Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Tu je najdrahší Duster, o ktorom vieme. SUV značky Dacia dosahuje cenu nového BMW X1

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MED-CARS). Dacia Duster je jedným z najpredávanejších modelov rumunského výrobcu. Nie je žiadnym tajomstvom, že vozidlo sa dostáva na medzinárodné trhy, kde skupina Renault sťahuje...

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MED-CARS).

Dacia Duster je jedným z najpredávanejších modelov rumunského výrobcu. Nie je žiadnym tajomstvom, že vozidlo sa dostáva na medzinárodné trhy, kde skupina Renault sťahuje logo Dacia a oblieka ho do svojho vlastného. Efekt môže byť veľkolepý, ak sa pozrieme na ceny modelu.

Tu je najdrahší Duster, o ktorom vieme. SUV značky Dacia dosahuje cenu nového BMW X1.
Foto: youtube.com/@MED-CARS

Nový Duster za cenu SUV BMW? Stačí zmeniť značku

SUV značky Dacia, ktoré bolo tento rok uvedené na turecký trh, má označenie Renault. Ukazuje sa, že výsledkom tejto úpravy je nová vyššia cena modelu Duster. Nie je to žiadna novinka, ak vieme, že výroba modelu prebieha ďaleko od tejto krajiny. Skutočnosť, že cenová hladina dosahuje prémiové značky, je však pomerne prekvapivá.

Ak sa cena modelu Dacia Duster v Rumunsku začína na 18 800 eur a v krajinách EÚ si v priemere musíte pripočítať približne 1 000 eur, ceny modelu so značkou Renault v Turecku nie sú vyššie, len šialene vysoké. Koľko stojí nový Renault Duster v Turecku?

Vozidlo sa dodáva od júna a jeho cena sa pohybuje na úrovni BMW v Turecku. Je to najdrahší Duster, aký sa kedy predal.

Ceny najlacnejšieho Renaultu Duster sa začínajú na viac ako 32 900 eur (1 249 000 lír) za 100-koňový unifikovaný motor ECO-G. To je podľa analýzy spoločnosti ProfitRo rovnaká suma, akú v Rumunsku stojí základná trieda Audi Q3. Cenová úroveň tureckého modelu Duster je konkrétne o 14 200 EUR vyššia ako v Rumunsku. Tým sa však prekvapenia nekončia.

Vozidlo Dacia je drahšie ako iný model Renault

Zaujímavé je aj to, že cena modelu Duster je výrazne vyššia ako štartovacia cena iného modelu značky Renault, modelu Symbioz. V Rumunsku stojí 29 450 EUR. Táto situácia vyvoláva otázku, aký bude predaj tohto modelu na tureckom trhu?

Je známe, že ceny sa počítajú podľa kurzu medzibankového trhu, preto je rozdiel taký veľký. Za plne hybridný model, ktorý má v Turecku výkon 145 koní, podobne ako ostatné vozidlá Renault s týmto motorom, si prídete na pomerne vysokú sumu. Štartovacia úroveň je blízka ponuke prémiového segmentu, kde za kompaktné SUV X1 v Rumunsku musíte zaplatiť niečo vyše 41 234 eur.

Renaultu Duster.

V Rumunsku sa ceny verzie Extreme s motorom ECO-G začínajú na 21 500 eur. Verzie s pohonom 4×4 a 1,2-litrovým motorom TCe130 sa predávajú za 25 300 EUR. Na druhej strane najlacnejší hybrid stojí 25 150 €. Okrem toho treba brať do úvahy, že počas leta rumunský výrobca spúšťa zľavovú akciu a vozidlo si môžete kúpiť ešte lacnejšie.

V prípade Turecka stojí verzia mild hybrid 4×4 so stupňom výbavy Evolution, vybavená hybridným motorom 1,2 l 130 TCe, viac ako 41 500 eur z (1 580 000 lír). Ak sa rozhodneme pre variant s najvyšším stupňom výbavy Techno a plnohodnotný hybridný model Dacia so značkou Renault, zapíšeme sa do Knihy rekordov. Ide o najdrahší Duster, aký sa kedy predával, keďže stojí viac ako 42 700 eur (1 620 000 lír).

Je však dôležité vedieť, že katalógové ceny modelu Renault Duster na tureckom trhu sú výrazne ovplyvnené daňami z luxusu, ktoré vláda zavádza od roku 2020. Ich hodnota môže dosiahnuť až 50 % v závislosti od zdvihového objemu vozidla. To preto vysvetľuje dôvod vysokej ceny lacného vozidla značky Dacia v Turecku. Je známe, že v iných krajinách nie sú na rovnakej úrovni ako vozidlá tejto triedy.

Nový Renault Duster sa bude vyrábať od tohto roku v závode Renault Bursa. Odtiaľ sa bude vozidlo vyvážať na všetky medzinárodné trhy, kde sa objaví s francúzskym logom v ponuke.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Oficiálne debutuje nový model. Najväčšie španielske SUV ponúka až 272 koní

Je používanie magnetického držiaka evidenčných čísel legálne? Aké sú pokuty pre vodičov, ktorí cestujú bez čísel?


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@joenohs1). Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti…

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomaticAddiction27). Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra. Prvé fotografie nového Volkswagenu…

Tesla Cybercab Robotaxi: Je to ono?

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný…

Mercedes-Benz oznamuje vlastné polovodičové batérie. Dojazd by sa mohol zvýšiť až o 80 %

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Spoločnosti Mercedes-Benz a Factorial vytvorili novú technológiu pre batérie elektromobilov, ktorá by podľa nemeckej automobilky zvýšila dojazd až o…

Zabudnuté prototypy: Maserati Buran (2000) – vlajková loď pre Ameriku

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@OldCarsNew). Na ženevskom autosalóne v roku 2000 spoločnosť Italdesign predstavila vlastnú interpretáciu luxusného sedanu Maserati Buran. Po opustení myšlienky kupé…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov