Správy, Tipy, Zaujímavosti,

Továreň Audi v Bruseli sa nezachráni. Zástupca výrobcu dostal veľmi nevďačnú misiu

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Audi už dlhé mesiace čelí kríze vo svojej bruselskej továrni. Dokonca sa plánovalo, že sa tu budú vyrábať aj modely iných značiek koncernu Volkswagen....

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13).

Audi už dlhé mesiace čelí kríze vo svojej bruselskej továrni. Dokonca sa plánovalo, že sa tu budú vyrábať aj modely iných značiek koncernu Volkswagen. Dnes už vieme, že hľadanie núdzového núdzového plánu zlyhalo.

Továreň Audi v Bruseli sa nezachráni. Zástupca výrobcu dostal veľmi nevďačnú misiu.
Foto: youtube.com/@crospotter13

Továreň Audi v Bruseli sa nezachráni

Kríza vo výrobe v bruselskom závode Audi je už dlhé mesiace predmetom pozornosti médií. Ako sme informovali, výrobca so sídlom v Ingolstadte zvažuje rôzne scenáre určenia tohto závodu, aby zabránil zastaveniu výrobných liniek a prepúšťaniu zamestnancov. Audi v tejto veci rokovalo s belgickými politikmi a najvyšším vedením značky.

Vo februári bolo oznámené, že nová generácia modelu luxusného SUV Q8 e-tron sa už nebude vyrábať v závode Vorst až do roku 2027. Okrem toho v apríli neboli obnovené zmluvy dočasných zamestnancov. To spôsobilo výrazné zvýšenie napätia medzi vedením značky a zástupcami zamestnancov.

Zložité hospodárske podmienky a nedostatočná predvídateľnosť finančných štruktúr na niektorých trhoch viedli k určitej neochote kupovať elektrické vozidlá. Tento trend sa prejavuje v celom odvetví a netýka sa len vozidiel koncernu Volkswagen.

Značka v utorok oznámila, že v Bruseli nebude vyrábať žiadne ďalšie modely

V utorok sa v nemeckých médiách objavila správa, že Audi sa rozhodlo pre bruselský závod. Nie je to to, čo zamestnanci očakávali.

Na začiatok sa uskutočnili personálne zmeny a pozíciu riaditeľa závodu Audi v Bruseli prevezme od 16. septembra Thomas Bogus. Dostal veľmi nevďačnú úlohu.

Ako oznámilo Audi na utorkovej podnikovej rade zloženej z vedenia a zamestnancov v Bruseli. V blízkej budúcnosti sa žiadna záchrana továrne konať nebude. Značka túto informáciu potvrdila v žiadosti o komentár pre Automobilwoche. Až do ukončenia výroby modelu Q8 e-tron bude továreň riadiť nový manažér.

Továrne Audi v Bruseli hrozí zatvorenie, pretože po roku 2025 sa prestane vyrábať model SUV Q8 e-tron.

Oznámenie Volkswagenu o finančných škrtoch bolo pre médiá a zamestnancov gigantu šokom. Dalo sa totiž už vopred očakávať, že na zozname finančných škrtov bude aj málo využívaná bruselská továreň. Zámer reštrukturalizácie oznámený v júli by sa tak nerealizoval. Preto už žiadna iná značka VW nebude prideľovať vozidlo do Bruselu a nahrádzať Audi.

To znamená, že potenciálnym kupcom lokality na juhozápade belgického hlavného mesta by mohol byť len iný výrobca alebo externý investor. Nedostatok záujemcov o takúto kúpu znamená, že výroba vozidiel v bruselskej štvrti Vorst sa zapíše do histórie. Nový manažér bude mať potom nevďačnú úlohu ukončiť výrobnú fázu činnosti skupiny Volkswagen v tejto lokalite.

Čo sa stane s pracovníkmi v bruselskej továrni Audi?

Keďže Audi robí personálne zmeny v továrni na najvyššej úrovni, Bogus sa spolieha na to, že dialóg so zamestnancami, odbormi a možno aj politikmi zvládne Bogus. Vypracovanie harmonogramu zatvorenia bruselského závodu je pre všetkých veľmi náročnou úlohou.

Zatiaľ sa očakáva obnovenie výroby modelu Q8 e-tron. Prvé modely budú z pások bruselskej továrne schádzať už budúci týždeň. Samozrejme, ak zamestnanci továrne Audi odpovedia na výzvu vrátiť sa do práce.

Ohlásenie masívnych finančných škrtov zo strany koncernu Volkswagen vyvoláva obavy. Je to preto, že automobilový gigant bol vždy pilierom nemeckého hospodárstva. Ak je v kríze, situácia v Nemecku nevyzerá optimisticky.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Volkswagen zvažuje zatvorenie závodov v Nemecku. Prečo?

Tisíce prepustených pracovníkov v automobilovom priemysle. Má to byť „ekologické“, takže to bude veľmi ťažké


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto. youtube.com/@guinnessworldrecords). Nissan Qashqai prekonal rekord v bungee jumpingu. Tento kúsok bol zorganizovaný pre reklamu. Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v…

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@joenohs1). Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti…

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomaticAddiction27). Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra. Prvé fotografie nového Volkswagenu…

Tesla Cybercab Robotaxi: Je to ono?

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný…

Mercedes-Benz oznamuje vlastné polovodičové batérie. Dojazd by sa mohol zvýšiť až o 80 %

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Spoločnosti Mercedes-Benz a Factorial vytvorili novú technológiu pre batérie elektromobilov, ktorá by podľa nemeckej automobilky zvýšila dojazd až o…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov