Elektro, Novinky, Suv/Crossover, Zaujímavosti,

Jaecoo: Nová značka skupiny Chery prichádza do Európy

2.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@GOCARSTV.) Jaecoo 7 je prvým modelom, ktorý prišiel na trh. So zľavami a dotáciami je jeho cena nižšia ako 29900€. Jaecoo je najnovšou čínskou značkou...

2.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@GOCARSTV.)

Jaecoo 7 je prvým modelom, ktorý prišiel na trh. So zľavami a dotáciami je jeho cena nižšia ako 29900€. Jaecoo je najnovšou čínskou značkou patriacou do skupiny Chery, ktorá sa dostala do Európy. Podobne ako pred niekoľkými mesiacmi v prípade OMODA (ďalšej jej značky), začala svoju cestu na našom kontinente, počnúc Španielskom.

Jaecoo 7 je prvým modelom, ktorý prišiel na trh. So zľavami a dotáciami je jeho cena nižšia ako 29910€.
Foto: youtube.com/@GOCARSTV

Aby o sebe dal výrobca vedieť, usporiadal v pôsobivom zábavnom parku Puy du Fou (Toledo) mnohopočetné podujatie, kde sme sa na rôznych pódiách mohli dozvedieť viac o duchu tejto novej značky a o tom, čo predstavuje jej prvý model, ktorý je určený verejnosti, ktorá si cení prírodu a technológie.

Španielsko je prvým trhom na kontinente

V Španielsku pôjde Jaecoo ruka v ruke so značkou Omoda, s rovnakou sieťou predajcov (zatiaľ 65, všetci s popredajným servisom), logistickým centrom v prístave v Barcelone a centrom náhradných dielov v Azuqueca de Henares (Guadalajara), ktoré je schopné dodať viac ako 97 % dielov do 24 hodín na ktorékoľvek miesto na polostrove.

Odkedy spoločnosť Chery vstúpila do Európy, Španielsko bolo jej prvým trhom na kontinente. Podľa Charlieho Zhanga, viceprezidenta skupiny Chery a prezidenta obchodnej jednotky pre Európu, je ich zámerom vyrábať niektoré modely v barcelonskej Zona Franca, v priestoroch, ktoré kedysi patrili spoločnosti Nissan. Ich cieľom je dosiahnuť pokrok všade tam, kde predávajú svoje autá.

Skupina Chery však nehľadala v Španielsku len miesto na zriadenie časti svojej infraštruktúry, ale má v Nemecku aj výskumné a vývojové centrum zodpovedné za dizajn, vývoj a overovanie modelov s cieľom zabezpečiť ich spoľahlivosť, odolnosť a prispôsobiť ich náročnému vkusu európskych zákazníkov.

Prvým modelom novej značky Jaecoo je Jaecoo 7 (Jaecoo J7 PHEV a J8 PHEV budú nasledovať v roku 2025), atraktívne SUV s dĺžkou približne 4,50 m a terénnymi schopnosťami, ktoré je k dispozícii s dvoma možnosťami pohonu. Na jednej strane je tu 1,6-litrový benzínový štvorvalec s turbodúchadlom, výkonom 145 k a krútiacim momentom 275 Nm, spojený so sedemstupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou GETRAG. S týmto motorom si môžete vybrať vozidlo s pohonom predných alebo všetkých kolies.

Ďalšou z dostupných mechanických možností je zaujímavá plug-in hybridná verzia (PHEV), ktorá vyvíja 340 k a 525 Nm z 1,5-litrového benzínového motora TDGI so štyrmi valcami a dvoch elektrických jednotiek napájaných z 18,3 kWh batérie.
Foto: youtube.com/@GOCARSTV

Zaujímavé mechanické možnosti, ale žiadny diesel

Ďalšou z dostupných mechanických možností je zaujímavá plug-in hybridná verzia (PHEV), ktorá vyvíja 340 k a 525 Nm z 1,5-litrového benzínového motora TDGI so štyrmi valcami a dvoch elektrických jednotiek napájaných z 18,3 kWh batérie.

S touto kapacitou dokáže v 100 % elektrickom režime prejsť viac ako 55 km a vďaka rýchlemu nabíjaniu sa dá nabiť z 20 na 80 % len za 20 minút. Táto verzia je k dispozícii len s pohonom predných kolies.

Vo vnútri ponúka Jaecoo 7 atraktívny dizajn s veľmi dobrým vybavením a povrchovou úpravou. Palubnej doske dominuje obrovský 14,9-palcový vzpriamený HD displej s rýchlym a plynulým chodom vďaka procesoru Qualcomm 8155.

Aby ste bezpečne opustili asfalt, je k dispozícii niekoľko režimov jazdy v teréne (Piesok, Terén, Sneh a Bahno). Tie dokážu prispôsobiť riadenie prevodovky, kontrolu trakcie a stability a prevádzkové parametre systému 4WD terénu, v ktorom jazdíte.

Pre jazdu na ceste sú k dispozícii tri špecifické programy Eco, Normal a Sport, ktoré upravujú riadenie a ovládanie plynu, ako aj elektronické riadenie prevodovky.

Dva stupne výbavy s kompletnou výbavou

K dispozícii sú dve verzie s názvami Select a Exclusive, pričom obe obsahujú nasledujúce prvky výbavy.

Select: 13,2-palcový multimediálny displej HD, dvojzónová klimatizácia, Apple CarPlay & Android Auto, 540-stupňová panoramatická kamera, 19-palcové zliatinové disky. Vyhrievané predné sedadlá, panoramatické strešné okno, elektricky otvárateľné zadné dvere. Núdzové rezervné koleso, inteligentný hlasový asistent a 18 jazdných asistentov (ADAS).

Exkluzívne: pridáva pohon 4WD (benzínová verzia), 14,8-palcový multimediálny displej HD, head-up displej, zvukový systém Sony s ôsmimi reproduktormi. Sedadlo vodiča s bedrovou opierkou a pamäťou, vetrané predné sedadlá, vyhrievané zadné sedadlá a vyhrievaný volant.

Select: 13,2-palcový multimediálny displej HD, dvojzónová klimatizácia, Apple CarPlay & Android Auto, 540-stupňová panoramatická kamera, 19-palcové zliatinové disky,
Foto: youtube.com/@GOCARSTV

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

BMW oznamuje nové prírastky do svojho modelového radu. Rad 1 a rad 5 dostanú nové motory

Čínsky gigant Chery uvádza na trh model Kia Sportage.

Čínsky gigant bude platformu predávať Európanom. Očakáva sa, že bude veľká


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Bruno Sacco, autor najobľúbenejších modelov značky Mercedes, zomrel vo veku 90 rokov

1.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Barchetta). Bruno Sacco zomrel vo veku 90 rokov po 41 rokoch strávených v spoločnosti Mercedes-Benz a navrhovaní niektorých z najvýznamnejších…

Ako regenerovať filter pevných častíc? Čo robiť, ak je váš DPF filter zanesený

1.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SKYFLYBRI). S týmto problémom sa stretlo mnoho vodičov dieselových vozidiel: zanesený DPF filter. To však neznamená, že sa vozidlo pokazilo…

Bude pršať, GeckoWiper nalepí zadný stierač

1.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@GeckoWiper). Zatiaľ čo väčšina áut dnes štandardne ponúka záložné kamery a Bluetooth, prekvapuje, že nie všetky majú stierače zadného okna.…

Supermotocykel – elektrická motorka za 10 tisíc dolárov dosahuje rýchlosť 256 km/h

1.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RVAutomobile6). Indický výrobca elektrických motocyklov Ultraviolette predstavil úplne nový model F99 a označil ho za vôbec prvý supermotocykel v krajine.…

Peugeot debutuje s modelom E-408 na parížskom autosalóne 2024

29.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RastoChvalaofficial). Svetová premiéra sa uskutoční v polovici októbra. Peugeot má ambíciu stať sa lídrom v oblasti plne elektrických vozidiel medzi…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov