Novinky, Správy, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Pripravuje sa uvedenie nového SUV v Európe

9.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheElectricExplorer). Očakáva sa, že BYD Sea Lion 7, 4,83-metrový SUV konkurent Tesly Model Y, bude mať premiéru na parížskom autosalóne v roku 2024. Debutovať bude...

9.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheElectricExplorer).

Očakáva sa, že BYD Sea Lion 7, 4,83-metrový SUV konkurent Tesly Model Y, bude mať premiéru na parížskom autosalóne v roku 2024.

Pripravuje sa uvedenie nového SUV v Európe.
Foto: youtube.com/@TheElectricExplorer

Debutovať bude niekoľko modelov

Parížsky autosalón, ktorý je už za rohom (v pondelok 14. septembra je otvárací deň pre novinárov), bude tento rok veľmi zaujímavý. Debutovať bude niekoľko modelov pre európsky trh, z ktorých mnohé sú čínske. BYD patrí medzi výrobcov, ktorých budeme sledovať (spolu s Leapmotor, Xpeng, Seres, GAC, Skyworth, Forthing, Hongqi a Maxus) a predstaví európsku verziu modelu Sea Lion 7, elektrického konkurenta Tesly Model Y.

Táto správa v skutočnosti nie je oficiálna, pretože spoločnosť len uviedla, že v Paríži predstaví nový európsky model. Mnohé zdroje tvrdia, že skutočne ide o model Sea Lion 7, ktorý je dôležitý nielen preto, že je konkurentom Tesly, ale aj preto, že predstavuje špičkovú technológiu značky v Európe.

SUV strednej veľkosti

Sea Lion 7 je dlhý 4,83 m, široký 1,92 m a vysoký 1,62 m. Je o 80 mm dlhší ako Tesla Model Y a o 89 mm dlhší ako SUV strednej veľkosti Leapmotor C10. V Európe sa bude umiestňovať pod veľkým elektrickým SUV Tang a vedľa stredne veľkého SUV Seal U. Bude k dispozícii s plug-in hybridným a elektrickým pohonom.

2025 BYD Sealion 7 nastavený ako rival Tesla Model Y v Austrálii.

Model Sea Lion 7 sa už predáva v Číne s elektromotorom s výkonom 230 koní umiestneným vzadu, verzia s vyšším výkonom dosahuje výkon 308 koní. Batéria má kapacitu 72 kilowatthodín alebo 81 kWh. K dispozícii je aj verzia s pohonom všetkých kolies a druhým elektromotorom na prednej náprave, čo predstavuje kombinovaný výkon 523 k. BYD tvrdí, že šprint z 0 na 62 km/h zvládne za 4,2 sekundy.

Najväčšia batéria ponúka dojazd 600 km a všetky sú vyrobené spoločnosťou BYD s použitím jej lítium-železofosfátovej (LFP) chémie.

Ďalšou pozoruhodnou technológiou modelu Sea Lion 7 je „dual-gun“, ktorý umožňuje súčasné pripojenie dvoch nabíjačiek. Tým sa zdvojnásobí rýchlosť nabíjania na takmer 500 kW. Vozidlo má tiež podľa spoločnosti BYD najvyššie otáčky elektromotora, ktoré dosahujú 23 000 otáčok za minútu.

Predstavuje špičkovú technológiu značky v Európe.
Foto: youtube.com/@TheElectricExplorer

Behemot o krok bližšie k Tesle

BYD bude na parížskom autosalóne 2024 najväčším čínskym výrobcom automobilov a predstaví aj svoju luxusnú značku Yangwang s veľkým plug-in hybridným SUV U8. Pripomíname, že BYD je po Tesle druhým najväčším predajcom elektromobilov na svete s počtom 1 169 579 predaných kusov do konca septembra.

Spoločnosť BYD si tiež vybrala Alfreda Altavillu, bývalú pravú ruku Sergia Marchionneho v koncernu FCA, aby sa presadila na európskom trhu.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nové Suzuki Jimny: Pripravovaný lacný terénny automobil

Kia EV3 – mestský crossover s veľkým dojazdom a priestranným interiérom.

Najobľúbenejšie auto v Európe.


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Jeep uvádza na európsky trh špeciálne edície Compass a Renegade

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). Spoločnosť Jeep uvádza na trh edíciu North Star pre Jeep Renegade a Compass pri príležitosti milióna predaných kusov v…

Spoločnosť Volvo vyrobila milión kusov SUV XC40 vo svojom závode v Belgicku

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carspot85). Spoločnosť Volvo oznámila, že vo svojom závode v belgickom Gente vyrobila milión vozidiel SUV XC40/EX40. Spoločnosť Volvo vyrobila milión…

Toyota sa vracia do Formuly 1 prostredníctvom technického partnerstva so spoločnosťou Haas

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Kasinggona). Tím formuly 1 Gene Haas oznámil technické partnerstvo so spoločnosťou Toyota Gazoo Racing. Meno Toyota sa vracia do formuly…

Z konceptu BMW Skytop sa stane sériový model. Vyrobených bude 50 exemplárov

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SupercarBlondie). BMW oznamuje, že uvedie do výroby verziu konceptu Skytop. Vyrobí sa len 50 kusov v exkluzívnej sérii. BMW pripravilo…

Čínski výrobcovia montujú autá v ruských továrňach, ktoré kedysi patrili západným značkám

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@cheryinternational_official). Podľa nových správ čínski výrobcovia začali využívať bývalé továrne Renault, Nissan alebo Mercedes-Benz na výrobu automobilov v Rusku. Pred…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov