Elektro, Novinky, Zaujímavosti,

BYD vyťahuje z rukáva ďalšie eso. Vylepšený hybrid Han DM-i by mohol ovládnuť európske cesty

10.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DWREV). Nie je tajomstvom, že modernizácia starých modelov čínskeho giganta BYD a príchod nových je výsledkom stratégie konkurenčnej Tesly, ktorá chce urýchliť expanziu značky. Začiatkom...

10.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DWREV).

Nie je tajomstvom, že modernizácia starých modelov čínskeho giganta BYD a príchod nových je výsledkom stratégie konkurenčnej Tesly, ktorá chce urýchliť expanziu značky. Začiatkom septembra sme videli prvú verziu GT výrobcu, ktorá debutovala v novom modeli Seal 06, a dnes vidíme prvé oficiálne snímky nového BYD Han DM-i 2025.

Nie je tajomstvom, že modernizácia starých modelov čínskeho giganta BYD a príchod nových je výsledkom stratégie konkurenčnej Tesly, ktorá chce urýchliť expanziu značky.
Foto: youtube.com/@DWREV

Nový hybrid BYD Han 2025 sľubuje lepší zážitok z jazdy

Generálny riaditeľ obchodného oddelenia BYD Dynasty zverejnil na sociálnych sieťach oficiálnu fotografiu modelu BYD Han 2025. Ako bolo oznámené, nové vozidlo sa dostane na trh v Číne 9. septembra. Okrem iného dostane technológiu DM-i piatej generácie, DiPilot 300 a upravené odpruženie. Spoločnosť BYD ubezpečuje, že vďaka tomu bude zážitok z jazdy oveľa lepší.

Keďže ide len o faceliftový model, nadväzuje na štýl súčasného modelu. Teraz je rovnako rozpoznateľný a navrhnutý na úspech. V Číne si budete môcť pre seba vybrať športovejší vzhľad s čiernymi lemami karosérie. Pokiaľ ide o farby exteriéru, nový BYD Han sa objaví v novej farbe laku „Weiyang Grey“.

Hybridná verzia sedanu má na prednej časti karosérie vzhľad dračej tváre. Na boku karosérie BYD naďalej používa skryté kľučky dverí, ale kombinuje ich napríklad s čiernymi kolesami. V zadnej časti dostane vozidlo sadu priechodných zadných svetiel a, čo je dôležité, logo Build Your Dreams bude vymenené za odznak s logom BYD.

Okrem toho, že BYD Han stále vyzerá moderne, sľubuje aj lepší zážitok z jazdy. Údajne je to dôsledok päťprvkového zavesenia kolies. Ide o pomerne veľké zlepšenie oproti súčasnému modelu. Pre sedan určuje lepšiu tuhosť a pevnosť, vďaka čomu sa bude lepšie správať v zákrutách.

Ako je zrejmé z predchádzajúcich fotografií modelu Han, interiér nového vozidla BYD v podstate zachováva štýl súčasného modelu. V kabíne sa nachádza 15,6-palcová otočná centrálna obrazovka a dvojramenný multifunkčný volant.
Foto: youtube.com/@SouthChinaMorningPost

Han s technológiou DM piatej generácie by mohol vládnuť v Európe

Ako je zrejmé z predchádzajúcich fotografií modelu Han, interiér nového vozidla BYD v podstate zachováva štýl súčasného modelu. V kabíne sa nachádza 15,6-palcová otočná centrálna obrazovka a dvojramenný multifunkčný volant. Nový model dostal špičkový systém inteligentnej jazdy DiPilot 300 a lidar, čo predstavuje výrazné technologické vylepšenie.

Nie je žiadnym tajomstvom, že BYD má plne samostatne vyvinutú inteligentnú platformu, vďaka ktorej vozidlo využíva výhody špičkových inteligentných asistentov jazdy.

Hybridná verzia Hana 2025 bude založená na piatej generácii hybridnej technológie gigantu DM. Vďaka tomu bude sedan nielen inteligentnejší, ale bude aj spotrebovávať menej paliva.

Vylepšený bol aj výkon nového hybridného sedanu. Výkon motora 1,5 T, sa teraz zvýšil na 115 kW. To je o 13 kW viac v porovnaní so súčasným motorom sedanu. Je známe, že sedan v tejto mechanickej variante využíva aj výkon elektromotora, ktorý je 200 kW. Preto je z hľadiska účinnosti nový Han DM-i lepšou ponukou. Prejaví sa to aj na jeho výkone, keďže na stovku sa dokáže dostať za 7 sekúnd. Dojazd Hanu v čisto elektrickom režime môže dosiahnuť 70 až 102 km. Spotreba paliva je len 3,9 litra na 100 kilometrov.

Vzhľadom na to, že cenové rozpätie súčasného modelu BYD Han je 21 500 EUR, očakáva sa, že cena nového modelu bude podobná. To vysvetľuje jeho konkurencieschopnosť voči konkurentom strednej a vyššej triedy. V Európe, kde sa pred časom dostala do predaja elektrická verzia sedanu, by bol model so špičkovou hybridnou mechanikou silným súperom mnohých spaľovacích modelov. Zatiaľ najbližšie k vstupu na náš trh má hybridné SUV BYD Seal U DM-i.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

BYD vyzve Volkswagen týmto športovým elektromobilom

Čínska spoločnosť BYD kupuje nemeckú sieť veľkých predajcov


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Čína odporúča výrobcom automobilov, aby neinvestovali v Európe

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evdrivex1091). Na stretnutí s priemyselným odvetvím Peking odporučil, aby sa automobilky nestavali v zahraničí. Zároveň sa usiluje o dosiahnutie dohody…

Nové bezpečnostné vozidlo MotoGP

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SoNowYouKnowMan). Nová generácia BMW M5 sa bude používať ako bezpečnostné vozidlo v MotoGP. Hybridný sedan s výkonom 727 koní bol…

Hyundai pripravuje uvedenie nového veľkého SUV. Kedy bude predstavený ďalší Ioniq 9?

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoInsightReviews69). Hyundai uvedie na trh nové veľké elektrické SUV, ktoré bude úzko spolupracovať s modelom Kia EV9. Predstaviť by sa…

Dongfeng Box debutuje v Európe: Čínsky hatchback dlhý niečo vyše 4 metrov

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@car_explor). Technologický čínsky hatchback s tvarmi navrhnutými tak, aby maximalizovali vnútorný priestor, má množstvo palubných technológií a V2L. Dongfeng Box…

Rusi Ladu skrátili a privarili 25 cm. Má byť lepšia ako Passat

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@tvzrru). Lada pripravuje spustenie výroby nového modelu - Lada Aura. Ide o „biznis sedan“, ekvivalent automobilov ako Toyota Camry alebo…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov