Novinky, Správy, Suv/Crossover, Zaujímavosti,

Fiat 2025: Všetky pripravované nové modely

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything). Rok 2025 bude rokom hybridu Fiat Grande Panda, po ktorom bude nasledovať kompaktné SUV Giga Panda. Očakáva sa aj 500 mild hybrid. Zatiaľ čo...

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything).

Rok 2025 bude rokom hybridu Fiat Grande Panda, po ktorom bude nasledovať kompaktné SUV Giga Panda. Očakáva sa aj 500 mild hybrid.

Fiat 2025: Všetky pripravované nové modely.
Foto: youtube.com/@recanything

Zatiaľ čo čakáme na komerčné uvedenie Fiatu Grande Panda, môžeme povedať, že rok 2024 sa pre spoločnosť skončil, pokiaľ ide o novinky, a teraz sa sústredí na rok 2025 a nové vozidlá, ktoré prídu. Bude to rok, v ktorom dôjde ku konsolidácii modelového radu Grande Panda, príchodu nových motorov a uvedeniu nových modelov.

Na štartovacej rampe bude sériová verzia Fiatu Giga Panda a medzi koncom roka 2025 a začiatkom roka 2026 nový Fiat 500 hybrid vychádzajúci z elektrickej verzie. Pozrime sa na všetky nové modely Fiat očakávané v roku 2025.

  • Fiat Grande Panda hybrid
  • Fiat Giga Panda
  • Fiat 500 electric

Fiat Grande Panda hybrid

Elektromobil bol hlavnou hviezdou svetovej prezentácie 11. júla a očakáva sa, že sa začne predávať do konca roka. Ide o úplne nový model založený na platforme Smart Car Citroën C3, C3 Aircross a Opel-Vauxhall Frontera a rovnako ako ony bude poháňaný spaľovacími motormi.

Fiat Grande Panda s benzínovým motorom a mild-hybridným systémom bude používať rovnaké pohonné ústrojenstvo ako jeho „bratranci“, a to 1,2-litrový motor s výkonom 100 k v kombinácii so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou a pohonom predných kolies. Z hľadiska dizajnu sa pravdepodobne nezmení takmer nič, rovnako ako interiér. Ceny budú určite nižšie ako v prípade elektrického Fiatu Grande Panda, ktoré podľa Carlosa Tavaresa, generálneho riaditeľa spoločnosti Stellantis, budú začínať na úrovni približne 25 000 EUR.

Nový FIAT Grande Panda – INTERIÉR.

Fiat Giga Panda

Druhý model z mladej rodiny Panda, ktorý zopakuje to, čo sa v posledných rokoch podarilo modelu 500. V súčasnosti je známy ako Fiat Giga Panda, mohol by sa premenovať na Multipla, čím by sa zopakoval názov modelu vyrábaného v rokoch 1998 až 2010. Okrem názvu vieme, že ponúkne ešte viac priestoru ako Grande Panda, pričom dĺžka by sa mohla priblížiť k 4,4 metra, takmer ako nový Citroën C3 Aircross.

Sedemmiestna konfigurácia by mohla byť prevzatá od jeho bratranca, čo je pre vozidlo tejto veľkosti rarita. Rovnako ako Grande Panda (a všetky modely vychádzajúce zo Smart Car) bude aj Fiat Giga Panda k dispozícii s elektrickým pohonom s výkonom 113 k a mild-hybridným pohonom s výkonom 100 k a 136 k.

Fiat 500 hybrid

Hoci sa čoraz častejšie stretávame s prechodom automobilov so spaľovacím motorom na elektrický pohon, nestáva sa často, aby to bolo naopak. Práve to sa stane Fiatu 500e, ktorého predaj sa zastavil a ktorého výrobné linky sú až odstavené. V období od konca roka 2025 do začiatku roka 2026 sa z neho stane mild hybrid.

Z Fiatu 500e sa stane mild hybrid.
Foto: youtube.com/@CNET

Vieme, že sa bude volať Fiat 500 Torino na počesť mesta, v ktorom sa nachádzajú jeho výrobné linky v Mirafiori, zatiaľ však nie sú známe žiadne podrobnosti o pohonnej jednotke. Najdôležitejšou indíciou je 1,2-litrový 3-valcový mild hybrid vo verzii s výkonom 100 k, ktorý sa už používa vo viacerých modeloch Stellantis, ale vedenie spoločnosti zatiaľ nič neprezradilo. Pokiaľ ide o ceny, určite budú nižšie ako 29 000 eur modelu 500e, pričom katalógové ceny sa začínajú približne na 18 000 eur.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Fiat 500e mal byť bestsellerom. Stellantis zastavil výrobu

Fiat, ktorý nepoznáte. Veľmi obľúbené dieťa, ktoré si v Európe nekúpite. Bohužiaľ

Nová Mazda CX-80 dorazila k predajcom v celej Európe


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Čínski výrobcovia montujú autá v ruských továrňach, ktoré kedysi patrili západným značkám

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@cheryinternational_official). Podľa nových správ čínski výrobcovia začali využívať bývalé továrne Renault, Nissan alebo Mercedes-Benz na výrobu automobilov v Rusku. Pred…

Ako prepravovať psa v aute?

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@skodauk). Mnoho ľudí prepravuje svojich štvornohých priateľov v aute. Bezpečnosť vášho domáceho zvieraťa je pre nás prioritou. Preto vám poskytneme…

Máte bolesti chrbta a kolien? Skontrolujte tieto nastavenia vo svojom aute

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MikesCarInfo). Správne nastavenie sedadla vodiča je rozhodujúce z hľadiska bezpečnosti jazdy a zabránenia zraneniam, či dokonca záchrany života počas nehody.…

Ako sa vybudoval Eurotunel cez Lamanšský kanál?

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@wundermich7748). Vybudovanie Eurotunelu, ktorý spája Veľkú Britániu s kontinentálnou Európou trvalo 6 rokov, kým sme dokončili najodvážnejšiu inžiniersku výzvu 20.…

Doplňte brzdovú kvapalinu. Ako zistíte, že je to potrebné?

12.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Stormnetmedia). Brzdový systém automobilov je spravidla hydraulický. Prevod ovládania z pedálu na brzdové doštičky teda zahŕňa použitie špeciálnej kvapaliny nazývanej…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov