Novinky, Správy, Tipy, Zaujímavosti,

Lotus Theory 1 Concept – auto, ktoré bude základom budúcich modelov Lotus

21.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). Lotus predstavil svoj nový elektrický koncept, štúdiu, ktorá bude základom pre jeho nové vozidlá a technológie. Theory 1 váži menej ako 1 600 kg...

21.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews).

Lotus predstavil svoj nový elektrický koncept, štúdiu, ktorá bude základom pre jeho nové vozidlá a technológie. Theory 1 váži menej ako 1 600 kg a má výkon 1 000 koní.

Lotus Theory 1 Concept – auto, ktoré bude základom budúcich modelov Lotus.
Foto: youtube.com/@PlanetCarNews

Lotus sa s novým koncepčným vozidlom Theory 1 vracia k svojim koreňom. Britská automobilka je známa svojou filozofiou vytvárania ľahkých automobilov a Briti ju chcú preniesť aj do elektrického veku.

Britský výrobca predstavil svoj nový koncepčný automobil s názvom Theory 1, elektrický superautomobil, ktorý váži menej ako 1 600 kg a má výkon 1 000 koní.

Lotus Theory 1 má batériu s kapacitou 70 kWh, ktorá poháňa dva elektromotory s celkovým výkonom 1 000 koní. Automobilka uvádza, že vozidlo dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 2,5 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 320 km/h. Dojazd však nie je jeho najväčšou devízou, keďže na jedno nabitie dokáže prejsť len 402 km.

Lotus sa vracia k základom

Lotus neposkytol žiadne konkrétne informácie o technológii použitej pri tomto koncepte, takže nevieme, či využíva 400- alebo 800-voltovú architektúru. Vyzerá to však tak, že surový výkon nie je pre Theory 1 jediným dôležitým aspektom.

Lotus sa zameriava na zážitok z jazdy a jedinečný trojmiestny interiér. Theory 1 predstavuje jazdný systém Lotuswear, ktorý je navrhnutý tak, aby každému cestujúcemu poskytol interaktívny zážitok.

Lotus Theory 1 Concept. Elektrický výkon 1000 HP. Budúcnosť vozidiel s inteligentným výkonom.

Ide o adaptívnu, ľahkú a mäkkú tkaninu, ktorá umožňuje vozidlu komunikovať s vodičom a cestujúcimi, čím zvyšuje intuitívnosť a pohodlie počas jazdy.

Tento systém poskytuje hmatové signály, ako napríklad impulzy na volante, ktoré naznačujú, kedy treba odbočiť, a prispôsobuje sa podmienkam na ceste prostredníctvom piatich jazdných režimov: Range, Tour, Sport, Individual a Track.

Lotus vybavil vozidlo 360-stupňovými senzormi, laserovými svetlami vyvinutými v spolupráci so spoločnosťou Kyocera a pneumatikami Pirelli P Zero Elect, ktoré zvyšujú dojazd až o 10 %.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

10 rokov nestačí? Očakáva sa, že modernizované Volvo XC90 vydrží minimálne do roku 2030.

Nová Toyota Corolla dostane revolučnú pohonnú jednotku a ostrý exteriér


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

EÚ by mohla dokončiť clá na čínske elektromobily v septembri

20.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CNBC). Európska únia by mohla hlasovať za dokončenie zdanenia elektromobilov vyrobených v Číne. Clá na elektrické vozidlá vyrobené v Číne…

Prichádza nový terénny automobil s názvom ICH-X K3

20.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@fuoristradainvideo). Na autosalóne v Turíne 2024 sa predstaví terénny model ICH-X K3 s benzínovým motorom 2.0 s výkonom 245 k…

Lotus teasuje svoj nový elektrický športový automobil

20.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Carszone-1). Takzvaná Teória 1 debutuje koncom tohto týždňa. Lotus ide na elektrický pohon, čoho dôkazom je SUV Emeya a sedan…

Nehoda v autoškole. Kto znáša následky: inštruktor alebo žiak?

20.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ceskakancelarpojistitelu). Školenie budúcich vodičov má dve hlavné zložky, teoretickú a praktickú. Na konci kurzu absolvujú dve skúšky, jednu z každého…

Máte dve nové pneumatiky? Odborníci odporúčajú zadné, nie predné

20.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AlwaysForward12). Odborníci na pneumatiky tvrdia, že viac ako polovica vodičov tento trik pri výmene pneumatík nepoužíva. Ako správne je namontovať…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov