

Pokiaľ ide o prvú z nich, dodáva sa v spojení so 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou, zatiaľ čo model 2.0T je spojený s 8-stupňovou automatickou prevodovkou.

Pri príležitosti uvedenia na trh výrobca ponúka na nový sedan strednej triedy zľavu. So štartovacou cenou 139 800 juanov (17 700 eur) ponúka K5 veľmi dobrý pomer ceny a výkonu.

Okrem toho Kia uplatnila atraktívnu politiku financovania kúpy vozidla v Číne. Tá zahŕňa:

  • zľavu vo výške 10 000 jüanov na nákup vozidla,
  • výmenný bonus vo výške 9 000 jüanov pre všetky značky,
  • ďalších 4 000 jüanov pre majiteľov vozidiel Kia a 2-ročné poistenie zdarma vo výške 2 000 jüanov pre starých zákazníkov.

Vzhľadom na to, že z hľadiska konfigurácie značka svoj model inovovala a to, čo bolo predtým na želanie, má v štandardnej výbave, je zľavnená nová K5 skvelou voľbou. Bohužiaľ, v európskych showroomoch ponuku K5 neuvidíme.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Dobre vybavené a výkonné SUV? Tu je jeden, ktorý naháňa strach v stĺpcoch predaja Fordu Kuga

Toyota Starlet Cross: Cenovo veľmi dostupné SUV


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto. youtube.com/@guinnessworldrecords). Nissan Qashqai prekonal rekord v bungee jumpingu. Tento kúsok bol zorganizovaný pre reklamu. Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v…

Európsky automobilový priemysel riskuje pokuty vo výške miliárd eur. Šéf Renaultu hovorí

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@sycomoream8959). Európskemu automobilovému priemyslu hrozia pokuty až do výšky 15 miliárd eur za nedodržanie úrovní emisií uhlíka. Európsky automobilový priemysel…

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@joenohs1). Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti…

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomaticAddiction27). Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra. Prvé fotografie nového Volkswagenu…

Tesla Cybercab Robotaxi: Je to ono?

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov