Elektro, Novinky, Zaujímavosti,

Toto je nový koncept vozidla spoločného podniku SAIC. Nápadný sedan s krídlami čajky

28.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@coolideas3272). Spoločný podnik SAIC-GM-Wuling predstavil v Číne svoje prvé koncepčné vozidlo. Premiéra sa uskutočnila na celosvetovej tlačovej konferencii. Nové vozidlo má nový dizajn, pomerne jednoduchý,...

28.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@coolideas3272).

Spoločný podnik SAIC-GM-Wuling predstavil v Číne svoje prvé koncepčné vozidlo. Premiéra sa uskutočnila na celosvetovej tlačovej konferencii. Nové vozidlo má nový dizajn, pomerne jednoduchý, ale vizuálne pútavý.

Spoločný podnik SAIC-GM-Wuling predstavil v Číne svoje prvé koncepčné vozidlo. Premiéra sa uskutočnila na celosvetovej tlačovej konferencii.
Foto: youtube.com/@coolideas3272

Nový sedan Light of ASEAN od spoločnosti SAIC sľubuje nezabudnuteľný zážitok z jazdy

Debut prvého globálneho koncepčného vozidla spoločného podniku SAIC-GM-Wuling zameraného na nové energie je súčasťou stratégie spoločnosti. Podporuje tri hlavné smery, na ktoré sa zameriava: „značka, ekológia a produkty“.

Nový koncepčný automobil New Energies „Light of ASEAN“, ktorý už mal svetovú premiéru, sa vyznačuje novým štýlovým jazykom. Okrem siluety zameranej na pohľad, ktorá sľubuje športový dojem, má veľmi rozpoznateľné veľké dvere. Sú dvojité, výklopné v tvare krídla čajky a prechádzajú cez predné a zadné sedadlá. V dôsledku toho sa sedan otvára ako poklop vesmírnej lode. Nepochybne ide o dobrú ukážku vozidla plného vyspelých technológií.

Súbor svetlometov sa trochu podobá na svetlomety modelu Baojun Yunhai. Medzi ne vozidlo dostalo svetelný pás prebiehajúci nad predným rámom. Vzhľadom na to, že celá predná časť vozidla je zachovaná v štýle a tvare X, dosiahol sa agresívny vizuálny efekt.

V zadnej časti koncepčného sedanu možno vidieť strešnú líniu typu fastback. Športový dojem sľubuje aj zadná časť vozidla vybavená deleným spojlerom. Okrem toho zadná skupina svetiel preberá ostrý prierez. V interiéri svetelný zdroj preberá tvar rozbiehajúcej sa matrice pre veľkolepý vizuálny efekt.

Foto: youtube.com/@coolideas3272

Koncepčné vozidlo s interiérom a technológiami vesmírneho veku

Za zmienku stojí, že nový energetický koncept vozidla demonštruje aj inteligentné technológie v interiéri. Stredná časť zadnej časti vozidla je otvárateľná a vybavená pohyblivým inteligentným robotom.

Interiér vďaka mimoriadne jednoduchému dizajnu sedadiel a centrálneho ovládacieho panelu zdôrazňuje športové a technologické atribúty sedanu. Prvý rad má dvojmiestne usporiadanie, zatiaľ čo zadný rad má pohovku zahaľujúcu interiér na spôsob koncepčných vozidiel budúcnosti.

Vozidlo ťaží z malej obrazovky prístrojov umiestnenej na volante, a nie nad ním. Pod ňou sa medzitým nachádzajú veľkoplošné obrazovky alebo zobrazovacie zariadenia na ľavej a pravej strane. Nie je známe, koľko z konceptu zostane v sériovom modeli a či sa ho chystá exportovať na starý kontinent. Neboli uvedené ani žiadne podrobnosti o pohone a technických špecifikáciách vozidla.

Stratégia SAIC-GM-Wuling „One, Two, Three“ ASEAN má do roku 2030 vybudovať reťazec priemyslu nových energetických vozidiel v desiatich krajinách. ASEAN totiž znamená Združenie krajín juhovýchodnej Ázie, do ktorého patria okrem iného Indonézia, Vietnam, Laos, Brunej, Thajsko, Mjanmarsko, Filipíny, Kambodža, Singapur a Malajzia.

Spoločnosť SAIC-GM-Wuling doteraz vyviezla vozidlá do viac ako 104 krajín/regiónov. K augustu 2024 presiahol kumulatívny globálny vývoz 1,07 milióna kusov a kumulatívna suma zahraničného vývozu predstavuje 465,16 miliardy jüanov. Je známe, že Wuling sa stane aj prvou čínskou automobilovou spoločnosťou, ktorá začne pôsobiť v Indonézii. Prvá fáza investície bude stáť 1 miliardu USD a výrobná kapacita v prvej fáze bude 120 000 vozidiel a zapojí sa do nej 70 miestnych indonézskych dodávateľov.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Volkswagen oficiálne ukázal nový Passat vo verzii sedan. Ikonický model za 22 870 eur teraz žiari ešte jasnejšie

Nová Kia K4 2025: kompaktný sedan, ktorý nahradí model Ceed


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Z Číny prichádza super kombi s takmer 1 000 PS

27.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Wheelsboy). Denza Z9 GT sa už predáva v Číne za cenu od 43 000 EUR a čoskoro sa dostane aj…

Denné alebo stretávacie svetlá? Čo zapnúť pri jazde po našich cestách

27.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ColdFusion). Na Slovensku sú všetci vodiči na verejných komunikáciách povinní mať zapnuté svetlá. Stačí však mať zapnuté denné svetlá alebo…

Nemecko predstavuje autonómny vlak. Nová éra na železniciach

27.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@alstom). ARTE je autonómny vlak vyvinutý spoločnosťou Alstom, ktorý Nemecko v pondelok predstavilo svetu. Ide o vlak, ktoré je určené…

Bude výkonnejšia, než sa očakávalo

27.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). Jeho výkon bude 280 k, podobne ako v prípade modelu Alfa Romeo Junior Veloce, namiesto pôvodne avizovaných 240 k.…

Hyundai oznamuje aktualizácie pre Ioniq 5 N. Výkonný elektromobil dostane konfigurovateľný režim driftovania

27.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MichalKarpatAutozurnal). Hyundai približne pred rokom odhalil svoju najvýkonnejšiu verziu modelu Ioniq 5. Teraz kórejská automobilka oznamuje vylepšenia pre výkonný elektromobil.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov