Elektro, Novinky, Suv/Crossover, Zaujímavosti,

Nové SUV bude mať celosvetovú premiéru v novembri

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evsqueen). Čínsky gigant SAIC neustále rozvíja svoje výrobky a technológie, ktoré sa v nich používajú, napriek nepriaznivej colnej politike, ktorú voči nemu uplatňuje Európska únia....

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evsqueen).

Čínsky gigant SAIC neustále rozvíja svoje výrobky a technológie, ktoré sa v nich používajú, napriek nepriaznivej colnej politike, ktorú voči nemu uplatňuje Európska únia. Teraz v rozhovore pre médiá zástupca generálneho riaditeľa spoločnosti SAIC Passenger Vehicles odhalil plány týkajúce sa značky MG.

Nové SUV bude mať celosvetovú premiéru v novembri.
Foto: youtube.com/@evsqueen

Spoločnosť SAIC nasadí svoje nové batérie do vozidiel MG

Čínske médiá nedávno informovali o batériách vyvinutých spoločnosťou SAIC. Podľa Yu Jingmina, zástupcu generálneho riaditeľa SAIC Passenger Vehicles, budú prvé, ktoré sa dostanú do vozidiel MG. Očakáva sa, že nové vozidlo sa dostane na trh v druhom štvrťroku 2025.

Zároveň sa objaví aj elektrický model ES5, ktorý bude mať svetovú premiéru v novembri tohto roku. Nie je tajomstvom, že aj ďalší výrobcovia, t. j. Dongfeng, Mercedes-Benz, BMW, Porsche, Hyundai-Kia, Nissan, Toyota a ďalšie automobilky, vyvíjajú batérie, ktoré umožnia dojazd vozidla viac ako 1 000 km.

Batérie vyvinuté čínskym gigantom majú pevný elektrolyt, zatiaľ čo tradičné lítiové batérie majú tekutý elektrolyt. V porovnaní s kvapalnými batériami sú výhodami tohto riešenia vysoká bezpečnosť, nehorľavosť, nekorodovanosť a neprchavosť. Okrem iného, keďže nemajú separátory ani elektrolyty, šetria takmer 40 % energie a 25 % hmotnosti, čím zvyšujú energetickú hustotu akumulátora. Výsledná dlhšia životnosť znamená, že za ideálnych podmienok môže počet cyklov dosiahnuť 45 000. Rozsah použitia je širší, pretože prevádzkové teploty sa môžu pohybovať od -25 ℃ do -60 ℃.

Tieto typy batérií podporujú značky, t. j. Weilai, Zhiji a ďalšie. Očakáva sa, že v Číne budú okolo roku 2035 v štruktúre trhu dominovať vysokoenergetické kvapalné batérie a batérie s fosforečnanom lítia a železa. Zvýši sa aj podiel železofosfátových batérií a kvapalných batérií s vysokou špecifickou energiou a priaznivými cenami.

MG S5 Electric SUV.

Čo je známe o novom elektrickom modeli Morris Garage S5?

Vzhľadom na to, že výrobcovia v Číne musia získať povolenie na predaj každého nového vozidla od vládneho regulačného orgánu, do médií sa dostáva niekoľko informácií o pripravovanom modeli ešte predtým, ako sa vozidlo dostane na trh.

Vieme tak, že nové kompaktné plne elektrické SUV S5 má vpredu štíhle svetlomety a v spodnej časti rozdelenú masku chladiča. Je to detail, ktorý nám trochu pripomína model MG Cyberster. V zadnej časti sú módne priebežné zadné svetlá. Vozidlo bude debutovať so 17- a 18-palcovými kolesami. K možnostiam výbavy patrí panoramatická strecha, kolesá a spätné zrkadlá. Maximálna rýchlosť nového modelu by mala byť 170 km/h.

Pokiaľ ide o rozmery karosérie, dĺžka, šírka a výška MG S5 sú 4476, 1849 a 1621 mm. Rázvor náprav je 2730 mm.

Keďže existujú dva samostatné zoznamy Ministerstva priemyslu a informačných technológií (MIIT), vieme, že zadná náprava MG S5 je vybavená elektromotorom TZ180XS0951 s výkonom 125 kW od spoločnosti United Automotive Electronics. Vozidlo v najvyššej verzii môže dostať dve batérie s rôznou kapacitou. Všetky využívajú lítium-železofosfátové batérie, ktoré montuje podnik SAIC spolu s CATL.

V Európe bude MG S5 konkurovať okrem iného SUV od BYD a Geely.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Oficiálne debutuje nový model. Najväčšie španielske SUV ponúka až 272 koní

Nový MG ZS oficiálne debutuje s hybridným systémom s výkonom 194 koní. Čo ďalšie ponúka konkurent Dacie Duster


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto. youtube.com/@guinnessworldrecords). Nissan Qashqai prekonal rekord v bungee jumpingu. Tento kúsok bol zorganizovaný pre reklamu. Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v…

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@joenohs1). Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti…

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomaticAddiction27). Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra. Prvé fotografie nového Volkswagenu…

Tesla Cybercab Robotaxi: Je to ono?

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný…

Mercedes-Benz oznamuje vlastné polovodičové batérie. Dojazd by sa mohol zvýšiť až o 80 %

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Spoločnosti Mercedes-Benz a Factorial vytvorili novú technológiu pre batérie elektromobilov, ktorá by podľa nemeckej automobilky zvýšila dojazd až o…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov