Elektro, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Dongfeng Box debutuje v Európe: Čínsky hatchback dlhý niečo vyše 4 metrov

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@car_explor). Technologický čínsky hatchback s tvarmi navrhnutými tak, aby maximalizovali vnútorný priestor, má množstvo palubných technológií a V2L. Dongfeng Box je kompaktný hatchback dlhý približne...

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@car_explor).

Technologický čínsky hatchback s tvarmi navrhnutými tak, aby maximalizovali vnútorný priestor, má množstvo palubných technológií a V2L.

Dongfeng Box debutuje v Európe: Čínsky hatchback dlhý niečo vyše 4 metrov.
Foto: youtube.com/@car_explor

Dongfeng Box je kompaktný hatchback dlhý približne 4 metre s množstvom palubných technológií a tvarmi navrhnutými tak, aby sa maximalizoval vnútorný priestor pre cestujúcich vpredu a vzadu.

Svoju európsku verejnú premiéru bude mať na autosalóne v Turíne 2024, kde si ho môžete pozrieť má od 13. do 15. septembra spolu s ďalšími vozidlami skupiny.

Priestranný hatchback

Dongfeng Box je pre čínsku skupinu jedným z najdôležitejších modelov, patrí medzi štyri, ktoré vo východnej krajine vyrábajú, predávajú a vyvážajú najviac automobilov. Je to malý elektrický hatchback dlhý 4,03 m, široký 1,81 m a vysoký 1,57 m a je to prvý model postavený na platforme Dongfeng Quantum Architecture S3.

Pri pohľade zvonku je hneď jasné, ako boli tvary karosérie s lineárnymi proporciami, ale skôr zaoblenými líniami, s dvojstupňovými svetlometmi vrátane LED matrice, kontrastnou strechou a celkovo pomerne moderným vzhľadom navrhnuté tak, aby sa maximálne využil vnútorný priestor.

Priestranný a luxusný interiér

Dizajnéri čalúnili interiér Dongfeng Boxu kožou s diamantovou textúrou a navrhli ho so zaoblenými, no jednoduchými tvarmi. Okrem toho ho vybavili množstvom technológií, ktoré zvyčajne nájdeme vo vozidlách vyšších segmentov.

2024 Dongfeng Box.

Patrí medzi ne napríklad 32-farebné ambientné osvetlenie a veľký 12,8-palcový centrálny dotykový displej v kombinácii s ultrarýchlym 50W systémom bezdrôtového nabíjania.

To však nie je všetko. K výbave patrí aj nový systém Intelligent Imaging, ktorý rozvíja koncept 360-stupňových kamier a poskytuje vodičovi 540-stupňové panoramatické zábery.

Keď už hovoríme o mechanike, nový čínsky hatchback je konečne vybavený elektromotorom s výkonom až 70 kW a krútiacim momentom 160 Nm, ktorý umožňuje dosiahnuť maximálnu rýchlosť 140 km/h.

Batéria, ktorej kapacitu výrobca zatiaľ nešpecifikoval, poháňa všetko a zaručuje dojazd 205 až 267 km. Je už kompatibilná s technológiou V2L.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nová Toyota Corolla dostane revolučnú pohonnú jednotku a ostrý exteriér

Nové Mitsubishi Outlander. Toto SUV má predpoklady stať sa trhákom


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Ako dlho trvá premlčacia lehota dopravného priestupku?

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@thesouthcarolinasecessioni3637). Tu sa dozviete, koľko mesiacov trvá, kým sa dopravný priestupok premlčí. Keď vodič poruší pravidlá cestnej premávky, hrozí mu…

Kríza batérií v Európe pokračuje

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Spoločnosť Northvolt zatvorí svoj najväčší závod a prepustí zamestnancov. Európsky batériový priemysel prechádza ťažkým obdobím. Mnohí výrobcovia prehodnocujú svoje…

Pirelli sa spája so spoločnosťou Bosch pri vývoji superinteligentných pneumatík

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@FarwellInvestor). Na základe novej dohody o spolupráci poskytne spoločnosť Bosch svoje odborné znalosti v oblasti hardvéru a softvéru Na základe…

Cupra Terramar – 5 vecí, ktoré by ste o nej mali vedieť

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RastoChvalaofficial). Cupra zvyšuje vzrušenie! Terramar je najnovším modelom značky, ktorým sa začína úplne nová éra v histórii SUV španielskeho výrobcu.…

Prečo sa autá balia do červenej fólie? Je to jasný odkaz

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoAuctionRebuilds). Youtuber sa vybral na dvor aukčného domu, aby si našiel ďalšie auto na projekt. Jeho pozornosť upútalo parkovisko plné…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov