Novinky, Testy, Tipy, Zaujímavosti,

Facelift modelu Kia EV6 debutuje s väčším dojazdom a rýchlejším nabíjaním

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). Nech si o novom dizajne svetlometov hovoríte, čo chcete, prepracovaný model EV6 je stále lepší ako predtým, má väčší dojazd a rýchlejšie nabíjanie. Kia...

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews).

Nech si o novom dizajne svetlometov hovoríte, čo chcete, prepracovaný model EV6 je stále lepší ako predtým, má väčší dojazd a rýchlejšie nabíjanie.

Facelift modelu Kia EV6 debutuje s väčším dojazdom a rýchlejším nabíjaním.
Foto: youtube.com/@PlanetCarNews

Kia oznámila podrobnosti o dojazde modernizovaného modelu EV6, ktorý má radikálne zmenený dizajn prednej časti, vylepšený interiér, väčšiu batériu v štandardnej výbave a rýchlejšie nabíjanie. Zostala zachovaná rovnaká štruktúra úrovní výbavy, takže základný model je stále Air a ak chcete vyššiu výbavu, môžete prejsť na GT Line alebo GT Line S.

Veľká novinka

Veľkou novinkou v rámci osvieženia v polovici životného cyklu je väčšia batéria, ktorej kapacita sa zvýšila zo 77 kWh na 84 kWh. Tým sa dojazd základného modelu s výkonom 225 koní a pohonom zadných kolies podľa WLTP zlepšil z 530 na 580 kilometrov. Upozorňujeme, že odhady WTLP sú zvyčajne oveľa optimistickejšie ako údaje EPA. Ak sa rozhodnete pre dvojmotorový motor EV6 s výkonom 320 koní, dojazd klesne na 545 km, resp. 520 km, ak si zaobstaráte variant GT-Line S s 20-palcovými kolesami.

Vďaka 800-voltovým základom E-GMP patril model EV6 vždy medzi elektromobily s najvyšším nabíjacím výkonom. Po modernizácii sa nabíjací výkon zvýšil o 8 % z 239 kW na 258 kW. Nabitie z 10 na 80 % trvá len 18 minút. Kia uvádza, že 15 minút nabíjania pridá ďalších 316 kilometrov dojazdu.

Vrcholný model EV6 GT, ktorý v súčasnej podobe dosahuje výkon 577 koní, bude tiež modernizovaný, ale odhalený bude až začiatkom roka 2025. Pravdepodobne dostane dodatočný výkon, aby sa vyrovnal ekvivalentnému modelu sesterskej značky Hyundai, Ioniq 5 N, ako aj agresívnejšiu karosériu, aby sa odlíšil od nižších modelov.

Modernizovaný model EV6 Air, je veľmi dobre vybavený. Má 19-palcové kolesá, automatické svetlomety, elektricky sklopné zrkadlá, vyhrievané predné sedadlá a vyhrievaný volant. Možnosť nabíjania z vozidla do vozidla (V2L), kompletný balík asistenčných systémov aktívnej a pasívnej bezpečnosti a sedemročnú záruku.

Nová Kia EV6 FACELIFT 2025.

Ak prejdete na verziu EV6 GT-Line, získate športovú úpravu exteriéru, tónované zadné sklo, športovejší trojramenný volant. Elektrické predné sedadlá potiahnuté vegánskou kožou s pamäťovou funkciou pre vodiča, hliníkové pedále a dvojité adaptívne LED svetlomety.

Vrcholná verzia GT-Line S pridáva 20-palcové kolesá, elektricky zapustené kľučky dverí, sedadlá z umelého semišu s funkciou chladenia vpredu, elektrické nastavovanie volantu. Taktiež vylepšený zvukový systém, head-up displej, 360-stupňový kamerový systém s výhľadom okolo vozidla.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Hybridné SUV značky Toyota je hitom. Zákazníci si obľúbili výkonný plug-in variant

Dobre vybavené a výkonné SUV? Tu je jeden, ktorý naháňa strach v stĺpcoch predaja Fordu Kuga


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Európsky automobilový priemysel riskuje pokuty vo výške miliárd eur. Šéf Renaultu hovorí

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@sycomoream8959). Európskemu automobilovému priemyslu hrozia pokuty až do výšky 15 miliárd eur za nedodržanie úrovní emisií uhlíka. Európsky automobilový priemysel…

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@joenohs1). Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti…

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomaticAddiction27). Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra. Prvé fotografie nového Volkswagenu…

Tesla Cybercab Robotaxi: Je to ono?

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný…

Mercedes-Benz oznamuje vlastné polovodičové batérie. Dojazd by sa mohol zvýšiť až o 80 %

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Spoločnosti Mercedes-Benz a Factorial vytvorili novú technológiu pre batérie elektromobilov, ktorá by podľa nemeckej automobilky zvýšila dojazd až o…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov