Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Alpine predstavuje nový koncept A390_β

12.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork). Francúzsky výrobca zverejnil prvé oficiálne informácie a fotografie svojho nového konceptu. A390_β bude vystavený na parížskom autosalóne a predznamenáva ďalší model značky. Po modeli...

12.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork).

Francúzsky výrobca zverejnil prvé oficiálne informácie a fotografie svojho nového konceptu. A390_β bude vystavený na parížskom autosalóne a predznamenáva ďalší model značky.

Alpine predstavuje nový koncept A390_β.
Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork

Po modeli A290 a pred pripravovaným elektrickým modelom A110 je A390_β predobrazom druhej fázy Alpine Dream Garage, trojice športových vozidiel, ktoré znamenajú prechod značky na elektrický pohon. Názov A390_β vychádza z nomenklatúry Alpine, ktorá kombinuje písmeno A nasledované tromi číslicami. Trojka odkazuje na veľkosť vozidla a 90 na triedu multifunkčných vozidiel značky určených pre každodenný život. Grécke písmeno beta odkazuje na medzistupeň vývoja pred oficiálnym uvedením sériového vozidla na trh.

Koncept A390_β ponúka pohľad na to, čo sa má stať prvým elektrickým fastbackom francúzskej automobilky. Rovnako ako koncept Alpenglow, ktorý sme predstavili na parížskom autosalóne v roku 2022, aj model A390_β čerpá inšpiráciu z majestátnych Álp. Dizajnéri sa pri tvorbe tohto modelu nechali ovplyvniť skalami, minerálmi a snehom, ktoré sú typickými prvkami tohto horského masívu.

Za dizajn exteriéru nového modelu Alpine A390_β je zodpovedný Rumun

Karosériu modelu A390_β navrhol Victor Sfiazof, Rumun zo Satu Mare. Medzi Victorove výtvory patrí Renault Kadjar, ako aj koncept Bigster, ktorý bol predstavený v roku 2021 a ktorý sa tento rok zhmotnil do podoby sériového modelu.

Alpine A390_β Reveal – exteriér, interiér.

Vozidlo si požičiava dizajnové prvky zo sveta motoristického športu, čo možno vidieť na prednej časti, kde máme svetelný podpis podobný tomu, ktorý má jednomiestny Alpine A424 používaný vo vytrvalostných pretekoch. Silueta fastbacku obsahuje pre Alpine charakteristický prvok, a to rámik podobný tomu, ktorý sme mohli vidieť na športovom vozidle A110.

Zadná časť konceptu obsahuje niekoľko aktívnych aerodynamických prvkov, ktoré sa však do sériového vozidla nedostanú. Predstavitelia spoločnosti nám však povedali, že dizajn vozidla, ktoré sa dostane do výroby v roku 2025, sa na 85 % zhoduje s tým, čo môžeme vidieť na koncepte.

Vozidlo využíva tri elektromotory

V interiéri nájdeme zmes geometrických tvarov pripomínajúcich horské útesy a ľadové kryštály, ako aj zakrivené plochy, ktoré pripomínajú sneh uložený na svahoch.

Koncept A390_β ponúka pohľad na to, čo sa má stať prvým elektrickým fastbackom francúzskej automobilky.
Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork

Predné sedadlá sa dajú posúvať, aby sa vytvorila poloha za volantom podobná autu formuly 1, a vodič má k dispozícii multifunkčný volant inšpirovaný motoršportom.

Pokiaľ ide o pohonné ústrojenstvo, Alpine uvádza, že pripravuje trojmotorovú konfiguráciu s vektorovaním krútiaceho momentu. Výrobca zatiaľ neponúkol údaje o výkone, ale sľubuje dynamický zážitok z jazdy, ktorý bude zodpovedať vonkajšiemu vzhľadu.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Alfa Romeo 2025: Všetky pripravované nové modely

Už žiadna sezónna výmena pneumatík?

Škoda Enyaq RS Race ako rallye vozidlo


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Hongqi Guoya (2024): Čínsky Rolls-Royce

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything). Veľa chrómu, dĺžka vyše päť metrov a červená vlajka na kapote. Poznáte Hongqi? Nie? Ale pravdepodobne ste už videli…

Jaecoo 7: Koľko kilometrov prejdeme na plnú nádrž?

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@IDCarsTV). Jazdíme s novým SUV Jaecoo v Číne, z Guangzhou do Wuhu. Výsledky sú tu. Jazdíme s novým SUV Jaecoo…

Corvette s výkonom viac ako 1 200 koní sa predstavuje v predpremiére

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear). Na našom renderingu ožíva Zora, najsenzačnejšia Corvette všetkých čias, s hybridným pohonom založeným na motore 5,5 V8 modelu ZR1.…

4 veci, vďaka ktorým hypercar Ferrari F80 zrýchli z 0 na 100 za 2,15 sekundy

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Ferrari). Nový hypercar Ferrari F80 vyvoláva diskusie o novom dizajnovom jazyku a o tom, či bude vhodným nástupcom modelu LaFerrari…

Spoločnosť BYD zaujala schopnosťami svojho nového oceľového dela. Otriasa Seal 06 GT trhom?

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BYDFAN). Spoločnosť BYD sa na európskom trhu preslávila tým, že svojimi technológiami a výkonom vozidiel zo svojho sortimentu zahanbila aj…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov