Novinky, Zaujímavosti,

Spoločnosť Volvo mení svoje plány. Od roku 2030 nebude predávať len elektromobily

10.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DougDeMuro). Volvo priznáva, že jeho pôvodné plány elektrifikácie boli odvážne. Švédska automobilka bude aj po roku 2030 predávať vozidlá so spaľovacími motormi. Švédska automobilka upustila...

10.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DougDeMuro).

Volvo priznáva, že jeho pôvodné plány elektrifikácie boli odvážne. Švédska automobilka bude aj po roku 2030 predávať vozidlá so spaľovacími motormi.

Volvo priznáva, že jeho pôvodné plány elektrifikácie boli odvážne.
Foto: youtube.com/@DougDeMuro

Švédska automobilka upustila od svojho cieľa stať sa do roku 2030 plne elektrickou značkou a uviedla, že teraz počíta s tým, že aj po tomto termíne bude v ponuke stále ponúkať niektoré hybridné modely, informuje agentúra Reuters.

Veľkí výrobcovia automobilov zaznamenali pokles dopytu po elektrických vozidlách, čiastočne v dôsledku nedostatku cenovo dostupných modelov a nedostatku nabíjacích staníc, pričom sa pripravujú aj na dôsledky európskych ciel na elektrické vozidlá vyrobené v Číne.

Spoločnosť Volvo Cars uviedla, že jej cieľom je, aby do roku 2030 bolo 90 až 100 % predaných automobilov plne elektrických alebo plug-in hybridných modelov, pričom až 10 % by mali tvoriť mild-hybridné modely, v ktorých elektrická časť iba pomáha spaľovaciemu motoru.

Spoločnosť Volvo Cars tiež uviedla, že plug-in hybridy budú kľúčovou súčasťou budúceho rastu zisku a že aktualizuje model XC90. Prví zákazníci dostanú svoje SUV do konca roka.
Foto: youtube.com/@VisualCarReviews

Volvo ruší plány elektrifikácie. Bude predávať motorové autá aj po roku 2030

Spoločnosť Volvo Cars tiež uviedla, že plug-in hybridy budú kľúčovou súčasťou budúceho rastu zisku a že aktualizuje model XC90. Prví zákazníci dostanú svoje SUV do konca roka.

Spoločnosť predáva kombináciu elektrických a hybridných vozidiel a doteraz zostala pevne odhodlaná predávať do roku 2030 len čisto elektrické vozidlá, aj keď konkurenti začali znižovať svoje očakávania. Medzi jej najpredávanejšie plne elektrické vozidlá patria modely EX90 a EX30, oba SUV.

Rastúci dopyt po hybridných modeloch podnietil strategickú zmenu v odvetví, ktorého pôvodným cieľom bolo postupne odstrániť hybridy v prospech plne elektrických vozidiel.

Toyota, jeden z výrobcov s jedným z najnižších stupňov vývoja elektrických vozidiel, naďalej výrazne vsádza na hybridy, pričom ponúka čoraz rozmanitejšiu škálu modelov. Francúzsky výrobca Renault uviedol, že bude pokračovať v uvádzaní hybridných modelov na trh.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Krajina elektromobilov: Viac ako 94 % nových áut registrovaných v Nórsku minulý mesiac bolo elektrických

Volvo priznáva porážku: Do roku 2030 nebude plne elektrické.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Čína odporúča výrobcom automobilov, aby neinvestovali v Európe

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evdrivex1091). Na stretnutí s priemyselným odvetvím Peking odporučil, aby sa automobilky nestavali v zahraničí. Zároveň sa usiluje o dosiahnutie dohody…

Nové bezpečnostné vozidlo MotoGP

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SoNowYouKnowMan). Nová generácia BMW M5 sa bude používať ako bezpečnostné vozidlo v MotoGP. Hybridný sedan s výkonom 727 koní bol…

Hyundai pripravuje uvedenie nového veľkého SUV. Kedy bude predstavený ďalší Ioniq 9?

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoInsightReviews69). Hyundai uvedie na trh nové veľké elektrické SUV, ktoré bude úzko spolupracovať s modelom Kia EV9. Predstaviť by sa…

Dongfeng Box debutuje v Európe: Čínsky hatchback dlhý niečo vyše 4 metrov

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@car_explor). Technologický čínsky hatchback s tvarmi navrhnutými tak, aby maximalizovali vnútorný priestor, má množstvo palubných technológií a V2L. Dongfeng Box…

Rusi Ladu skrátili a privarili 25 cm. Má byť lepšia ako Passat

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@tvzrru). Lada pripravuje spustenie výroby nového modelu - Lada Aura. Ide o „biznis sedan“, ekvivalent automobilov ako Toyota Camry alebo…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov