Elektro, Motorky, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Supermotocykel – elektrická motorka za 10 tisíc dolárov dosahuje rýchlosť 256 km/h

1.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RVAutomobile6). Indický výrobca elektrických motocyklov Ultraviolette predstavil úplne nový model F99 a označil ho za vôbec prvý supermotocykel v krajine. Motocykel inšpirovaný nadzvukovými lietadlami zrýchli...

1.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RVAutomobile6).

Indický výrobca elektrických motocyklov Ultraviolette predstavil úplne nový model F99 a označil ho za vôbec prvý supermotocykel v krajine. Motocykel inšpirovaný nadzvukovými lietadlami zrýchli z nuly na 100 km/h za 3 sekundy na ceste k deklarovanej maximálnej rýchlosti.

Supermotocykel – elektrická motorka za 10 tisíc dolárov dosahuje rýchlosť 256 km/h.
Foto: youtube.com/@RVAutomobile6

Výborná cena

Motocykel F99, ohlásený začiatkom minulého roka, už pri testovaní prekonal rýchlosť 200 km/h a dosiahol rekordný čas 0-96,5 km/h za 4,5 sekundy. Je zrejmé, že Ultraviolette odvtedy pokračoval v zdokonaľovaní motocykla, pretože to, čo tu máme, nie je niečo, čo by ste videli každý deň – minimálne za túto cenu.

Aj keď oficiálna cena ešte nie je známa, odhaduje sa, že motocykel by mohol stáť približne 800 000 INR. To je približne 9 560 USD. Bolo by však hlúpe mýliť si ho s ďalším lacným motocyklom, sľubuje oveľa viac.

Na začiatok, model F99 poháňa kvapalinou chladený motor s výkonom 90 kW, ktorý má podľa výrobcu maximálny výkon 120 koní (90 kW) a umožňuje dosiahnuť maximálnu rýchlosť 256 km/h. Predprodukčný model údajne váži celkovo 178 kg. Motocykel bol vytvorený a skonštruovaný v centre výskumu a vývoja spoločnosti v Bengalúre.

Ultraviolette predstavil úplne nový model F99.

„Je to surové, hrozivé a nehorázne divoké,“ píše sa na webovej stránke Ultraviolette. Zdá sa, že F99 tomuto popisu dobre zodpovedá, aby sme boli spravodliví. Jeho agresívny, hranatý vzhľad prispieva nielen k agresívnemu jazdnému postoju, ale pomáha mu aj tak vyzerať. Vzduchové kanály, krídla a špicatá predná maska tvoria charakteristický vzhľad supemotocykla.

Špecifiká

Ak sa ponoríme do špecifík, má tento motocykel rázvor 1 397 mm a výšku len približne 1 049 mm, vďaka čomu budete pri sedení cítiť asfalt nahor a zblízka. Dostal predné kolesá s rozmermi 120/70 R17 a zadné kolesá s rozmermi 180/55 R17, pričom obe sú zliatinové. Tie sú obuté do klzkých pneumatík, ktoré by mali na trati priniesť rozdiel.

Rám má oceľovo-hybridnú konštrukciu, kyvná vidlica je hliníková a karoséria je celá z uhlíkových vlákien. Odpruženie a brzdové komponenty sú na úrovni väčšiny ostatných prémiových supermotocyklov v súčasnosti. Vpredu má upside-down vidlicu Ohlins a vzadu monoshock, zatiaľ čo vpredu sú použité strmene Brembo v spojení s dvojitými kotúčovými brzdami.

Podvozok by mal byť dobrý, keď rozbíjate niečo, čo má byť technicky športovým motocyklom. Narážame na nedávne video od Ultraviolette, kde sme videli, ako sa F77 rúti v teréne, kope blato a špinu, a dokonca sa pustí aj do prejazdu cez rieku. Hoci ide o marketingový trik, video dobre demonštruje silu a schopnosti modelu F77.

Má prekonať rekordy

Nezdá sa pravdepodobné, že by výrobca motocyklov testoval model F99 rovnako brutálnym spôsobom ako F77. Naopak, v priebehu nasledujúcich troch mesiacov má F99 podľa Ultraviolette prekonať rekordy v najrýchlejšej štvrť míle a najvyššej maximálnej rýchlosti, akú kedy indický motocykel dosiahol.

Máte záujem? Zdá sa, že ho (zatiaľ) nemôžete mať. Momentálne značka robí prieskumy, zatiaľ čo uvedenie na trh v roku 2025 vyzerá ako reálny výsledok, ale len pre Indiu. Možno však existuje nádej pre medzinárodných jazdcov, keďže Outlook Business uvádza, že Ultraviolette začal s vývozom modelu F77 Mach 2 na trhy EÚ. Takže americké vydanie modelu F77 by mohlo byť tiež na pláne a my môžeme len dúfať, že F99 bude nasledovať neskôr.

Zatiaľ si môžete len mľaskať pery a pozerať sa naň na obrazovke s nádejou, že sa s týmto sladko vyzerajúcim, relatívne lacným elektrickým supermotocyklom budete môcť pohladiť sami.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Suzuki GSX-8R je motocykel, ktorý chcete vlastniť. Je to majster v každej kategórii

Myšlienka, ktorá zachránila Harley, má už 40 rokov! Dodnes je bestsellerom

Can-Am sa vracia na dve kolesá s elektrickými mestskými a terénnymi motorkami


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

BMW oznamuje nové prírastky do svojho modelového radu. Rad 1 a rad 5 dostanú nové motory

30.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything). Spoločnosť BMW oznámila aktualizácie svojho modelového radu. BMW radu 1 a radu 5 dostanú nové verzie. BMW oznamuje nové…

Nové modely dokážu jazdiť samé rýchlosťou až 95 km/h

30.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@edmundscars). Vozidlá Mercedes-Benz vybavené technológiou autonómnej jazdy úrovne 3 budú schopné jazdiť samé rýchlosťou až 95 km/h na nemeckých diaľniciach.…

Lieky, ktoré môžu byť pozitívne v teste na drogy. Charakteristický znak, ktorý by mali poznať všetci vodiči

30.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@NBCNews). Viaceré lieky a potravinové doplnky môžu spôsobiť falošne pozitívny výsledok testu na drogy. Pre istotu by si mali vodiči…

Ktoré elektromobily majú majitelia radi?

30.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@newjerseycleancitiescoalit3160). Je to len zdanlivý paradox: výrobca elektromobilov, ktorého väčšina vodičov nenávidí, je používateľmi najobľúbenejší. Ide o Teslu, ktorá vyhráva…

Opel Frontera 2025: ako hybrid alebo elektromobil. Priestrannosť a kvalita interiéru

30.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@fDrivecz). Po 20 rokoch sa Opel Frontera vracia na trh. Teraz to bude mestský crossover v 5- alebo 7-miestnej verzii…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov