Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@joenohs1). Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti zákazníkov, ktorý uskutočnila spoločnosť JD...

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@joenohs1).

Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti zákazníkov, ktorý uskutočnila spoločnosť JD Power.

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte.
Foto: youtube.com/@joenohs1

JD Power je známa analytická spoločnosť, ktorá každoročne vykonáva takmer 200 rôznych porovnávacích prieskumov. Sú založené na analýze správania spotrebiteľov a údajov o trhu. Pokrývajú rôzne odvetvia – od automobilového priemyslu až po médiá alebo dokonca… domovy pre seniorov.

Hoci v slovenskej realite poznáme výsledky prieskumov JD Power najmä zo Spojených štátov (napr. počiatočná kvalita automobilov), spoločnosť pôsobí v mnohých rôznych krajinách. Okrem iného vykonáva analýzy v Indii, Japonsku, na Taiwane, v Thajsku, Malajzii, Austrálii, Mexiku, Spojenom kráľovstve a Číne.

Čína JD Power: najnovšia štúdia

A práve najnovšia štúdia spoločnosti JD Power sa týka Číny. Konkrétne: spokojnosť čínskych majiteľov plug-in hybridov. Z nášho pohľadu je to zaujímavé, pretože na Slovensku rastie počet predaných čínskych automobilov .

Okrem najobľúbenejších značiek MG, Omoda alebo BAIC si u nás môžeme kúpiť okrem iných aj modely Nio, Hongqai, BYD, Jaecoo alebo Voyaha. Nedávno zoznam čínskych výrobcov doplnila spoločnosť Forthing.

Niet pochýb o tom, že rast značiek z Kráľovstva stredu čoraz viac zasahuje zavedených výrobcov automobilov, ktorí sú prítomní na čínskom trhu. Predovšetkým elektrické modely a plug-in hybridy získavajú na popularite a sú spájané pod označením NEV (New Energy Vehicles).
Ich predaj v júli tohto roku po prvýkrát prekročil 50 %. Presnejšie to bolo 50,7 %, čo predstavuje medziročný nárast o 37 %, uvádza Čínska asociácia osobných automobilov (CPCA).

Čínske značky sú čoraz lepšie

Na prieskume čínskej spoločnosti JD Power sa zúčastnila pomerne veľká (aj keď na ríšu stredu nie nevyhnutne) skupina 8733 respondentov. Podmienkou účasti bolo okrem vlastníctva plug-in hybridu aj používanie takéhoto vozidla v období od dvoch do 12 mesiacov.

Analýza sa zamerala nielen na spokojnosť s vlastneným vozidlom, ale aj na skúsenosti s nákupom a popredajným servisom. Dôležité je, že v porovnaní s minuloročnými výsledkami sa v tohtoročnom prieskume čínskej spoločnosti JD Power celkové hodnotenie spokojnosti s plug-in hybridmi zvýšilo zo 770 na 772 bodov.

Čínske začínajúce podniky dosiahli najlepšie priemerné skóre 783 bodov. Tradičné značky z ríše stredu získali 767 bodov (zlepšenie zo 764 bodov), zatiaľ čo etablovaní výrobcovia z krajín mimo Číny získali 776 bodov, čo predstavuje „zhoršenie“ o 3 body.

Čínske skóre spoločnosti JD Power bolo rozdelené na dve časti. V prvej sa hodnotila spokojnosť s automobilmi miestnych značiek. V rámci druhej sa naopak hodnotili zahraniční výrobcovia.

Najvyšší počet bodov patrilo spoločnosti Nio, ktorá získala 798 bodov z 1 000 bodov.
Foto: youtube.com/@nio_global

Čínska spoločnosť JD Power: pôsobivé výsledky spoločností Nio a Li Auto

Moderné čínske značky prinášajú svojim používateľom citeľne vyššiu spokojnosť ako tradiční výrobcovia z ríše stredu. Najvyšší počet bodov získali spoločnosti Nio a Li Auto, ktoré získali 798, resp. 791 bodov z 1 000 bodov.

Na treťom mieste v celkovom rebríčku sa umiestnil Mercedes (789 bodov) pred Xpeng (788 bodov), Tesla (787 bodov), Zeekra (788 bodov), GAC Aion (777 bodov) a Deepal (776 bodov).

Spoločnosť BYD, získala 773 bodov, čím sa umiestnila na ôsmom mieste medzi miestnymi výrobcami. FAW-Volkswagen získal rovnaký počet bodov, zatiaľ čo Leapmotor, ktorý má každú chvíľu začať s predajom v Európe, získal 769 bodov.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Niekto nechal kočík na okraji cesty? V žiadnom prípade nevystupujte z auta. Je to pasca

Autá z Číny – čo si o nich myslia Rusi?


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Ako dlho trvá premlčacia lehota dopravného priestupku?

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@thesouthcarolinasecessioni3637). Tu sa dozviete, koľko mesiacov trvá, kým sa dopravný priestupok premlčí. Keď vodič poruší pravidlá cestnej premávky, hrozí mu…

Kríza batérií v Európe pokračuje

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Spoločnosť Northvolt zatvorí svoj najväčší závod a prepustí zamestnancov. Európsky batériový priemysel prechádza ťažkým obdobím. Mnohí výrobcovia prehodnocujú svoje…

Pirelli sa spája so spoločnosťou Bosch pri vývoji superinteligentných pneumatík

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@FarwellInvestor). Na základe novej dohody o spolupráci poskytne spoločnosť Bosch svoje odborné znalosti v oblasti hardvéru a softvéru Na základe…

Cupra Terramar – 5 vecí, ktoré by ste o nej mali vedieť

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RastoChvalaofficial). Cupra zvyšuje vzrušenie! Terramar je najnovším modelom značky, ktorým sa začína úplne nová éra v histórii SUV španielskeho výrobcu.…

Prečo sa autá balia do červenej fólie? Je to jasný odkaz

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoAuctionRebuilds). Youtuber sa vybral na dvor aukčného domu, aby si našiel ďalšie auto na projekt. Jeho pozornosť upútalo parkovisko plné…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov