Elektro, Novinky, Zaujímavosti,

Tesla Cybercab Robotaxi: Je to ono?

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck. Používateľ Redditu, ktorý tvrdí, že pracuje v štúdiu Warner Bros. v Los...

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw.

Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck.

Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck.
Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw
  • V Los Angeles bola údajne spozorovaná testovacia mula pripravovaného robotaxi spoločnosti Tesla.
  • Vozidlo bude mať premiéru vo filmovom štúdiu Warner Bros. Discovery 10. októbra.

Používateľ Redditu, ktorý tvrdí, že pracuje v štúdiu Warner Bros. v Los Angeles, kde sa má 10. októbra uskutočniť odhalenie takzvaného „Cybercab“, spozoroval testovaciu mulu, ktorá sa zdá byť pripravovaným robotickým taxíkom spoločnosti Tesla.

Jasne žltý prototyp na fotografii vloženej nižšie sa zdá byť silne maskovaným dvojdverovým vozidlom so svetlometmi podobnými Modelu 3. Podľa používateľa Boopitysmopp, ktorý obrázok zverejnil, má vozidlo aj LED svetelný pás po celej šírke zadnej časti podobný tomu z modelu Cybertruck.

Autíčko z Matchboxu

Celé to vyzerá ako autíčko z Matchboxu v životnej veľkosti a môže sa ukázať, že ide len o zlý vtip, takže to berieme s rezervou. Ale po vhodení umiestnenia, tvaru bočných okien a krátkeho rázvoru vozidla do jedného vreca nás to vedie k presvedčeniu, že by mohlo ísť o dlho očakávaný samojazdiaci taxík spoločnosti Tesla.

Ilustrácia pripravovanej kybernetickej kabíny Tesla bola uverejnená aj v životopise Elona Muska od Waltera Isaacsona, ako si môžete pozrieť nižšie:

V posledných mesiacoch Musk prestal hovoriť o Tesle ako o výrobcovi výlučne elektrických vozidiel a namiesto toho nasmeroval konverzáciu na umelú inteligenciu a robotiku a dlho naznačoval myšlienku, že elektrické vozidlá Tesla – staré aj nové – by sa čoskoro mohli stať súčasťou globálnej siete autonómnych vozidiel, ktoré by samy jazdili a vozili ľudí v prospech svojich majiteľov.

Preto je pripravovaný Cybercab pre otvoreného generálneho riaditeľa spoločnosti Tesla veľkou udalosťou. Bude to veľká revolúcia, o ktorej Musk hovoril? Sme skeptickí. Takzvané funkcie Autopilot a Plne samojazdiace (pod dohľadom) automobilky sa stále považujú za systémy úrovne 2 v tabuľke autonómie SAE. Okrem toho aktuálne platný právny rámec stále neumožňuje, aby sa po uliciach a diaľniciach Spojených štátov pohybovali plne autonómne vozidlá, takže je pred nami ešte kus práce.

Pôjde všetko čo najhladšie

Napriek tomu sa Tesla chce uistiť, že počas podujatia, ktoré sa uskutoční budúci mesiac, pôjde všetko čo najhladšie. Po spomalení predaja na celom svete automobilka – spoločnosť zaoberajúca sa výrobou umelej inteligencie a robotiky, pardon – podľa Business Insider a známeho hackera spoločnosti Tesla Green The Only – zhromažďuje mapové údaje v oblasti, kde sa bude podujatie konať.

To dáva zmysel z hľadiska výkonu, ale je to aj v rozpore s každým Muskovým vyhlásením o samojazdiacich autách, ktorý kritizoval konkurenčných výrobcov automobilov a prevádzkovateľov robotických taxíkov za to, že sa spoliehajú na predtým zhromaždené mapové údaje, aby ich autá bez vodiča fungovali v určitých geograficky ohraničených oblastiach.

Uvidíme, čo sa stane budúci mesiac počas odhalenia kybernetickej kabíny Tesla. Ak to bude niečo podobné ako pri odhalení Cybertrucku v roku 2019, nastavte si časovač aspoň na tri roky, aby ste sa mohli pozrieť, či je vozidlo pripravené na premiéru alebo nie.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Kedy poletí vesmírna loď na Mars? Elon Musk odhalil plány spoločnosti SpaceX

Tesla Model Y Juniper je čoraz bližšie. Čo môžeme očakávať?


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Ako dlho trvá premlčacia lehota dopravného priestupku?

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@thesouthcarolinasecessioni3637). Tu sa dozviete, koľko mesiacov trvá, kým sa dopravný priestupok premlčí. Keď vodič poruší pravidlá cestnej premávky, hrozí mu…

Kríza batérií v Európe pokračuje

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Spoločnosť Northvolt zatvorí svoj najväčší závod a prepustí zamestnancov. Európsky batériový priemysel prechádza ťažkým obdobím. Mnohí výrobcovia prehodnocujú svoje…

Pirelli sa spája so spoločnosťou Bosch pri vývoji superinteligentných pneumatík

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@FarwellInvestor). Na základe novej dohody o spolupráci poskytne spoločnosť Bosch svoje odborné znalosti v oblasti hardvéru a softvéru Na základe…

Cupra Terramar – 5 vecí, ktoré by ste o nej mali vedieť

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RastoChvalaofficial). Cupra zvyšuje vzrušenie! Terramar je najnovším modelom značky, ktorým sa začína úplne nová éra v histórii SUV španielskeho výrobcu.…

Prečo sa autá balia do červenej fólie? Je to jasný odkaz

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoAuctionRebuilds). Youtuber sa vybral na dvor aukčného domu, aby si našiel ďalšie auto na projekt. Jeho pozornosť upútalo parkovisko plné…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov