Pravidlá, Správy, Tipy, Zaujímavosti,

Už viac ako 20 rokov rozbíjajú jedno Volvo denne. Pásku prestrihol sám švédsky kráľ

22.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork). Vozidlá Volvo majú z dobrého dôvodu povesť jedných z najbezpečnejších na svete. Veď práve švédsky výrobca je zodpovedný za zavedenie bezpečnostných pásov v masovom...

22.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork).

Vozidlá Volvo majú z dobrého dôvodu povesť jedných z najbezpečnejších na svete. Veď práve švédsky výrobca je zodpovedný za zavedenie bezpečnostných pásov v masovom meradle alebo za fungovanie airbagov. Švédsky výrobca si svoju povesť udržiava dodnes, a to by nebolo možné bez bezpečnostného Volvo Cars Safety Centre.

Už viac ako 20 rokov rozbíjajú jedno Volvo denne. Pásku prestrihol sám švédsky kráľ.
Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork

Denne havarujú v priemere s jedným vozidlom Volvo

Bezpečnostné centrum spoločnosti Volvo je už viac ako 20 rokov staré, ale stále zohráva kľúčovú úlohu pri udržiavaní pozície lídra v oblasti automobilovej bezpečnosti. Keď ho v roku 2000 otvoril švédsky kráľ, bolo toto laboratórium jedným z najmodernejších laboratórií na svete. A v mnohých ohľadoch ním zostáva aj dnes.

Centrum bezpečnosti spoločnosti Volvo Cars pomáha inžinierom výrobcu posúvať hranice bezpečnosti a učiť sa zo skutočných dopravných nehôd. Spoločnosť pracuje na dosiahnutí cieľa, ktorým je úplná absencia smrteľných nehôd a vážnych zranení vo vozidlách švédskeho výrobcu.

Thomas Broberg, jeden z popredných bezpečnostných inžinierov: Jeho záväzok k bezpečnosti nie je o absolvovaní testu alebo získaní hodnotenia bezpečnosti. Náš záväzok k bezpečnosti spočíva v zisťovaní, ako a prečo dochádza k nehodám a úrazom. A potom vyvíjať technológie, ktoré im pomôžu predchádzať. Dúfame, že naša priekopnícka práca bude inšpirovať ostatných, aby išli v našich stopách. Našou ambíciou je znížiť počet obetí dopravných nehôd na celom svete.

Bezpečnostné centrum Volvo Cars.

Nehody pri rýchlostiach do 120 km/h

Laboratórium Volvo obsahuje dve testovacie dráhy dlhé 108 a 154 metrov. Kratšia z nich je pohyblivá a môže byť naklonená v rozsahu od 0 do 90 stupňov. To umožňuje vykonávať crash testy pod rôznymi uhlami a rýchlosťami. Takisto je možné simulovať zrážku dvoch pohybujúcich sa vozidiel. Tie môžu zrýchliť až na 120 km/h.

K dispozícii je aj priestor na vykonávanie testov prevrátenia a scenárov vybočenia z cesty. Volvo ponúka aj záchranným službám možnosť zdokonaliť svoje zručnosti pri záchrane života. Vo vnútri hlavnej haly sa nachádza obrovská nárazová bariéra, ktorá sa používa na testovanie rôznych typov nárazov – čelných, zadných a bočných. Okrem toho sa bariéra, ktorá váži neuveriteľných 850 ton, môže v prípade potreby pohybovať pomocou airbagov.

Centrum bezpečnosti spoločnosti Volvo Cars pomáha inžinierom výrobcu posúvať hranice bezpečnosti.
Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork

Centrum pripravené na elektromobily

Bezpečnostné centrum bolo v posledných rokoch vybavené a pripravené špeciálne na bezpečné crash testy elektromobilov. Počas havárií sú však vozidlo, testovacie figuríny a bariéry vybavené senzormi, ktoré umožňujú inžinierom podrobne zaznamenať celý reťazec udalostí. Desiatky kamier s ultravysokým rozlíšením tiež snímajú crash test zo všetkých možných uhlov.

Pred fyzickým crash testom však príslušný model vozidla už absolvoval tisíce počítačom simulovaných crash testov. Všetky údaje získané z týchto testov potom inžinieri spoločnosti Volvo využívajú na vývoj bezpečnejších vozidiel.

Thomas Broberg: Bez ohľadu na scenár ho môžeme zopakovať aj tu. Pre mňa je veľmi inšpirujúce uvedomiť si, že každou hodinou testovania a analýzy, ktorú strávime, sme čoraz bližšie k naplneniu našej ambície, aby v novom Volve nikto nezahynul ani nebol vážne zranený.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nové SUV značky Volvo sa už vyrába. Odstráni EX90 konkurenciu?

Dacia pokračuje v testovaní pripravovaného SUV Bigster. Nový model bude mať premiéru v októbri


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Peugeot robí šach mat s novými verziami SUV. Nekompromisné riešenie nedáva konkurencii šancu

21.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Od uvedenia prvých elektromobilov na trh sa toho veľa zmenilo. Peugeot robí ďalší veľký krok vpred tým, že dopĺňa…

Tu je nový Volkswagen Atlas ešte predtým, ako ho uvidíte

21.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TallGuyCarReviews). Model Teramont Pro 2025 sa v USA pravdepodobne zmení na model Atlas 2026. Volkswagen neponúka súčasnú generáciu modelu Touareg…

SUV GMC Yukon a pickup Sierra sa teraz ponúkajú v Európe

21.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@gmc). Stále však nie sú k dispozícii ceny dvoch plnohodnotných vozidiel General Motors. Konečne si môžete kúpiť Sierra v Európe!…

Nový Bentley Continental GT vstúpil do sériovej výroby

21.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/BoJack). Nová generácia Bentley Continental GT sa začala sériovo vyrábať. Prvý exemplár sa pripojí k Heritage Collection britského výrobcu. Prvý…

Ohlásená edícia Audi e-tron GT v počte iba 299 kusov

21.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoTopnl). Personalizovaný interiér a exteriér elektromobilu oslavujúci zákazkovú divíziu domu štyroch prsteňov vo veľmi obmedzenom počte. Personalizovaný interiér a exteriér…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov