Elektro, Novinky, Zaujímavosti,

Nový pick-up značky Renault príde v roku 2026

27.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@renaultgroup). Bude sa vyrábať v Argentíne pre celý svet. Po predbežnom oznámení zo začiatku mesiaca Renault nedávno konečne oficiálne zverejnil všetky podrobnosti o investícii, ktorá...

27.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@renaultgroup).

Bude sa vyrábať v Argentíne pre celý svet. Po predbežnom oznámení zo začiatku mesiaca Renault nedávno konečne oficiálne zverejnil všetky podrobnosti o investícii, ktorá sa uskutoční v Argentíne s cieľom vyrobiť bezprecedentný pick-up strednej triedy. Celkovo bolo potvrdených 350 miliónov dolárov pre závod Santa Isabel v Cordobe, ktorý bude výrobnou základňou modelu pre celú Latinskú Ameriku.

Po predbežnom oznámení zo začiatku mesiaca Renault nedávno konečne oficiálne zverejnil všetky podrobnosti o investícii,
Foto: youtube.com/@renaultgroup

Nové vozidlo bude mať vzhľad inšpirovaný konceptom Niagara, nástupcom súčasného modelu Oroch, a v sériovej verzii si pravdepodobne ponechá názov konceptu. Na trh sa dostane v roku 2026, pričom ročne sa vyrobí približne 65 000 exemplárov. Z tohto objemu sa približne 70 % vyvezie a zvyšných 30 % zostane v Argentíne. Brazília ako najväčší trh v regióne a hlavný spotrebiteľ v tomto segmente bude hlavnou zahraničnou destináciou pick-upu.

Keďže Argentína je jedinou krajinou na svete, kde sa toto vozidlo vyrába, Renault plánuje výrazne investovať do odvetvia vývozu a v strednodobom horizonte zvýšiť plánovaný objem výroby. Luis Pedrucci, generálny riaditeľ spoločnosti Renault pre Latinskú Ameriku, sa k tejto téme vyjadril takto:

„Tento výrobok sa bude zatiaľ vyrábať len v Argentíne. Mojím cieľom je vyvážať ho na iné kontinenty. Rád by som dosiahol ročný objem 100 000 kusov.

Pekná zostava súťažiacich

Ako už bolo spomenuté, nový pick-up bude vychádzať z už známeho konceptu Niagara. Zdedí teda veľkú časť vzhľadu, ktorý sa od prototypu očakáva, a bude postavený na platforme RGMP (rovnakej ako Kardian). Základňa sa vyznačuje špičkovou elektronickou architektúrou, štruktúrou pre hybridné jednotky a pohon 4×4 a okrem rázvorov s dĺžkou 2,6 až 3 metre podporuje aj vozidlá s dĺžkou 4 až 5 metrov.

V prípade pick-upu budú tieto rozmery pravdepodobne približne 4,90 metra na dĺžku a 2,95 metra na rázvor. Pre porovnanie, Fiat Toro, hlavný konkurent, meria 4,91 m a 2,99 m. Okrem pick-upu Fiat bude nástupca modelu Oroch konkurovať aj Chevroletu Montana, ako aj vozidlám Ford Maverick a Ram Rampage.

Nissan stále v hre

Partner spoločnosti Renault v rovnakej skupine, Nissan, bude mať tiež svoju vlastnú verziu projektu a prvýkrát vstúpi na trh stredne veľkých unibody pick-upov v regióne. Treba poznamenať, že každý model bude mať vlastný dizajn a Nissan teraz tvrdí, že projekt sa realizuje v dizajnérskom centre značky v Brazílii s využitím nástrojov umelej inteligencie.

V tom istom závode v Santa Isabel už Renault a Nissan spolupracujú na spoločnej výrobe dodávok Alaskan a Frontier. Prvé prototypy vyrazia na cesty v roku 2025.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Spoločnosť Ford uvádza na trh verziu pick-up Ranger s pohonom PHEV.

SUV GMC Yukon a pickup Sierra sa teraz ponúkajú v Európe


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Ktoré auto je úspornejšie: manuál alebo automat? Aký je v tom rozdiel?

26.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheEngineersPost). Mnohí vodiči pri rozhodovaní o kúpe vozidla zohľadňujú spotrebu paliva. Rozdiel je pritom daný typom motora aj typom prevodovky:…

Špeciálna edícia pre Land Rover Defender. Nová verzia je inšpirovaná ostrovom Ibiza

26.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MHKCARS). Land Rover predstavil novú exkluzívnu edíciu SUV Defender. Vyrobených bude len šesť exemplárov inšpirovaných atmosférou modelu Ibiza. Land Rover…

Táto farba z výfuku je signálom problémov s vozidlom. Okamžite choďte k automechanikovi

25.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@theengineersmess). Aby vaše vozidlo vydržalo čo najdlhšie, je dobré venovať pozornosť všetkým rušivým signálom. Jedným z nich je farba výfukových…

Volvo uvedie do roku 2026 na trh 10 nových modelov a aktualizácie existujúcich modelov

25.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoTraderTV). Volvo sa chystá oživiť svoj modelový rad novými modelmi, ako aj aktualizáciami existujúcich modelov. Do roku 2026 uvedie na…

USA by mohli zakázať autá vybavené čínskou technológiou

25.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@USATODAY). Spojené štáty by mohli zakázať predaj automobilov, ktoré využívajú hardvérové a softvérové technológie od čínskych dodávateľov. Ako dôvod sa…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov