Správy, Zaujímavosti,

Volkswagen zvažuje zatvorenie závodov v Nemecku. Prečo?

6.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarsBOOM). Volkswagen by mohol zatvoriť továrne v Nemecku, aby znížil náklady. Nemecká automobilka čelí rastúcemu tlaku zo strany ázijských výrobcov. Volkswagen po prvýkrát zvažuje zatvorenie...

6.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarsBOOM).

Volkswagen by mohol zatvoriť továrne v Nemecku, aby znížil náklady. Nemecká automobilka čelí rastúcemu tlaku zo strany ázijských výrobcov.

Volkswagen by mohol zatvoriť továrne v Nemecku, aby znížil náklady. Nemecká automobilka čelí rastúcemu tlaku zo strany ázijských výrobcov.
Foto: youtube.com/@CarsBOOM

Volkswagen po prvýkrát zvažuje zatvorenie tovární v Nemecku, čo svedčí o rastúcom tlaku ázijských konkurentov na znižovanie cien, informuje agentúra Reuters.

Oznámenie z pondelka 2. septembra 2024 predstavuje prvý vážny stret medzi šéfom spoločnosti Oliverom Blumem, ktorého analytici označujú za človeka, ktorý viac buduje konsenzus ako jeho často bojovný predchodca Herbert Diess, a odbormi, ktoré majú vo Volkswagene značný vplyv.

Spoločnosť považuje veľký závod na výrobu vozidiel a komponentov v Nemecku za zastaraný, uviedla jej zamestnanecká rada a prisľúbila „tvrdý odpor“ voči plánom výkonnej rady. Finančný riaditeľ Arno Antlitz bude spolu so šéfom značky Volkswagen Thomasom Schaeferom hovoriť k zamestnancom na zasadnutí zamestnaneckej rady v stredu ráno.

Šéfka zamestnaneckej rady Volkswagenu Daniela Cavallo, členka odborového zväzu IG Metall, uviedla, že očakáva, že generálny riaditeľ Blume sa zapojí do rokovaní.
Foto: shutterstock.com/josefkubes

Čínski výrobcovia vyvíjajú tlak na Volkswagen

Šéfka zamestnaneckej rady Volkswagenu Daniela Cavallo, členka odborového zväzu IG Metall, uviedla, že očakáva, že generálny riaditeľ Blume sa zapojí do rokovaní, a dodala. Stredajšie stretnutie bude pre vedenie koncernu „veľmi nepríjemné“. IG Metall zmaril predchádzajúce pokusy o pevnejšie zakotvené zmeny, naposledy v roku 2022, keď Diess odstúpil z funkcie generálneho riaditeľa.

Analytici v minulosti označili závody Volkswagenu v dolnosaskom Osnabrucku a saských Drážďanoch za potenciálne ciele zatvorenia. Spolková krajina Dolné Sasko je druhým najväčším akcionárom Volkswagenu a v pondelok revíziu podporila.

Spoločnosť Volkswagen, ktorá zamestnáva približne 680 000 ľudí, uviedla, že sa cíti byť nútená ukončiť svoj program bezpečnosti pracovných miest. Ten sa uplatňuje od roku 1994 a zabraňuje znižovaniu počtu pracovných miest až do roku 2029, a dodala, že akékoľvek opatrenia budú prerokované s jej zamestnaneckou radou. IG Metall tvrdí, že istota pracovných miest sa vzťahuje na závody Volkswagenu vo Wolfsburgu, Hannoveri, Braunschweigu, Salzgitteri, Kasseli a Emdene.

Volkswagen, ktorý vyrába väčšinu predaja vozidiel skupiny, je prvou z jej značiek, ktorá sa podrobuje znižovaniu nákladov. Pričom do roku 2026 plánuje ušetriť 10 miliárd EUR v snahe zefektívniť výdavky, aby prežil prechod na elektrické vozidlá.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Volkswagen oficiálne ukázal nový Passat vo verzii sedan. Ikonický model za 22 870 eur teraz žiari ešte jasnejšie

Volkswagen Golf súčasnej generácie by sa mohol predávať až do roku 2035


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomaticAddiction27). Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra. Prvé fotografie nového Volkswagenu…

Tesla Cybercab Robotaxi: Je to ono?

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný…

Mercedes-Benz oznamuje vlastné polovodičové batérie. Dojazd by sa mohol zvýšiť až o 80 %

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Spoločnosti Mercedes-Benz a Factorial vytvorili novú technológiu pre batérie elektromobilov, ktorá by podľa nemeckej automobilky zvýšila dojazd až o…

Zabudnuté prototypy: Maserati Buran (2000) – vlajková loď pre Ameriku

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@OldCarsNew). Na ženevskom autosalóne v roku 2000 spoločnosť Italdesign predstavila vlastnú interpretáciu luxusného sedanu Maserati Buran. Po opustení myšlienky kupé…

Pri akej teplote vymeniť letné pneumatiky za zimné

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@lemon_films). Z hľadiska minimálnych a maximálnych teplôt môžu byť rozdiely medzi horúcim a chladným obdobím viac ako 80 stupňov Celzia.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov