Novinky, Správy, Zaujímavosti,

Ford Transit Terracamper splní vaše sny o kempovaní

7.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PowerTorqueYT). Vozidlo, ktoré sa zdá byť dobre pripravené na cestovanie, dobrodružstvo a výdrž aj v náročných oblastiach Je celkom možné, že vám názov Terracamper znie...

7.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PowerTorqueYT).

Vozidlo, ktoré sa zdá byť dobre pripravené na cestovanie, dobrodružstvo a výdrž aj v náročných oblastiach Je celkom možné, že vám názov Terracamper znie povedome.

Ak to čítate, je to preto, že máte radi obytné vozidlá alebo karavany, a môžeme vás uistiť, že o tomto nemeckom špecialistovi tu nehovoríme prvýkrát.
Foto: youtube.com/@PowerTorqueYT

Ak to čítate, je to preto, že máte radi obytné vozidlá alebo karavany, a môžeme vás uistiť, že o tomto nemeckom špecialistovi tu nehovoríme prvýkrát.

Poznáme ho z projektov, kde sme použili dodávky Volkswagen alebo Mercedes-Benz, no teraz sme sa rozhodli pre obnovený Ford Transit Custom. Tento terénny obytný automobil je pripravený na akékoľvek počasie a ponúka pohodlný interiér pre svojich pasažierov.

Do terénu s plnou vážnosťou

To, o čom dnes hovoríme, je Tecamp, ako ho Terracamp nazýva, ktorý ponúka priestor až pre štyri osoby a je vybavený najnovšími off-roadovými komponentmi. Model má väčšie plochy a väčšiu nádrž na vodu a na želanie môže byť vybavený aj podlahovým kúrením. Nový Ford Tecamp má modulárny interiér, ktorý zvýrazňuje prvky, ako je zavesené lôžko a usporiadanie príslušenstva ukotveného pomocou viazacích koľajníc a upevňovacích bodov na suchý zips.

Jeho „off-roadový“ vzhľad nie je len zdanlivý, pretože ho technicky podporil špecialista Seikel, ktorý sa rozhodol pre zvýšenie odpruženia, ochranu podvozku a protišmykové dosky. Tecamp samozrejme nešetrí ani na terénnych pneumatikách, pričom má novú sadu pneumatík BFGoodrich AT.

Interiérové moduly modelu Terracamper môžeme namontovať na koľajničky okolo dvoch samostatných zadných sedadiel, čím vytvoríme jednoduché, funkčné a pomerne útulné usporiadanie.
Foto: youtube.com/@PowerTorqueYT

Supermodulárny interiér

Interiérové moduly modelu Terracamper sa nachádzajú na koľajničkách okolo dvoch samostatných zadných sedadiel a tvoria jednoduché, funkčné a pomerne útulné usporiadanie. Kuchyňa v tvare písmena L za sedadlom vodiča má varnú dosku z nehrdzavejúcej ocele, drez so skrytou vodovodnou batériou a chladničku, ku ktorej sa dostaneš zvnútra alebo pomocou druhých posuvných dverí zvonka.

Rozkladací stôl sa dá použiť ako pracovná doska a jedálenský stôl. Na pravých posuvných dverách a v zadnej časti vozidla sú vývody vody pre pripojenie sprchy z nehrdzavejúcej ocele. Predné sedadlá sú otočné a zadné sedadlá sa posúvajú dopredu, aby sa dalo sedieť okolo stola. Výsuvná chladnička sa nachádza pod kuchynskou linkou.

Spí na 4 lôžkach

V spodnej časti sa nachádza veľká rozkladacia posteľ pre dve osoby a vo vysúvacej streche posteľ pre ďalšie dve osoby. V zadnej časti si môžete vozidlo optimálne prispôsobiť podľa svojich potrieb pomocou rôznych systémov skriniek. Teraz môžeme niektoré priestory využívať aj zvnútra a umiestniť tam napríklad prenosnú toaletu. O príjemné osvetlenie sa stará nastaviteľný systém LED osvetlenia.

Okrem toho spoločnosť Terracamper vybavila nový Tecamp na báze Transit Custom 47-litrovou nádržou na čerstvú vodu, prípojkami pre vonkajšiu sprchu a zadné dvere a rôznymi možnosťami palubných elektrických systémov. Cena Fordu Tecamp je 99 800 EUR a štandardne sa dodáva so strešným lôžkom SCA. Strešné lôžko Xtreme Open-Sky bude od druhého štvrťroka 2025 v predaji.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Táto obytná dodávka VW má najdivokejšiu vyskakovaciu strechu vo svete malých karavanov

Nový Renault Master, získal titul Van of the Year 2025

Volkswagen predviedol novinky v oblasti dodávok. Transporter T7 rozvíri trh


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Maxus eTerron 9: predstavený elektrický pick-up s pohonom všetkých kolies

6.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Car_Radar). V USA sú elektrické pick-upy súčasťou hlavného biznisu výrobcov elektromobilov, ale v Európe ide o okrajové modely. Teraz však…

Renault oživí ďalšiu legendu. Model 4 bude mať čoskoro premiéru

6.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Pôvodná verzia tohto mestského vozidla v tvare škatule sa objavila v roku 1961 a vyrábala sa 30 rokov. Teraz…

Je teraz najlepší čas na kúpu španielskeho SUV? Krajiny EÚ podporili novembrové zvýšenie cla

6.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoSocialUK). Už teraz je známe, že EÚ od novembra zavedie sankčné clá na elektromobily dovážané z Číny. Nákup vysnívaného SUV…

Elektrický Hyundai Inster prichádza do EU

6.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Dve úrovne výbavy a dve batérie pre juhokórejské elektrické supermini. Prvé malé elektrické vozidlo Hyundai pre európsky trh, model…

Bola prekonaná ďalšia hranica. Porsche Taycan Turbo GT s novým rekordom v zrýchlení

6.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear). Časopis Car and Driver sa rozhodol otestovať, ako rýchlo nemecký elektromobil zrýchli na 60 km/h. Výsledok sa ukázal byť…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov