Elektro, Novinky, Správy, Zaujímavosti,

Je tu nový supercar s plochou šesťkou, ale nie je to Porsche

14.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@VisionEffecttvTR). Je tu nový supercar s plochou šesťkou, ale nie je to Porsche Ak máte pocit, že na trhu nie je dostatok ultra drahých superaut,...

14.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@VisionEffecttvTR).

Je tu nový supercar s plochou šesťkou, ale nie je to Porsche Ak máte pocit, že na trhu nie je dostatok ultra drahých superaut, máme pre vás dobrú správu. Po minuloročnom divokom speedsteri Half11.

Je tu nový supercar s plochou šesťkou, ale nie je to Porsche Ak máte pocit, že na trhu nie je dostatok ultra drahých superaut, máme pre vás dobrú správu.
Foto: youtube.com/@VisionEffecttvTR

Inšpirovanom pretekmi IndyCar

Kalifornská spoločnosť Oilstainlab vracia s modelom 2026 HF-11, ktorý je váš za kniežacku sumu 16400 00 milióna EUR. Čo je to? Stroj s motorom uprostred a pohonom zadných kolies, ktorý váži menej ako Mazda Miata, ale má viac ako tri a pol krát väčší výkon.

Spoločnosť Oilstainlab, ktorú založili automobiloví dizajnéri Nikita a Iliya Bridanovci, konštruuje ľahké kupé s plochým šesťvalcovým motorom. Človek by bol v pokušení povedať, že ide o pohonnú jednotku pochádzajúcu od Porsche, ale bratia dvojičky pre Car and Driver uviedli, že motor s prirodzeným nasávaním nemá pôvod v Zuffenhausene. 4,5-litrový agregát pumpuje 650 koní a točí až do kričiacich 12 000 otáčok za minútu. Akoby to nebolo dosť vzrušujúce, k dispozícii je šesťstupňová manuálna alebo sedemstupňová sekvenčná prevodovka.

Aby sa udržala hmotnosť na úrovni 2 000 kg, HF-11 kombinuje monokok z uhlíkových vlákien s celokarbónovou karosériou a kovanými kolesami s centrálnym zámkom. Uvažuje sa o ručne tepanej hliníkovej karosérii, ale len ak Oilstainlab nájde vhodného človeka na ručnú prácu. Plánuje sa aj variant len na okruhy s 18-palcovými kolesami na oboch nápravách a pneumatikami Michelin Pilot Sport Legends. Model určený na ulicu bude mať 19-palcové predné a 20-palcové zadné zliatiny s gumami Michelin Pilot Sport Cup 2 R.

Ide o plnohodnotný superautomobil

Okrem šesťvalcového motora vyvíja Oilstainlab model HF-11 aj pre plne elektrický pohon. Ten má ponúknuť výkon 860 koní, ale bude stáť o 500 000 dolárov viac ako benzínový model, 2,35 milióna dolárov. Elektrický variant bude podľa očakávania ťažší, pričom Top Gear tvrdí, že spoločnosť plánuje dosiahnuť pohotovostnú hmotnosť 2 101 kg. Aj tak sa však zdá, že zníženie hmotnosti o približne 100 kg je primerané, najmä po montáži objemnej 80 kWh batérie.

Hoci ide o plnohodnotný superautomobil, HF-11 bude mať na palube množstvo vychytávok vrátane klimatizácie, digitálneho spätného zrkadla, elektrických a vyhrievaných zrkadiel spolu s cúvacou kamerou. Sedadlá sú posuvné, zatiaľ čo pedále a volant sú nastaviteľné.
Foto: youtube.com/@CarPassion_18

Hoci ide o plnohodnotný superautomobil, HF-11 bude mať na palube množstvo vychytávok vrátane klimatizácie, digitálneho spätného zrkadla, elektrických a vyhrievaných zrkadiel spolu s cúvacou kamerou. Sedadlá sú posuvné, zatiaľ čo pedále a volant sú nastaviteľné. Každé z 25 vozidiel plánovaných do výroby sa bude dodávať v balení s dvojicou prilieb vo dverách. Aj s nasadenou prilbou sa dovnútra zmestia vysokí majitelia merajúci 180 cm.

Odpruženie pushrod s nastaviteľnými tlmičmi Öhlins

V technickom liste sa uvádza odpruženie pushrod s nastaviteľnými tlmičmi Öhlins a rozloženie hmotnosti v pomere 45:55. Vpredu sú šesťpiestikové strmene s 394 mm kotúčmi a vzadu štvorpiestikové strmene s 390 mm kotúčmi. Medzi ďalšie pozoruhodné prvky patrí diferenciál s obmedzeným preklzom a tie efektné motýlie dvere.

Ak vás zaujímajú rozmery, HF-11 je dlhý 170 palcov, široký 80 palcov a vysoký 44 palcov, pričom rázvor náprav je 106,8 palca. Oilstainlab odhaduje podľa EPA spotrebu paliva na 14 míľ na galón v meste a 26 mpg na diaľnici. Palivová nádrž bude dostatočne veľká na 94 litrov.

Po oficiálnom odhalení je ďalším krokom uvedenie funkčného prototypu na jar budúceho roka a nakoniec spustenie obmedzenej výroby. Nájsť 25 kupcov v už aj tak mimoriadne preplnenom segmente však nebude jednoduché, keďže Oilstainlab nemá meno zavedených hráčov.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Alfa Romeo predstavila špeciálnu edíciu SuperSport pre Giulia a Stelvio Quadrifoglio

Alfa Romeo 33 Stradale: Staré a nové v porovnaní

Ikona sa vracia k životu. Lancia sa reaktivuje vo veľkom štýle


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Spoločnosť Volvo vyrobila milión kusov SUV XC40 vo svojom závode v Belgicku

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carspot85). Spoločnosť Volvo oznámila, že vo svojom závode v belgickom Gente vyrobila milión vozidiel SUV XC40/EX40. Spoločnosť Volvo vyrobila milión…

Toyota sa vracia do Formuly 1 prostredníctvom technického partnerstva so spoločnosťou Haas

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Kasinggona). Tím formuly 1 Gene Haas oznámil technické partnerstvo so spoločnosťou Toyota Gazoo Racing. Meno Toyota sa vracia do formuly…

Z konceptu BMW Skytop sa stane sériový model. Vyrobených bude 50 exemplárov

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SupercarBlondie). BMW oznamuje, že uvedie do výroby verziu konceptu Skytop. Vyrobí sa len 50 kusov v exkluzívnej sérii. BMW pripravilo…

Čínski výrobcovia montujú autá v ruských továrňach, ktoré kedysi patrili západným značkám

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@cheryinternational_official). Podľa nových správ čínski výrobcovia začali využívať bývalé továrne Renault, Nissan alebo Mercedes-Benz na výrobu automobilov v Rusku. Pred…

Ako prepravovať psa v aute?

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@skodauk). Mnoho ľudí prepravuje svojich štvornohých priateľov v aute. Bezpečnosť vášho domáceho zvieraťa je pre nás prioritou. Preto vám poskytneme…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov