Novinky, Správy, Zaujímavosti,

Nový Bentley Continental GT vstúpil do sériovej výroby

21.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/BoJack). Nová generácia Bentley Continental GT sa začala sériovo vyrábať. Prvý exemplár sa pripojí k Heritage Collection britského výrobcu. Prvý Bentley Continental GT štvrtej generácie...

21.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/BoJack).

Nová generácia Bentley Continental GT sa začala sériovo vyrábať. Prvý exemplár sa pripojí k Heritage Collection britského výrobcu. Prvý Bentley Continental GT štvrtej generácie zišiel z výrobnej linky v čase 136. výročia narodenia Waltera Owena Bentleyho.

Nová generácia Bentley Continental GT sa začala sériovo vyrábať. Prvý exemplár sa pripojí k Heritage Collection britského výrobcu.
Foto: shutterstock.com/BoJack

Prvý nový Continental GT s rovnakou špecifikáciou ako vozidlo, ktoré sa objavilo v neoficiálnom filme „Podvodný rýchlostný rekord“ a vo filme o uvedení na trh, má povrchovú úpravu Turmaline Green s interiérom Gravity Gray a Mandarin.

Vozidlo začne svoju kariéru ako súčasť britskej novinárskej flotily a následne sa stane súčasťou zbierky Heritage Collection spoločnosti Bentley, kde ho trvalo vystavia.Po tomto vozidle opustí výrobnú linku prvá séria vozidiel pre zákazníkov. Vďaka 46 miliardám možných konfigurácií, ktoré ponúka výrobca, bude každé z nich jedinečné.

Bentley Continental GT využíva hybridný pohon

„Bentley vytvorilo štvrtú generáciu modelu Continental GT, ktorá je skutočným majstrovským dielom. Žiarivá uvádzacia farba Turmaline Green je modernou interpretáciou pozoruhodnej zelenej farby Bentley, ktorú navrhli a namaľovali naši interní majstri. Vozidlo počas výrobného procesu absolvovalo 92 ohromujúcich montážnych staníc a posunuli sme aj hranice dizajnu interiéru nášho vozidla s trojrozmernými textúrami kože, moderným prešívaním a tmavými chrómovými povrchmi. Naši remeselníci v Crewe sa skutočne prekonali a zabezpečili, aby každý detail vyžaroval luxus,“ povedal Andreas Lehe, člen výrobnej rady.

Nový Bentley Continental GT Speed využíva pohonnú jednotku PHEV. Poháňa ho 4,0-litrový motor V8 s výkonom 600 k, ktorý podporuje elektromotor s výkonom 190 k, čo dáva kombinovaný systémový výkon 782 k a krútiaci moment 1 000 Nm.

8-stupňová automatická prevodovka zužitkuje všetok výkon a prenáša ho na všetky štyri kolesá prostredníctvom systému trvalého pohonu všetkých kolies.

Vďaka tomu dokáže vozidlo zrýchliť z 0 na 100 len za 3,2 sekundy a kupé dosiahne maximálnu rýchlosť 335 km/h. Kabriolet šprintuje z 0-100 km/h za 3,4 sekundy a môže dosiahnuť maximálnu rýchlosť 285 km/h.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nový Bentley Continental GT používa hybridný motor V8 s výkonom 780 koní

Nové Bentley Continental GT predstavené 25. júna


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nový tank 300 Hybrid 2025: Brutálne lacný konkurent Toyoty Land Cruiser

21.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarExpertAus). Tank 300 Hybrid 2025 je výzvou pre európske, americké a japonské SUV. Čínsky model prekvapuje svojou cenou a technológiami.…

Lotus Theory 1 Concept – auto, ktoré bude základom budúcich modelov Lotus

21.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). Lotus predstavil svoj nový elektrický koncept, štúdiu, ktorá bude základom pre jeho nové vozidlá a technológie. Theory 1 váži…

Takto odstránite škrabance z karosérie. Všetko, čo potrebujete, sú 2 prísady, ktoré máte v kuchyni

21.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoGears). Škrabance na karosérii môžu pokaziť náladu každému majiteľovi vozidla. Nejde len o estetickú stránku, drobné škrabance znižujú hodnotu vozidla…

Ford Mustang GTD 2025 je najrýchlejší a najvýkonnejší sériový Mustang v histórii

21.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: mustang.fordpresskits). Ford oznamuje nové informácie o modeli Mustang GTD. Najvýkonnejší Mustang v histórii dosahuje výkon 815 k a 900 Nm.…

Suzuki GSX-8R je motocykel, ktorý chcete vlastniť. Je to majster v každej kategórii

20.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SuzukiGlobal_official). Na novom Suzuki GSX-8R som jazdil vo všetkých podmienkach: v meste, na ceste aj na okruhu. Som presvedčený, že…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov