Elektro, Novinky, Zaujímavosti,

Bude robotické vozidlo Tesla skutočne jazdiť samo?

14.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear). Blíži sa čas prezentácie Robotaxi spoločnosti Tesla a s pribúdajúcimi dňami sa začínajú objavovať informácie o tomto podujatí. Nedávno bolo oznámené, že podujatie sa...

14.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear).

Blíži sa čas prezentácie Robotaxi spoločnosti Tesla a s pribúdajúcimi dňami sa začínajú objavovať informácie o tomto podujatí. Nedávno bolo oznámené, že podujatie sa bude konať v štúdiách Warner Bros v Los Angeles.

Blíži sa čas prezentácie Robotaxi spoločnosti Tesla a s pribúdajúcimi dňami sa začínajú objavovať informácie o tomto podujatí.
Foto: youtube.com/@TopGear

Rozlúčka s Gigafactory Texas, miestom, ktoré slúžilo na predstavenie všetkých nových produktov spoločnosti svetu. Okrem súradníc miesta, kde sa Robotaxi prvýkrát objaví, je teraz k dispozícii aj niekoľko zaujímavých informácií o tomto plne autonómnom vozidle.

„Superkartografický“ priestor

Opäť to bol hacker „Green“, ktorý sa často nabúrava do softvéru automobilov vyrobených spoločnosťou vedenou Elonom Muskom, ktorý objavil niektoré veci, ktoré Tesla tajila.

Green si pri analýze zdrojového kódu spoločnosti Tesla všimol, že inžinieri zhromažďujú ďalšie informácie v oblasti okolo štúdií Warner Bros. Natíska sa teda otázka, prečo to robí? Prečo nestačia údaje, ktoré má spoločnosť k dispozícii, údaje, ktoré zhromažďujú autá počas jazdy?

Hypotézy sa zhodujú: Tesla pravdepodobne zamýšľa ukázať Robotaxi v pohybe, s obratom, ktorý všetkých nechá bez slov.

Potvrdzujúc túto hypotézu sa tiež povráva, že Tesla zhromažďuje mimoriadne podrobné údaje o určitých trasách, ktoré Elon Musk a ďalšie známe osobnosti (influenceri a odborníci v oblasti plne samojazdiacich vozidiel) absolvujú v okolí miesta konania podujatia.

V súvislosti s tým, čo sa objavuje na internete, sa niektorí odborníci naďalej domnievajú, že Tesla nebude schopná v dohľadnej dobe zostrojiť plne autonómne vozidlo.
Foto: shutterstock.com/canadianPhotographer56

Nechýba kritika

V súvislosti s tým, čo sa objavuje na internete, sa niektorí odborníci naďalej domnievajú, že Tesla nebude schopná v dohľadnej dobe zostrojiť plne autonómne vozidlo a že aj keď počas prezentácie 10. októbra ukáže autá bez vodiča jazdiace po štúdiách Warner Bros, bude tak robiť s použitím dodatočných údajov zozbieraných pre túto príležitosť a možno aj s pomocou diaľkových zásahov do vozidiel.

V tomto štádiu je ťažké povedať, čo sa skutočne varí. Nezabúdajte, že keď Elon Musk prezentoval humanoidného robota, použil ľudí prezlečených za robotov. A predsa, aj keď bol tento krok spočiatku kritizovaný, teraz je Optimus reálny a mnohé ďalšie spoločnosti nasledujú cestu, ktorú Tesla v tomto sektore vytýčila.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Spoločnosť Tesla spustí v Európe plne samojazdiace vozidlá

Tesla Cybertruck sa predstaví vo veľkých mestách po celej Európe. Elektrický model prichádza aj ku nám


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Cupra Terramar – 5 vecí, ktoré by ste o nej mali vedieť

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RastoChvalaofficial). Cupra zvyšuje vzrušenie! Terramar je najnovším modelom značky, ktorým sa začína úplne nová éra v histórii SUV španielskeho výrobcu.…

Prečo sa autá balia do červenej fólie? Je to jasný odkaz

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoAuctionRebuilds). Youtuber sa vybral na dvor aukčného domu, aby si našiel ďalšie auto na projekt. Jeho pozornosť upútalo parkovisko plné…

Plnohodnotný demonštrátor otvára cestu k hybridnému elektrickému dopravnému lietadlu

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@GU_Official). Práve v júli tohto roku sme sa dozvedeli o lietadle ES-30, hybridnom elektrickom lietadle, ktoré vyvíja švédska spoločnosť Heart…

Veľmi vzácna a dôležitá dopravná značka. Vodiči ju nepoznajú

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/yesanirudh). Výstražná značka so štyrmi čiernymi bodkami sa na cestách vyskytuje len zriedkavo. Preto o jej existencii vie len málo…

Pozrite si: Prvý súkromný výstup do vesmíru na svete

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Reuters). Ukončil sa prvý súkromný výstup do vesmíru na svete. Dňa 12. septembra 2024 o 7:58 EDT sa dvaja zo…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov