Novinky, Správy, Zaujímavosti,

Spoločnosť Tesla spustí v Európe plne samojazdiace vozidlá

9.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear). Americká spoločnosť Tesla oznámila, že v Európe a Číne uvedie na trh svoj systém „Full Self-Driving“. Tento asistenčný systém vodiča je dostupný na americkom...

9.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear).

Americká spoločnosť Tesla oznámila, že v Európe a Číne uvedie na trh svoj systém „Full Self-Driving“. Tento asistenčný systém vodiča je dostupný na americkom trhu a funguje ako autonómny pilot. Tu je informácia o tom, kedy bude FSD dostupný na Slovensku pre modely Tesla.

Americká spoločnosť Tesla oznámila, že v Európe a Číne uvedie na trh svoj systém „Full Self-Driving“. Tento asistenčný systém vodiča je dostupný na americkom trhu a funguje ako autonómny pilot.
Foto: youtube.com/@TopGear

V príspevku na sociálnej sieti X spoločnosť Tesla oznámila, že uvedie systém „Full Self-Driving“ na trh v Európe a Číne.

Ide o príplatkovú funkciu platenú pre zákazníkov Tesly, ktorá zabezpečuje autonómne riadenie vozidla.

Spoločnosť Tesla spustí v Európe plne autonómne riadenie

Spoločnosť Tesla oznámila, že systém „Full Self-Driving“ plánuje spustiť v Európe a Číne v prvom štvrťroku 2025.

Systém FSD zatiaľ „čaká na schválenie regulačnými orgánmi“, uvádzajú predstavitelia spoločnosti Tesla.

Akcie spoločnosti Tesla vzrástli o 6 % po tom, ako výrobca elektromobilov uviedol na trh medzinárodný systém „Full Self-Driving“.

Regulačné orgány zatiaľ nedali súhlas na nasadenie FSD v Európe a Číne, ale Elon Musk v júli uviedol, že očakáva získanie povolenia do konca roka 2024.

Je preto veľmi pravdepodobné, že FSD bude na budúci rok k dispozícii v Rumunsku.

Systém „Full Self-Driving“ alebo FSD je kľúčovým pilierom Muskovej stratégie, ktorá má z Tesly urobiť spoločnosť budúcnosti.
Foto: youtube.com/@carwow

Čo je systém FSD a ako funguje

Systém „Full Self-Driving“ alebo FSD je kľúčovým pilierom Muskovej stratégie, ktorá má z Tesly urobiť spoločnosť budúcnosti. Systém využíva umelú inteligenciu na to, aby udržal vozidlo na ceste, zatáčal, brzdil a zrýchľoval sám.

Teoreticky je FSD systém autonómneho riadenia vozidiel Tesla.

V praxi však FSD napriek označeniu na svojom výrobku v skutočnosti nie je schopný zabezpečiť úplnú autonómiu vozidiel.

Vodiči sú stále nútení zostať za volantom a venovať pozornosť ceste. A v prípade potreby prevziať riadenie vozidla.

„Full Self-Driving“ je aktualizáciou asistenta vodiča Autopilot spoločnosti Tesla, ktorý je už k dispozícii v Európe a Číne. Tesla v súčasnosti v Číne ponúka prémiovú možnosť s názvom Enhanced Autopilot.

Musk od roku 2016 investorom sľuboval, že Tesla ponúkne technológiu, ktorá bude schopná zabezpečiť, aby jej existujúce autá boli plne samojazdiace.

Spoločnosť tento sľub zatiaľ nesplnila, zatiaľ čo konkurenti, ako napríklad Waymo v USA a čínska spoločnosť Pony.ai, už prevádzkujú komerčné robotické taxíky.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nepochopiteľná eufória pri akciách Tesla a pokračujúci pokles predaja

Tesla Model Y Juniper je čoraz bližšie. Čo môžeme očakávať?


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto. youtube.com/@guinnessworldrecords). Nissan Qashqai prekonal rekord v bungee jumpingu. Tento kúsok bol zorganizovaný pre reklamu. Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v…

Európsky automobilový priemysel riskuje pokuty vo výške miliárd eur. Šéf Renaultu hovorí

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@sycomoream8959). Európskemu automobilovému priemyslu hrozia pokuty až do výšky 15 miliárd eur za nedodržanie úrovní emisií uhlíka. Európsky automobilový priemysel…

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@joenohs1). Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti…

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomaticAddiction27). Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra. Prvé fotografie nového Volkswagenu…

Tesla Cybercab Robotaxi: Je to ono?

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov