Elektro, Novinky, Správy, Suv/Crossover,

Prišiel nový Tayron! SUV značky Volkswagen sa nachádza medzi modelmi Touareg a Tiguan

11.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@VolkswagenNews). 9.októbra 2024, boli predstavené dve veľké vozidlá SUV. Spoznali sme nový model Dacia Bigster a teraz Volkswagen predstavuje svoj nový, veľmi zaujímavý model. Prišiel...

11.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@VolkswagenNews).

9.októbra 2024, boli predstavené dve veľké vozidlá SUV. Spoznali sme nový model Dacia Bigster a teraz Volkswagen predstavuje svoj nový, veľmi zaujímavý model.

9.10.2024 sme spoznali nový model Dacia Bigster a teraz Volkswagen predstavuje svoj nový, veľmi zaujímavý model.
Foto: youtube.com/@VolkswagenNews

Prišiel nový Tayron! Päťmiestne alebo na želanie aj sedemmiestne SUV značky Volkswagen je umiestnené medzi modelmi Touareg a Tiguan.

Celkovo bude čoskoro k dispozícii sedem výkonných pohonných jednotiek. V ponuke sú dva plug-in hybridné elektromobily (eHybrid). Tie môžu dosiahnuť elektrický dojazd viac ako 100 km a dlhé trasy až do 850 km medzi zastávkami na doplnenie paliva.

Okrem toho je Tayron so schopnosťou ťahať až 2,5 tony štýlovým a dobre vybaveným ťažným vozidlom pre prívesy všetkých tvarov a veľkostí.

Predpredaj nového modelu Tayron sa začne koncom novembra na Slovensku.

Tayron s dĺžkou približne 4,8 metra je vybavený LED svetlometmi a štandardným osvetleným znakom Volkswagen, ktorý v noci vytvára nezameniteľný svetelný podpis. To isté platí aj pre zadnú časť s LED priečkou po celej dĺžke a osvetleným logom Volkswagen.

Precízne vykreslené línie zdôrazňujú prémiový dojem a predĺženú siluetu modelu Tayron. Tento prístup sa odráža aj v interiéri: tu dizajnu dominujú povrchy príjemné na dotyk a v závislosti od úrovne výbavy elegantné materiály, ako napríklad ArtVelours Eco (mikrovlákno) a pravé drevo s otvorenými pórmi3 , ako aj osvetlené dekoračné lišty.

Zákazníci si tak budú môcť vybrať aj z dvoch plug-in hybridných (eHybrid), dvoch turbobenzínových (TSI) a dvoch turbodieselových (TDI) motorov.
Foto: youtube.com/@VolkswagenNews

Tayron prichádza s pohonnými jednotkami, ktoré vyhovujú takmer každému vkusu

Volkswagen po uvedení všetkých verzií Tayronu s mild-hybridným pohonom (eTSI) naďalej rozšíri svoju ponuku. Zákazníci si tak budú môcť vybrať aj z dvoch plug-in hybridných (eHybrid), dvoch turbobenzínových (TSI) a dvoch turbodieselových (TDI) motorov. Široká paleta motorizácií umožňuje každému zákazníkovi vybrať si presne ten pohon, ktorý vyhovuje jeho potrebám a preferenciám.

Všetky pohonné systémy sú spojené s vojspojkovou automatickou prevodovkou (DSG). V dvoch plug-in hybridných modeloch sa spájajú výhody elektrických a benzínových motorov. Ponúkajú systémový výkon 150 kW (204 k) a 200 kW (272 k). Vďaka batérii s kapacitou 19,7 kWh (netto) môžu oba Tayron eHybridy dosiahnuť elektrický dojazd viac ako 100 km.

Ich batérie možno nabíjať výkonom až 11 kW v nabíjacej stanici wallbox alebo AC a až 50 kW v rýchlonabíjacích staniciach DC.

Najvýkonnejšie TDI s výkonom 142 kW (193 k)08 štandardne poháňa všetky kolesá systémom 4MOTION.

Všetky modely Tayron 4MOTION zvládnu ťahať prívesy s hmotnosťou maximálne 2 500 kg. Vďaka asistenčnému systému pre manévrovanie s prívesom Trailer Assist, ktorý je súčasťou štandardnej výbavy (sklopného) závesu prívesu, sa ľahko manévruje aj s prívesmi na kone alebo lode.

VIDEO

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Volkswagen Tayron je pripravený. Nové SUV má 885-litrový kufor a naftový motor

Ak je Volkswagen v kríze, Cupru si nekúpim. Na zamyslenie

Volkswagen Golf súčasnej generácie by sa mohol predávať až do roku 2035


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Svieti kontrolka motora. Dá sa vypnúť

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carproblemsmax). Žltá kontrolka s obrázkom motora, tzv. kontrolka motora, môže byť predzvesťou problémov. Niekedy je však príčina jej aktivácie banálna,…

Nové SUV spoločnosti Lynk & Co v Európe prekvapilo čínskych konkurentov. Výkon 272 koní, skvelý dizajn a výkon za fenomenálnu cenu

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@JGB500). Spoločnosť Lynk & Co predstavila svoj druhý model pre európsky trh v piatok 11. októbra popoludní. Plne elektrické SUV…

Fiat 2025: Všetky pripravované nové modely

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything). Rok 2025 bude rokom hybridu Fiat Grande Panda, po ktorom bude nasledovať kompaktné SUV Giga Panda. Očakáva sa aj…

Toto je nové robotické vozidlo Tesla. Cybercab bude stáť menej ako 30 000 dolárov

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RobertRosenfeld1). Spoločnosť Tesla po dlhom čakaní predstavila svoje prvé robotické vozidlo, ktoré nesie názov Cybercab. Vozidlo si budú môcť kúpiť…

Jeep uvádza na európsky trh špeciálne edície Compass a Renegade

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). Spoločnosť Jeep uvádza na trh edíciu North Star pre Jeep Renegade a Compass pri príležitosti milióna predaných kusov v…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov