Elektro, Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Tu je nový francúzsky kráľ SUV segmentu C. Výkon viac ako 200 koní a dlhý zoznam výhod.

6.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). V ponuke značky Peugeot debutovalo nové SUV. Francúzska značka má teraz ďalšiu skvelú ponuku v módnom segmente, ktorá dokonale doplní ponuku elektrických modelov a...

6.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews).

V ponuke značky Peugeot debutovalo nové SUV. Francúzska značka má teraz ďalšiu skvelú ponuku v módnom segmente, ktorá dokonale doplní ponuku elektrických modelov a stane sa alternatívou k hybridnému modelu 408.

Tu je nový francúzsky kráľ SUV segmentu C. Výkon viac ako 200 koní a dlhý zoznam výhod.
Foto: youtube.com/@PlanetCarNews

Nový elektrický Peugeot E-408 obsadí najvyššiu pozíciu medzi modelmi segmentu C

Elektrický Peugeot E-408 sa dnes stal realitou. Francúzska značka má vďaka nemu ďalšiu skvelú ponuku v segmente prémiových elektrických crossoverov. Po nedávno predstavenej hybridnej verzii 408 bude dobrou voľbou pre tých, ktorí sa neboja nových technológií pohonu.

Vizuálne sa plne elektrický model E-408 nijako nelíši od ostatných verzií. Výrobca zachoval očarujúci dizajn a línie karosérie typu fastback. Elegantnými a dynamickými líniami podčiarkol prémiový efekt vozidla. Známy exteriér sa zachoval aj v interiéri a je zrejmé, že štylisti a inžinieri značky Peugeot dávajú interiéru prednosť.

Nový 2025 Peugeot E-408 – čistý elektrický!

Jednoduché ovládanie vozidla a ergonómia sú kľúčové, preto je nad charakteristickým malým volantom umiestnená i-prístrojová doska Peugeot s 10-palcovým digitálnym prístrojovým panelom. V strede prístrojovej dosky Peugeotu e-408 sa nachádza druhá obrazovka, ktorá okrem iného slúži na bezdrôtové ovládanie systémov Android Auto a Apple Car Play. Francúzsky výrobca ponúka aj navigačný systém TomTom dodávaný z výroby, ktorý výrazne uľahčuje plánovanie ciest a nabíjanie vozidla. Systém elektrického Peugeotu e-408 i-Connect® Advanced totiž zohľadňuje celý rad informácií, aby bola cesta do cieľa ideálna z hľadiska efektivity. Vo vozidle je k dispozícii aj aplikácia e-Routes by Free2move Charge. Stačí pripojiť váš smartfón k systému PEUGEOT i-Connect®, ktorý je k dispozícii už v základnej výbave.

Okrem displejov ponúka francúzsky výrobca aj pôsobivý dotykový panel i-Toggle. Obsahuje 5 konfigurovateľných prepínačov, ktoré umožňujú väčšie pohodlie pri ovládaní vozidla. Funkcia zrkadlenia v e-408 je bezdrôtová a prostredníctvom Bluetooth je možné pripojiť dva telefóny súčasne. Okrem toho sa vo vozidle nachádzajú štyri porty USB-C pre pohodlie cestujúcich.

Dojazd viac ako 450 kilometrov je len jednou z výhod kompaktného SUV

Z hľadiska účinnosti vyniká model založený na platforme E-EMP2 skupiny Stellantis vysokým výkonom. Vďaka špeciálnej aerodynamickej konštrukcii (koeficient odporu vzduchu je 0,28) dosahuje priemerná spotreba energie 15,2 kWh/100 km. Ako výrobca ubezpečuje, e-408 dokáže na jedno nabitie prejsť 453 km.

Elektrické SUV môže jazdiť v troch jazdných režimoch: Eco, Normal a Sport. V závislosti od voľby si môžete vychutnať výkon od 170 k do 210 k. Okrem toho 58,2 kWh využiteľná batéria NMC umiestnená v spodnej časti vozidla znižuje ťažisko. Výsledkom je istejšie ovládanie na ceste, ale tým sa výhody elegantného modelu e-408 nekončia.

Vďaka špeciálnej aerodynamickej konštrukcii (koeficient odporu vzduchu je 0,28) dosahuje priemerná spotreba energie 15,2 kWh/100 km.
Foto: youtube.com/@PlanetCarNews

Priestranný model s dĺžkou 4,69 m okrem toho, že pohodlne pojme až päť dospelých cestujúcich (rázvor 2,79 m), ponúka batožinový priestor s objemom 471 až 1545 litrov. Po sklopení sedadiel môže prevážať predmety s dĺžkou až 1,89 m.

O komfort cestovania sa postará aj voliteľný systém AQS (Air Quality System) so systémom úpravy vzduchu s filtrovaním škodlivín a častíc. Peugeot e-408 vás informuje o kvalite ovzdušia prostredníctvom správy zobrazenej na centrálnom dotykovom displeji. Z hľadiska štandardnej výbavy je dôležité vedieť, že Francúzi ponúkajú 11 kW trojfázovú nabíjačku, ktorá podporuje nabíjanie jednosmerným prúdom s výkonom až 120 kW. To umožňuje doplniť 20 %, resp. 80 % energie za 30 minút a dojazd 100 km za 10 minút. Okrem toho má nový PEUGEOT E-408 v štandardnej výbave vyhrievaný volant a sedadlá na optimalizáciu tepelného komfortu pre cestujúcich, čo ďalej šetrí energiu batérie.

Nový PEUGEOT E-408 sa dodáva v dvoch verziách výbavy: Allure a GT. Zoznam v prvej z nich zahŕňa:

  • LED svetlomety
  • dvojzónová automatická klimatizácia
  • cúvacia kamera,
  • audio systém so 6 reproduktormi a hlasovým ovládaním.

Kedy bude zverejnený slovenský cenník a premiéra nového francúzskeho SUV?

Zatiaľ nepoznáme dátum slovenskej premiéry ani cenník nového modelu značky Peugeot. Výrobca zatiaľ potvrdil, že na vybraných trhoch sa objednávková kniha na novú elektrickú 408 otvorí okamžite. Vo Francúzsku sa cenník modelu začína na 42 470 eurách a k dispozícii bude od 1. januára 2025.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Peugeot doplnil modelový rad 3008 o nový variant so spotrebou nižšou ako 1 liter benzínu na 100 km

Tu je nová hviezda v segmente SUV. Nákupný boom prekonal očakávania francúzskeho výrobcu

Najobľúbenejšie auto v Európe.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Fiat 500e sa nevráti do výroby. Spoločnosť tvrdí, že má „vážne problémy“

5.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Dailycarnews11). V polovici septembra sme informovali, že Fiat zastavil výrobu modelu 500e z dôvodu výrazne nižšieho záujmu o tento mestský…

Predaj elektromobilov bude opäť rásť – tu je dôvod

5.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DriveGreen). V Európe bude v roku 2025 štvrtina všetkých predaných vozidiel s nulovými emisiami vďaka úspornejším modelom a prísnejším limitom…

Aston Martin nesmie sedieť a čakať, kým Newey začne – Krack

5.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@astonmartinf1team). Hoci Aston Martin odpočítava dni do príchodu Adriana Neweyho, pokrok musí prísť ešte predtým. Šéf tímu Aston Martin Mike…

Číňania kúpili továreň Nissan, teraz zastavujú výrobu

5.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheFrame). Pred niekoľkými mesiacmi orgány Európskej únie oznámili zavedenie dodatočných ciel na tých výrobcov elektromobilov z Číny, ktorí využili finančnú…

Majitelia starších modelov Volvo dostanú novoročný darček

5.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Dailycarnews11). Väčšina výrobcov aktualizuje svoje informačno-zábavné systémy len pri facelifte alebo úplne novej generácii konkrétneho modelu. Vodiči starších vozidiel preto…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov