Novinky, Zaujímavosti,

Zákaz elektrických kolobežiek v Madride. Prečo úrady prijali toto rozhodnutie

9.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RK9Rides). Ďalšie veľké európske hlavné mesto sa rozhodlo zakázať požičiavanie elektrických kolobežiek. Po Paríži zakázali požičiavanie týchto vozidiel aj miestne orgány v Madride. Úrady v...

9.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RK9Rides).

Ďalšie veľké európske hlavné mesto sa rozhodlo zakázať požičiavanie elektrických kolobežiek. Po Paríži zakázali požičiavanie týchto vozidiel aj miestne orgány v Madride.

Ďalšie veľké európske hlavné mesto sa rozhodlo zakázať požičiavanie elektrických kolobežiek. Po Paríži zakázali požičiavanie týchto vozidiel aj miestne orgány v Madride.
Foto: youtube.com/@RK9Rides

Úrady v Madride, hlavnom meste Španielska, sa rozhodli zakázať požičiavanie elektrických kolobežiek prostredníctvom mobilných aplikácií.

Rozhodnutie bolo prijaté po tom, ako spoločnosti poskytujúce zdieľané jazdy nedokázali presadiť obmedzenia pohybu svojich zákazníkov.

Zákaz elektrických kolobežiek v Madride

Starosta Madridu José Luis Martínez-Almeida uviedol, že od októbra budú zrušené licencie spoločností Lime, Dott a Tier Mobility.

Dodal, že mesto neplánuje udeliť nové licencie žiadnemu inému prevádzkovateľovi.

„Zistilo sa, že trh nie je schopný splniť požiadavky stanovené mestskou radou na zabezpečenie najvyššej úrovne bezpečnosti pre občanov.“

uviedol starosta, ktorého citoval denník The Guardian.

Tento systém zdieľania elektrických kolobežiek vyvolal odpor v mestách po celom svete. Hlavnou príčinou je bezohľadná jazda a náhodné parkovanie niektorých používateľov.

Paríž vlani po verejnej konzultácii zakázal požičiavanie elektrických kolobežiek.

Od mája 2023 mestská rada Madridu reguluje trh s požičiavaním elektrických kolobežiek. Povolenie tak dostali len spoločnosti Dott z Amsterdamu, Tier Mobility z Nemecka a Lime z USA.
Foto: youtube.com/@RK9Rides

Prečo hlavné mesto Španielska zakázalo prenájom elektrických kolobežiek

Od mája 2023 mestská rada Madridu reguluje trh s požičiavaním elektrických kolobežiek. Povolenie tak dostali len spoločnosti Dott z Amsterdamu, Tier Mobility z Nemecka a Lime z USA.

Každá z týchto spoločností mala povolené prenajať 2 000 kolobežiek.

Od týchto troch prevádzkovateľov sa vyžadovalo, aby zaviedli technológiu, ktorá prinúti zákazníkov ponechať kolobežky len na určitých povolených miestach. Museli tiež zabrániť tomu, aby sa kolobežky prenajímali na uliciach určených len pre chodcov alebo v blízkosti historických parkov.

Okrem toho by spoločnosti museli mestskému úradu poskytnúť prístup k osobným údajom vrátane údajov o osobách, ktoré si kolobežky prenajímajú.

Prevádzkovatelia však tieto podmienky nesplnili, uvádza sa vo vyhlásení, a preto úrady od budúceho mesiaca prenájom elektrických kolobežiek v Madride nepovolia.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Elektrické kolobežky, ktoré sa riadia samy. Nemci majú zaujímavý nápad

Nárast počtu požiarov v Číne. Na vine sú bicykle a elektrické kolobežky


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto. youtube.com/@guinnessworldrecords). Nissan Qashqai prekonal rekord v bungee jumpingu. Tento kúsok bol zorganizovaný pre reklamu. Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v…

Európsky automobilový priemysel riskuje pokuty vo výške miliárd eur. Šéf Renaultu hovorí

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@sycomoream8959). Európskemu automobilovému priemyslu hrozia pokuty až do výšky 15 miliárd eur za nedodržanie úrovní emisií uhlíka. Európsky automobilový priemysel…

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@joenohs1). Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti…

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomaticAddiction27). Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra. Prvé fotografie nového Volkswagenu…

Tesla Cybercab Robotaxi: Je to ono?

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov