Novinky, Správy, Zaujímavosti,

Hyundai vyrobil 100 miliónov automobilov po 57 rokoch podnikania

2.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoInsightReviews69). Hyundai dosiahol dôležitý míľnik vo svojej histórii ako výrobca automobilov. Kórejská automobilka oznámila, že vyrobila 100 miliónov automobilov. Spoločnosť Hyundai Motor Company dosiahla významný...

2.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoInsightReviews69).

Hyundai dosiahol dôležitý míľnik vo svojej histórii ako výrobca automobilov. Kórejská automobilka oznámila, že vyrobila 100 miliónov automobilov. Spoločnosť Hyundai Motor Company dosiahla významný míľnik, keď zaznamenala 100 miliónov kusov kumulatívnej celosvetovej produkcie.

Hyundai dosiahol dôležitý míľnik vo svojej histórii ako výrobca automobilov. Kórejská automobilka oznámila, že vyrobila 100 miliónov automobilov.
Foto: youtube.com/@AutoInsightReviews69

Tento míľnik prišiel 57 rokov po založení spoločnosti, čo z nej robí jednu z najrýchlejšie rastúcich spoločností v globálnom automobilovom priemysle. Na počesť tohto míľnika spoločnosť Hyundai Motor usporiadala slávnostnú ceremóniu vo svojom závode v kórejskom Ulsane.

Na znak vďaky spoločnosť odovzdala prvý vyrobený automobil po prekročení 100 miliónovej hranice, Ioniq 5, priamo zákazníkovi. Vozidlo zišlo z dopravného pásu záverečnej kontroly v dopravnom centre závodu Ulsan počas špeciálneho slávnostného odovzdávania. Súčasťou podujatia bola aj slávnostná výstava pripomínajúca „100 miliónov a 1“, ktorá symbolizuje záväzok spoločnosti Hyundai Motor.

Závod v Ulsane je v prevádzke od roku 1968. V roku 1975 sa v tomto závode vyrobil prvý samostatne vyrábaný model Pony v Kórei.
Foto: shutterstock.com/Nick N A

Hyundai dosiahol významný míľnik výrobou 100 miliónov automobilov

„Dosiahnutie kumulatívnej celosvetovej výroby 100 miliónov vozidiel je významným míľnikom, ktorý sa podarilo dosiahnuť vďaka našim zákazníkom na celom svete, ktorí si vybrali a podporovali Hyundai Motor od samého začiatku. Prijímanie odvážnych výziev a neustála snaha o inovácie nám umožnili dosiahnuť rýchly rast a umožnia nám urobiť ‚ďalší krok‘ k ďalším 100 miliónom kusov,“ povedal Jaehoon Chang, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Hyundai Motor Company.

Závod v Ulsane je v prevádzke od roku 1968. V roku 1975 sa v tomto závode vyrobil prvý samostatne vyrábaný model Pony v Kórei. V súčasnosti je závod v Ulsane ústredným centrom elektrifikácie a spoločnosť v ňom zriaďuje špecializovaný závod na výrobu elektrických vozidiel.

Globálna pôsobnosť spoločnosti sa rozšírila o výrobné závody v Turecku, Indii, USA a Českej republike, čo prispelo k rekordným úspechom vrátane prekročenia 50 miliónov vyrobených vozidiel do roku 2013.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Hyundai Bayon facelift – ideálny crossover pre finančne náročných

Prielom spoločnosti Hyundai. K dispozícii bude úplne nové pohonné ústrojenstvo s dojazdom 900 km

Hyundai Tucson oslavuje 20 rokov v Európe. Spoločnosť uviedla na trh špeciálnu edíciu


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Je vodič povinný používať reflexné prvky ako chodec?

1.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/ninaveter). Na Slovensku musia chodci chodiť po ceste za zníženej viditeľnosti alebo v noci s reflexnými prvkami. Niekedy sa to…

Návrat po 44 rokoch. Spoločnosť patriaca Volkswagenu bude vyrábať terénne autá

1.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@creatchandcars). Spoločnosť Scout Motors oficiálne potvrdila, kedy presne predstaví svoje nové vozidlá. Vozidlá pod značkou Scout sa znovuzrodia 24. októbra…

Týmto vozidlom sa chcú zahryznúť do pozície značky Porsche v Európe. 952 koní je len začiatok

1.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carsbyml). Čínska spoločnosť BYD, vlastník značky Denza, oznámila plány na uvedenie modelu Denza Z9 GT na európsky trh. Tento elektromobil…

Veľký brat v každom aute. Začne fungovať už tento rok

1.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@eyeSight100). Vozidlo, ktoré monitoruje správanie vodiča a upozorňuje ho, aby sledoval cestu, nie je v dnešnej dobe žiadnou novinkou. Technológie…

Čo sa stane, ak umyjete motor svojho auta? Ako správne vyčistiť motorový priestor

1.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SilverCymbal). Pravdepodobne všetci vodiči chcú mať čisté auto, ktoré sa leskne zvnútra aj zvonku. A niektorí dokonca chcú, aby bol…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov