Správy, Zaujímavosti,

29-ročnú ženu vyviedli z lietadla. „Stala sa z toho aféra. Bolo mi to trápne.“

11.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock/Mounir Taha). Cestovanie lietadlom je pre mnohých ľudí spojené s veľkým stresom. Všetky procedúry spojené s odbavením, bezpečnostnými kontrolami, hľadaním východov, no a potom ešte...

11.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock/Mounir Taha).

Cestovanie lietadlom je pre mnohých ľudí spojené s veľkým stresom. Všetky procedúry spojené s odbavením, bezpečnostnými kontrolami, hľadaním východov, no a potom ešte musíte nejako prežiť let. Niektorí ľudia majú v hlave viac problémov. Ukazuje sa, že jedným z nich môže byť aj potravinová alergia, ako sa o tom presvedčila 29-ročná žena.

Cestovanie lietadlom je pre mnohých ľudí spojené s veľkým stresom. Všetky procedúry spojené s odbavením, bezpečnostnými kontrolami, hľadaním východov, no a potom ešte musíte nejako prežiť let.
Foto: shutterstock/Mounir Taha

Začiatkom októbra sa na sociálnych sieťach objavili zábery 29-ročnej Ellie Brelisovej, ktorá so slzami v očiach opisuje nepríjemnú situáciu, ktorá sa jej stala počas letu. Hoci žena už predtým viackrát využila služby leteckej spoločnosti, tentoraz ju požiadali, aby opustila lietadlo. Tentoraz jej odmietli nastúpiť na palubu, pretože sa ukázalo, že jej prekáža potravinová alergia.

Žena bola vyvedená z paluby. „Stala sa z toho aféra. Bola som v rozpakoch

Letecká spoločnosť ma vyhodila z lietadla, pretože mám alergiu na potraviny

– začala autorka videa.

Mala som ísť domov, aby som zajtra ráno mohla navštíviť svojho lekára, pretože som bojovala s naozaj vážnym zdravotným problémom. – Vysvetlila, že služby linky využila už mnohokrát a zakaždým informovala personál o svojej alergii na mäkkýše a o tom, kde má uložené lieky, ktoré jej majú podať v prípade záchvatu. To urobila aj tentoraz. Výsledok bol však iný, ako zamýšľala.

Z celej situácie sa rýchlo stal škandál, do ktorého sa zrazu zapojilo veľa ľudí. A ja som bola v rozpakoch a prekvapená, že to prerástlo do takého veľkého problému. Najmä preto, že som predtým letel už viackrát a zakaždým som urobil presne tie isté veci, aby som si zaistil bezpečnosť počas letu.

– vysvetlila v rozhovore pre New York Post. Letuška odmietla Brelisovú pustiť a vyviedla ju z lietadla. Žena nahrala srdcervúce video, keď sedela na letisku a sledovala, ako jej lietadlo odlieta – spolu s jej batožinou.

@elliebrelis

Sorry there are no CC. I didnt have time to upload. can anyone help me? Please share / repost / comment and TAG @delta @LAX @404 [by L.A. Times] @The Boston Globe @Pete Buttigieg fyppppppppppppppppppppppp fyp fypシ

♬ original sound – Ellie Brelis

V ďalšom videu vysvetlila, že zamestnanci leteckej spoločnosti museli kontaktovať zdravotníkov, aby potvrdili, či žena vôbec môže letieť lietadlom. Až potom jej dovolili letieť, ale v neskorších hodinách a bez záruky bezpečného miesta pre ňu. V rozhovore pre NY Post vysvetlila, že si vždy vyberá miesto na konci lietadla a ubezpečuje sa, že jej najbližší spolucestujúci sú informovaní o jej alergii a požiadaní, aby nejedli mäkkýše.

Brelisovú celá situácia natoľko nahnevala, že zrušila služby tejto konkrétnej leteckej spoločnosti a rozhodla sa letieť s iným dopravcom. Tentoraz cesta prebehla bez komplikácií a žena sa dostala domov. Nechuť však zostala.

Aj napriek tomu však personál nemôže zabezpečiť stopercentnú bezpečnosť v súvislosti s možným záchvatom vyvolaným alergiou.
Foto: shutterstock/frantic00

Ako letecká spoločnosť rieši zdravotné problémy cestujúcich?

Letecká spoločnosť sa však bráni pravidlami, ktoré možno nájsť na jej webovej stránke. Cestujúcim sa odporúča, aby pred letom vyplnili príslušný formulár. Aj napriek tomu však personál nemôže zabezpečiť stopercentnú bezpečnosť v súvislosti s možným záchvatom vyvolaným alergiou, okrem iného aj tým, že ostatným cestujúcim zakáže mať výrobky s daným alergénom.

A toto riziko si Brelis uvedomuje. – Pri lietaní si vždy uvedomujem riziká. Lietanie je však súčasťou môjho života a myslím si, že by sme ho mali mať možnosť absolvovať všetci bez ohľadu na to, či môžu jesť mäkkýše alebo orechy,“ vyjadrila sa.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Čo sa stane, ak v lietadle nezapnete režim lietadla? Nie každý pozná dôsledky

Dovolenkový let sa zmenil na nočnú moru. Hromadné zvracanie na palube. Na letisku čakalo 15 sanitiek

Chvíle hrôzy na palube Airbusu, vyslaný signál „Mayday“. Krupobitie odtrhlo kus lietadla



Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Je preprava bicykla na aute dovolená? Existuje niekoľko obmedzení

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@WorldwideCyclery). Vodiči, ktorí chcú prepravovať bicykel vo svojom aute, si musia byť vedomí zákazov vyplývajúcich zo zákona o cestnej premávke.…

Potrebujete mať prehľad, čo sa deje vedľa a za vozidlom

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív). Šikovní šoféri sa často musia popasovať s rôznymi úlohami pri údržbe svojich vozidiel. Jednou z častí auta, ktorej…

Hongqi Guoya (2024): Čínsky Rolls-Royce

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything). Veľa chrómu, dĺžka vyše päť metrov a červená vlajka na kapote. Poznáte Hongqi? Nie? Ale pravdepodobne ste už videli…

Jaecoo 7: Koľko kilometrov prejdeme na plnú nádrž?

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@IDCarsTV). Jazdíme s novým SUV Jaecoo v Číne, z Guangzhou do Wuhu. Výsledky sú tu. Jazdíme s novým SUV Jaecoo…

Corvette s výkonom viac ako 1 200 koní sa predstavuje v predpremiére

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear). Na našom renderingu ožíva Zora, najsenzačnejšia Corvette všetkých čias, s hybridným pohonom založeným na motore 5,5 V8 modelu ZR1.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov