Elektro, Novinky, Správy, Suv/Crossover,

Foxtron Model D: Nový elektromobil od výrobcu iPhonov

9.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@鴻海-j5l). Je to nové vozidlo a zároveň konštrukčný základ, ktorý je možné zakúpiť od iných výrobcov. Pamätáte si na Foxtron? Je to značka automobilov IT...

9.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@鴻海-j5l).

Je to nové vozidlo a zároveň konštrukčný základ, ktorý je možné zakúpiť od iných výrobcov. Pamätáte si na Foxtron? Je to značka automobilov IT gigantu Foxconn, ktorý vyrába niektoré z najpopulárnejších elektronických zariadení na svete, ako napríklad iPhone od Apple.

Pamätáte si na Foxtron? Je to značka automobilov IT gigantu Foxconn, ktorý vyrába niektoré z najpopulárnejších elektronických zariadení na svete,
Foto: youtube.com/@鴻海-j5l

Ale čo to má spoločné s autami? Po tom, čo spoločnosť v posledných rokoch zdvihla závoj z modelov B a C, predstaví v roku 2024 model D, maxi-MPV navrhnutý spoločnosťou Pininfarina.

Rovnako ako v prípade jeho predchodcov je cieľom projektu poskytnúť ostatným malým a stredným výrobcom novú veľkú platformu, ktorú si môžu kúpiť a upraviť podľa svojich predstáv, aby znížili výrobné a konštrukčné náklady.

Foxtron Model D: Exteriér

Foxtron Model D je MPV typu crossover s pomerne hranatými tvarmi. Dôležité sú jeho rozmery, celková dĺžka je takmer 5,20 metra, výška 1,80 metra a šírka 2 metre.

To však nie je všetko. Zaujímavý je najmä rázvor, ktorý prekračuje hranicu 3 metrov a má 3,20 metra: údaj, ktorý umožnil inžinierom a dizajnérom vytvoriť luxusný interiér, o ktorom budeme hovoriť o chvíľu.

Vo všeobecnosti sa tvary karosérie modelu vyvinutého spoločnosťou Pininfarina, ktorý, ako už bolo spomenuté, môžu v tejto podobe použiť aj spoločnosti potenciálnych zákazníkov alebo ho upraviť o 10 až 30 %, vyznačujú ostrými líniami inšpirovanými monolitmi.

Vpredu napríklad nechýbajú tradičné svetlomety, ktoré už poznáme z iných modelov výrobcu, v kombinácii so zadnými a novými svetlami, ktoré sú aj v tomto prípade veľkoryso dimenzované.

Celkový vzhľad teda pripomína luxusné MPV, ale napriek tomu je veľmi aerodynamický vďaka niektorým špeciálne vyvinutým riešeniam, ako je napríklad štrbina, ktorá smeruje vzduch z mriežky chladiča na čelné sklo.

Interiér je skutočnou hviezdou tohto nového maxi-crossoveru navrhnutého spoločnosťou Pininfarina. Interiér nového Foxtronu Model D je úplne zameraný na cestujúcich,
Foto: youtube.com/@鴻海-j5l

Foxtron Model D: Interiér

Interiér je skutočnou hviezdou tohto nového maxi-crossoveru navrhnutého spoločnosťou Pininfarina. Interiér nového Foxtronu Model D je úplne zameraný na cestujúcich, s výplňami dverí a sedadlami v takmer leteckom štýle a s množstvom technológií na palube.

Pri pohľade na prvé fotografie zverejnené spoločnosťou celkový obraz trochu pripomína interiér luxusných súkromných lietadiel so svetlým koženým čalúnením a sedadlami vhodnými na pohodlné diaľkové lety.

Celkovo je tu sedem sedadiel: dve kreslá v prvom a druhom rade a trojmiestna lavica v treťom rade. Túto lavicu môžeme v prípade potreby sklopiť.

Najmä druhý rad sedadiel sa dá individuálne nastaviť pomocou displeja na boku a vďaka pohodlnej opierke na nohy v štýle chaise longue, ktorú možno na povel vysunúť, sa dá takmer úplne sklopiť.

Informačno-zábavný systém modelu D sa dá tiež celý ovládať z tých istých sedadiel. Zabezpečujú to dve obrazovky za operadlami predných sedadiel, ktoré môžu cestujúci v prípade potreby, podobne ako dva iPady, vybrať.

Foxtron Model D: Technológia

V tomto ranom štádiu ukážky sa Foxtron veľmi podrobne nezaoberá pohonným ústrojenstvom nového Modelu D a spomína len niekoľko funkcií.

Platforma využíva novú 800-voltovú architektúru, vďaka čomu dosahuje výkon až 650 koní vo verzii s dvoma motormi. Batéria má kapacitu približne 110 kWh, čo umožňuje dojazd až 410 km podľa cyklu WLTP. Vozidlo je navyše vybavené systémom riadených zadných kolies, ktorý uľahčuje manévrovanie v meste, najmä vďaka jeho veľkému rázvoru.

Foxtron Model D: Ceny a uvedenie na trh

Počas prvej prezentácie sa spoločnosť nezmienila ani o cene a možnom vzhľade vozidla v eurách. Dve charakteristiky, ktoré budú určovať rôzne spoločnosti, ktoré sa rozhodnú pre kúpu dizajnového základu – ktorý, ako si pamätáme, môže byť zachovaný aj tak, ako je vidieť na týchto fotografiách – pre budúce vozidlo.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Ceny čínskych áut v Európe sú na smiech. Sú príliš vysoké

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

Leapmotor je čínské elektro. Cena: radšej si sadnite


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Hongqi Guoya (2024): Čínsky Rolls-Royce

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything). Veľa chrómu, dĺžka vyše päť metrov a červená vlajka na kapote. Poznáte Hongqi? Nie? Ale pravdepodobne ste už videli…

Jaecoo 7: Koľko kilometrov prejdeme na plnú nádrž?

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@IDCarsTV). Jazdíme s novým SUV Jaecoo v Číne, z Guangzhou do Wuhu. Výsledky sú tu. Jazdíme s novým SUV Jaecoo…

Corvette s výkonom viac ako 1 200 koní sa predstavuje v predpremiére

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear). Na našom renderingu ožíva Zora, najsenzačnejšia Corvette všetkých čias, s hybridným pohonom založeným na motore 5,5 V8 modelu ZR1.…

4 veci, vďaka ktorým hypercar Ferrari F80 zrýchli z 0 na 100 za 2,15 sekundy

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Ferrari). Nový hypercar Ferrari F80 vyvoláva diskusie o novom dizajnovom jazyku a o tom, či bude vhodným nástupcom modelu LaFerrari…

Spoločnosť BYD zaujala schopnosťami svojho nového oceľového dela. Otriasa Seal 06 GT trhom?

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BYDFAN). Spoločnosť BYD sa na európskom trhu preslávila tým, že svojimi technológiami a výkonom vozidiel zo svojho sortimentu zahanbila aj…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov