Novinky, Správy, Tipy, Zaujímavosti,

Reklamy v aute? Ford už podal patent na systém, ktorý to umožní

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@EVPedia). Reklamy nás sprevádzajú každý deň. Na uliciach, v televízii, v rádiu alebo v aplikáciách, ktoré používame. Spoločnosť Ford chce, aby sme zažili radosť zo...

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@EVPedia).

Reklamy nás sprevádzajú každý deň. Na uliciach, v televízii, v rádiu alebo v aplikáciách, ktoré používame. Spoločnosť Ford chce, aby sme zažili radosť zo sledovania reklám aj počas jazdy. Čo znamená nový patent výrobcu pre majiteľov vozidiel tejto značky?

Reklamy v aute? Ford už podal patent na systém, ktorý to umožní.
Foto: youtube.com/@EVPedia

Spoločnosť Ford ako prvá vyvinula systém na zobrazovanie reklamy počas jazdy

Všadeprítomná reklama je súčasťou života každého z nás. Či chceme alebo nie, vidíme ju pri cestovaní v autobuse, počúvaní rádia alebo sledovaní televízie. Kedysi bolo auto miestom, kde sme si mohli zapnúť prehrávač CD alebo použiť repliku telefónu a jednoducho v pokoji počúvať hudbu počas jazdy. Spoločnosť Ford zatiaľ chce, aby sa reklama stala súčasťou nášho života aj vtedy, keď sedíme za volantom.

Nie je žiadnym tajomstvom, že reklama podporuje predaj. Tie personalizované môžu využívať také formulky, ktoré nás dokážu presvedčiť, aby sme si kúpili niečo, o čom sme nemali ani tušenia, že existuje. Na tieto druhy foriem propagácie služieb a výrobkov sa na celom svete vynakladajú miliardy.

Nový patent spoločnosti Ford umožní zobrazovanie reklám počas jazdy. Výrobca už oň požiadal americkú patentovú agentúru. Viac znepokojujúci ako zobrazovanie reklám je však úplne iný detail systému vyvinutého výrobcom – zachytávanie súkromných údajov.

Spozná nás náš Ford lepšie, ako by sme chceli?

Skutočnosť, že v budúcnosti to nebudeme len my, vodič auta a cesta, je nepochybne nevyhnutná. Patent, ktorý nám umožňuje posielať úplne personalizované reklamy, zatiaľ vytvoril Ford, ale nie je vylúčené, že to isté budú chcieť aj iní výrobcovia. Čo tento systém zahŕňa?

Americká agentúra pre patenty a ochranné známky dostala od spoločnosti Ford žiadosť, ktorá odhaľuje nielen zobrazovanie reklám počas jazdy, ale čo je ešte horšie, aj získavanie množstva informácií o nás samých. Napríklad o našich rozhovoroch, aby nám mohli posielať úplne personalizované reklamy.

Naše auto by zhromažďovalo údaje o našom cieli, našich jazdných návykoch a vyhľadávaní. To všetko s cieľom zobrazovať nám reklamy úplne prispôsobené našim potrebám a záujmom. Pre tisíce značiek na celom svete je to dokonalý systém a o ľudí, ktorí budú chcieť byť na vizitkách Fordu, nebude núdza.

Systém spoločnosti Ford je dostatočne sofistikovaný na to, aby dokázal zhromažďovať hlasové informácie z našich rozhovorov a od našich cestujúcich. Reklamné hlásenia v multimediálnom systéme sa budú zobrazovať nielen v akustickej, ale aj v grafickej podobe, ale len v presne určených momentoch. V dôsledku toho nebudú rozptyľovať pozornosť vodiča a ohrozovať tak premávku.

Ford, ako priniesť reklamy do vášho auta.

Reklama v spoločnosti Ford je záležitosťou blízkej budúcnosti?

Skutočnosť je taká, že Ford je len vo fáze získavania patentu na zavedenie tohto systému. To ani neznamená, že sa určite objaví v nadchádzajúcich automobiloch. Ford však robí niečo, o čo sa ešte žiadna značka nepokúsila, a chce získať náskok pred svojimi rivalmi tým, že získa duševné vlastníctvo tejto myšlienky. Vzhľadom na to, že žijeme vo svete, kde je reklama neodmysliteľnou súčasťou našich životov, či už chceme alebo nie, je však ťažké pochybovať o tom, že sa takýto systém jedného dňa nestane realitou.

Digitalizácia v automobiloch pokročila ďaleko dopredu. V autách nakupujeme, aktualizujeme ich softvér na diaľku, tak prečo by sme nemali mať možnosť vidieť na displeji reklamy napríklad na naše obľúbené reštaurácie?

Ford v USA využije možnosti, ktoré ponúka tamojší zákon. Európska únia zvažuje obmedzenie tohto typu prezentácie. Okrem toho sa organizácia Euro NCAP snaží prinútiť výrobcov, aby obmedzili formáty dotykových obrazoviek a veľkých displejov. V dôsledku toho sa zatiaľ nemusíme pri kúpe nového Fordu obávať, že nás bude nabádať reklamou. Budeme však sledovať, či sa to výrobcovi v USA podarí. Nepochybne, systém schopný integrovať nové interakcie do vozidla je dôležitou inováciou, aj keď sa nemusí každému páčiť.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Tisíce prepustených pracovníkov v automobilovom priemysle. Má to byť „ekologické“, takže to bude veľmi ťažké

Skvelá možnosť pre mesto, ktorá si získava mnoho priaznivcov


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto. youtube.com/@guinnessworldrecords). Nissan Qashqai prekonal rekord v bungee jumpingu. Tento kúsok bol zorganizovaný pre reklamu. Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v…

Európsky automobilový priemysel riskuje pokuty vo výške miliárd eur. Šéf Renaultu hovorí

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@sycomoream8959). Európskemu automobilovému priemyslu hrozia pokuty až do výšky 15 miliárd eur za nedodržanie úrovní emisií uhlíka. Európsky automobilový priemysel…

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@joenohs1). Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti…

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomaticAddiction27). Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra. Prvé fotografie nového Volkswagenu…

Tesla Cybercab Robotaxi: Je to ono?

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov