Novinky, Správy, Tipy, Zaujímavosti,

Toyota stanovila nový rekord v spaľovaní. Viac ako 1 600 kilometrov na jednu nádrž

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@UltimateDrivenSupercars). Nová Toyota Prius LE práve vytvorila rekord v Guinnessovej knihe za najnižšiu spotrebu automobilu. Cesta sa uskutočnila zo západného na východné pobrežie USA. Japonské...

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@UltimateDrivenSupercars).

Nová Toyota Prius LE práve vytvorila rekord v Guinnessovej knihe za najnižšiu spotrebu automobilu. Cesta sa uskutočnila zo západného na východné pobrežie USA. Japonské vozidlo prešlo celú trasu s priemernou spotrebou len 2,5 l/100 km. Vodič Toyoty dokázal na jednu nádrž prejsť úctyhodných 1 600 kilometrov. To je oveľa viac, ako tvrdí samotná Toyota.

Toyota stanovila nový rekord v spaľovaní. Viac ako 1 600 kilometrov na jednu nádrž.
Foto: youtube.com/@UltimateDrivenSupercars

Kto potrebuje elektriku, keď máme takéto hybridy?

Nové technológie sa neustále vyvíjajú, a hoci Toyota spolupracuje s inými výrobcami na novej generácii spaľovacích motorov, aj tie súčasné môžu z hľadiska výkonu stále zaujať.

Vodič menom Wayne Gerdes sa vydal z Los Angeles až do New Yorku. Celkovo prešiel 5187 kilometrov, čím prešiel celé USA od západného pobrežia až po východné. Cestou prechádzal oblasťami, ako je napríklad Mohavská púšť, kde sa teploty vyšplhali na viac ako 40 stupňov Celzia. To mu však nezabránilo v tom, aby vytvoril nový rekord v spaľovaní.

Táto Toyota podľa katalógu spaľuje oveľa viac – ako je to teda možné?

Vodič, ktorý absolvoval rekordnú trasu, má niekoľko tipov, ako sa mu podarilo dosiahnuť takú nízku spotrebu paliva. Zároveň je presvedčený, že ich každý z nás môže uplatniť v každodennom živote, aby znížil spotrebu svojich vozidiel.

Odborník na hypermiling okrem iného hovorí, aby ste sa rozbiehali pomaly a udržiavali rovnomerný tlak na plynový pedál. Dôležité je tiež dostatočne skoro zložiť nohu z plynového pedálu, keď sa blížite k semaforu, a čo najviac využiť hybnosť vozidla.

Toyota Prius vytvorila GUINNESSOV SVETOVÝ REKORD s neuveriteľným MPG na impozantnej ceste od pobrežia k pobrežiu!

Wayne Gerdes, vodič Toyoty Prius: Na to, aby bol takýto pokus úspešný, je potrebné veľa plánovania. Nemôžeme len tak vyjsť na cestu. Musíme mať celý plán. Musíte ho však vedieť upravovať aj počas jazdy. Takže ak nás na trase niečo prekvapí, musíme to analyzovať a reagovať v reálnom čase. Musíme vedieť, aké rozhodnutie je najlepšie urobiť, aby sme dosiahli cieľ, ktorý sme si stanovili.

1693 kilometrov na jednu nádrž

Hoci sa v tlačovej správe neuvádza, koľko paliva Gerdes počas celej cesty spotreboval a koľko ho to stálo, vieme, že na jednu nádrž dokázal prejsť neuveriteľných 1 693 kilometrov. To je mimoriadne pôsobivý údaj vzhľadom na to, že japonský výrobca uvádza maximálnu vzdialenosť 1036 km.

Wayne Gerdes, vodič Toyoty Prius: Na to, aby bol takýto pokus úspešný, je potrebné veľa plánovania.
Foto: youtube.com/@UltimateDrivenSupercars

Michael Tripp, viceprezident marketingovej skupiny vozidiel Toyota: Prius na nás zapôsobil počas uplynulých 23 rokov a úprimne povedané, zapôsobí na nás aj teraz. Svetový rekord v najnižšej spotrebe paliva je pre nás len ďalším dôkazom toho, že Prius je skutočný zázrak techniky.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nová Toyota Corolla dostane revolučnú pohonnú jednotku a ostrý exteriér

Toyota Starlet Cross: Cenovo veľmi dostupné SUV


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Detské autosedačky s normou R44.04 sú už neplatné – môžu sa ešte používať alebo ich predávať?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@chiccousababy). V obchodoch už nebude možné kúpiť novú detskú autosedačku bez označenia ECE R129. Len tie sú v súčasnosti schválené…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov