Elektro, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Renault Fuego: Hybridné kupé v modernom formáte

12.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@amazingvideos2020). Renault oživuje legendárne modely z minulosti a premieňa ich na moderné elektromobily, čo dokonale vymyslel a zorganizoval Luca de Meo, generálny riaditeľ skupiny Renault....

12.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@amazingvideos2020).

Renault oživuje legendárne modely z minulosti a premieňa ich na moderné elektromobily, čo dokonale vymyslel a zorganizoval Luca de Meo, generálny riaditeľ skupiny Renault. O modeli R5 už vieme a R4 sa čoskoro predstaví na parížskom autosalóne.

Renault Fuego: Hybridné kupé v modernom formáte.
Foto: youtube.com/@amazingvideos2020

Navyše francúzska značka práve ukázala restomod R17, kupé, ktoré predávala v 70. rokoch minulého storočia. My však dávame prednosť inému kupé tohto výrobcu, legendárnemu modelu Fuego z 80. rokov (na trh sa dostalo v rokoch 1980 až 1987). Čo by ste povedali na jeho návrat na trh?

Samozrejme, že by nás to potešilo. O to viac, ak by auto vyzeralo ako digitálna rekonštrukcia, ktorá sa neodkláňa od pôvodného vozidla.

Kupé s environmentálnou značkou

V tomto prípade nepôjde o stopercentne elektrický model, ale o hybrid, podobný tomu na klasickom modeli Fuego s nápisom „Turbo“ v jeho najexkluzívnejšej verzii.

Aké hybridné pohonné jednotky má Renault v súčasnosti k dispozícii? Máme ten v modeloch Clio a Captur s kombinovaným výkonom 145 k, ktorého základom je 1,6-litrový motor s prirodzeným nasávaním. To nie je zlá možnosť, ale my dávame prednosť variantu s výkonom 200 k v modeloch Austral a Rafale s 1,2-litrovým trojvalcovým turbomotorom.

Navyše, ak by mal Fuego používať plug-in hybridný systém, skvelo by sa doň hodil Rafale s výkonom 300 k, ktorý tiež využíva pohon všetkých kolies. Tento variant by však vážil podstatne viac a pravdepodobne by mal veľmi malý kufor, pretože by musel integrovať batériu s väčšou kapacitou.

Dúfame, že automobilka bude pokračovať v oživovaní klasických modelov lebo Renault Fuego medzi nich určite patrí.
Foto: youtube.com/@amazingvideos2020

Chceme moderné Fuego!

Vybrali by sme si preto full hybrid Fuego E-Tech s výkonom 200 k, aj keď viacrežimová automatická prevodovka pri športovej jazde práve nevyniká. Vozidlo by bolo založené na modulárnej platforme CMF a mohlo by byť vybavené najmodernejšou panoramatickou strechou spoločnosti, ktorú možno stlačením tlačidla v moduloch zatmaviť.

Týmto článkom sme splnili svoju úlohu a presvedčili Renault, aby zvážil nové Fuego. Teraz je na vás, aby ste svojimi pozitívnymi pripomienkami niečo zmenili, a niektorí z vás možno dokonca založia nejakú petíciu.

Žarty bokom, dúfame, že automobilka bude pokračovať v oživovaní klasických modelov, pretože si myslíme, že je to správne rozhodnutie. A ak sa k niečomu podobnému odhodlajú aj iné značky, tieto projekty tiež uvítame.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Renault 17 sa možno čoskoro vráti

Renault 5 v špeciálnej edícii. Tenisoví fanúšikovia budú v siedmom nebi


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Veľký problém BMW. 1,5 milióna áut na opravu, pokles zisku

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BMWGroup). Spoločnosť BMW musela v dôsledku závažnej recidívy súvisiacej s poruchou bŕzd prehodnotiť svoju prognózu zisku na fiškálny rok 2024.…

Ford Focus ST nemá dostatočný výkon? Zákazníci sa sťažujú a spoločnosť reaguje

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Má najvýkonnejší Focus menej koní, ako výrobca sľubuje? Spoločnosť priznala, že dostala takéto signály od svojich zákazníkov a rozhodla…

Kia EV2 (2025): Malé kórejské elektrické vozidlo v predpremiére

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Beyondmedia10). Naše stvárnenie predpovedá línie malého kórejského elektromobilu Kia EV2, ktorý sa očakáva v roku 2025. Kia EV2 (2025): Malé…

Čína odporúča výrobcom automobilov, aby neinvestovali v Európe

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evdrivex1091). Na stretnutí s priemyselným odvetvím Peking odporučil, aby sa automobilky nestavali v zahraničí. Zároveň sa usiluje o dosiahnutie dohody…

Nové bezpečnostné vozidlo MotoGP

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SoNowYouKnowMan). Nová generácia BMW M5 sa bude používať ako bezpečnostné vozidlo v MotoGP. Hybridný sedan s výkonom 727 koní bol…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov