Novinky, Zaujímavosti,

Najvýkonnejší štvordverový Bentley v histórii: Nový Flying Spur debutuje s výkonom 782 koní

14.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MED-CARS). Spoločnosť Bentley oficiálne predstavila nový model Flying Spur. Britský výrobca tvrdí, že sa pozeráme na najvýkonnejší štvordverový model v jeho histórii. Štvrtá generácia luxusnej...

14.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MED-CARS).

Spoločnosť Bentley oficiálne predstavila nový model Flying Spur. Britský výrobca tvrdí, že sa pozeráme na najvýkonnejší štvordverový model v jeho histórii.

Spoločnosť Bentley oficiálne predstavila nový model Flying Spur. Britský výrobca tvrdí, že sa pozeráme na najvýkonnejší štvordverový model v jeho histórii.
Foto: youtube.com/@MED-CARS

Štvrtá generácia luxusnej limuzíny Bentley oficiálne debutovala. Spočiatku budú zákazníci dostávať len vrcholnú verziu Speed, podobne ako nový Continental GT.

Vysokovýkonná verzia Flying Spur využíva plug-in hybridné pohonné ústrojenstvo. Jej základom je 4,0-litrový motor V8, ku ktorému sa pripája elektromotor s celkovým výkonom 782 k a 1 000 Nm. Všetok výkon sa prenáša prostredníctvom osemstupňovej automatickej prevodovky na všetky štyri kolesá.

Vďaka výkonu 147 koní navyše v porovnaní s predchádzajúcim modelom dokáže vozidlo zrýchliť z 0 na 100 km/h za 3,5 sekundy. Tento Ultra Performance Hybrid, ako ho výrobca nazýva, navyše dokáže na jedno nabitie prejsť až 76 kilometrov. Flying Spur je vybavený batériou s kapacitou 25,9 kWh, ktorú možno nabíjať striedavým prúdom na výkon 11 kW. V čisto elektrickom režime môže Flying Spur dosiahnuť maximálnu rýchlosť 140 km/h.

Nový Bentley Flying Spur nemá radikálne odlišný dizajn

Dizajnové rozdiely medzi novým modelom a jeho predchodcom sú minimálne. Dalo by sa povedať, že máme do činenia skôr s faceliftom, keďže vozidlo využíva rovnaký podvozok. Luxusná limuzína si zachovala aj štyri svetlomety, ako aj predné svetlá, ktoré obsahujú charakteristické svetlá v tvare písmena B. Okrídlené písmeno B sa nachádza aj nad maskou chladiča v klasickom štýle značky Bentley. Exteriér dopĺňajú nové 22-palcové dizajny kolies.

V interiéri Bentley uvádza, že namontoval nové sedadlá a kabínu je možné personalizovať pomocou rôznych exkluzívnych materiálov a sofistikovaných povrchových úprav. Prístrojová doska dostala novú grafiku, ktorú dopĺňa 12,3-palcová stredová obrazovka, ktorá môže rovnako ako predtým zmiznúť stlačením tlačidla, pretože zákazníci si môžu vybrať dva iné panely – jeden s hodinami, druhý hladký, ladiaci so zvyškom interiérového obloženia.

Pre nový Flying Spur je na výber z troch audiosystémov. Štandardný systém má 10 reproduktorov a 650 W, zatiaľ čo pre náročnejších zákazníkov je určený systém Bang & Olufsen s výkonom 1 500 W a 16 reproduktormi s osvetlenými mriežkami reproduktorov. Pre skutočných audiofilov je v ponuke 2 200W systém Naim s 19 reproduktormi s aktívnymi basovými meničmi zabudovanými v predných sedadlách a ôsmimi zvukovými režimami.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Najvýkonnejší Bentley všetkých čias je tu! Zoznámte sa s novým Continentalom GT Speed

Nové Bentley Continental GT bude predstavené 25. júna


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Cupra Terramar – 5 vecí, ktoré by ste o nej mali vedieť

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RastoChvalaofficial). Cupra zvyšuje vzrušenie! Terramar je najnovším modelom značky, ktorým sa začína úplne nová éra v histórii SUV španielskeho výrobcu.…

Prečo sa autá balia do červenej fólie? Je to jasný odkaz

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoAuctionRebuilds). Youtuber sa vybral na dvor aukčného domu, aby si našiel ďalšie auto na projekt. Jeho pozornosť upútalo parkovisko plné…

Plnohodnotný demonštrátor otvára cestu k hybridnému elektrickému dopravnému lietadlu

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@GU_Official). Práve v júli tohto roku sme sa dozvedeli o lietadle ES-30, hybridnom elektrickom lietadle, ktoré vyvíja švédska spoločnosť Heart…

Veľmi vzácna a dôležitá dopravná značka. Vodiči ju nepoznajú

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/yesanirudh). Výstražná značka so štyrmi čiernymi bodkami sa na cestách vyskytuje len zriedkavo. Preto o jej existencii vie len málo…

Pozrite si: Prvý súkromný výstup do vesmíru na svete

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Reuters). Ukončil sa prvý súkromný výstup do vesmíru na svete. Dňa 12. septembra 2024 o 7:58 EDT sa dvaja zo…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov