Elektro, Novinky, Správy, Suv/Crossover,

Čínsky „Maybach“ už svojimi rozmermi zahanbuje Range Rover. Luxusné SUV sa dostane na trh neskôr v roku 2024

15.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SDBKPS02). Nedávno značka patriaca čínskemu gigantovi BYD oficiálne predstavila svoju odpoveď na luxusný Maybach. Veľké SUV, nový vlajkový model spoločnosti Denza Motors, prichádza na čínsky...

15.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SDBKPS02).

Nedávno značka patriaca čínskemu gigantovi BYD oficiálne predstavila svoju odpoveď na luxusný Maybach. Veľké SUV, nový vlajkový model spoločnosti Denza Motors, prichádza na čínsky trh v dvoch verziách. Vrátane v Európe žiadanej hybridnej verzie.

Nedávno značka patriaca čínskemu gigantovi BYD oficiálne predstavila svoju odpoveď na luxusný Maybach.
Foto: youtube.com/@SDBKPS02

Denza N9 zaujme veľkosťou tela

Generálny riaditeľ spoločnosti Denza Motors vždy sníval o vytvorení vozidla, ktoré by ponúkalo rovnaký luxus ako Maybach. Pripravované veľké SUV Denza N9 sa tak skutočne stáva jeho čínskym náprotivkom. Zapôsobí nielen veľkosťou karosérie, ale aj úrovňou luxusu.

Spoločnosť Denza Motors už oficiálne zverejnila oficiálnu fotografiu nového luxusného SUV N9. Model, ktorý využíva najnovší dizajnový jazyk rodiny DENZA, pokiaľ ide o vzhľad vozidla spredu, dostal uzavretú prednú masku chladiča, na ktorej je logo značky. Skupiny svetlometov na oboch stranách kapoty sú úzko tvarované, nad nimi sú integrované denné LED svetlá, ktoré tvoria dvojitý pás vo vnútri skupiny svetlometov.

Predný nárazník má na oboch stranách vetracie otvory v tvare písmena C. Okrem toho sa v strede predného nárazníka nachádza aj aktívne otvárateľný prívod vzduchu, zatiaľ čo v spodnej časti je otvor na odvod tepla s aktívnou mriežkou.

Pri pohľade zboku sa čínske luxusné SUV môže pochváliť pomerne jednoduchým tvarom, ale pôsobivým, pokiaľ ide o dĺžku (5,3 m). Pri pohľade na ulicu je väčšie a vyššie ako Range Rover. Na širokom D-stĺpiku karosérie je luxus zvýraznený vloženým logom značky. Konkávne výplne dverí modelované vpredu spolu so širokými podbehmi kolies zdôrazňujú dojem veľkých rozmerov a spolu s veľkými kolesami a ráfikmi s hrubými lúčmi dokonale podčiarkujú charakter vozidla.

DENZA N9 dostala aj strešný spojler a vysoko umiestnenú skupinu brzdových svetiel. Svetlá vzadu majú tvar dlhej lišty vrátane skupiny vnútorných svetiel navrhnutých v prerušovanom štýle.

Čínske SUV dostáva najnovšiu technológiu BYD

Nový model DENZA N9, ktorý je synonymom luxusu podobného Maybachu, sa okrem rozmerov môže pochváliť aj najnovšími technológiami. Vozidlo je vybavené strešným lidarom a vonkajšie spätné zrkadlá môžu byť na želanie elektronické.

Luxusné SUV je zatiaľ tajomstvom, pokiaľ ide o výbavu interiéru. Špionážne fotografie, ktoré boli predtým odhalené v Číne, sľubujú dizajn kabíny podobný modelu Denz Z9 GT. Očakáva sa, že SUV ako také bude profitovať z trojrozmerného usporiadania s plávajúcou centrálnou ovládacou obrazovkou uprostred. Okrem toho generálny riaditeľ obchodného oddelenia spoločnosti Denza Zhao Changjiang uviedol, že luxusný automobil dostane pohovky, farebné televízory, sedadlá pre letecké spoločnosti a ďalšie konfigurácie. Na konkrétne informácie si však budeme musieť počkať.

Známe je len to, že čínsky „Maybach“ dostane technológiu Yisanfang, ktorá ponúka širokú škálu funkcií vrátane podpory nezávislého ovládania zadných kolies prostredníctvom dvoch motorov. Je tiež známe, že DENZA N9 dostane aj vzduchové odpruženie.

Pokiaľ ide o pohonné ústrojenstvo, čínsky ekvivalent Maybachu bude na výber v dvoch verziách: elektrickej a plug-in hybridnej. Celkový výkon motora pre čisto elektrický model je 710 kilowattov (vyše 950 k). V prípade plug-in hybridného modelu bude výkon 640 kilowattov (870 k). Samotný preplňovaný motor poskytuje maximálny výkon 207 koní (152 kilowattov).

Nový automobil čínskeho giganta by sa mal oficiálne dostať na trh koncom roka 2024. BYD DENZA N9 ako plnohodnotné vlajkové SUV postavené na platforme e-Platform 3.0 položí základy nového energetického automobilového priemyslu.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

BYD Seal 06 GT debutuje. Na trh vstúpi s výkonom viac ako 200 koní

Spoločnosť BYD chce byť vnímaná ako Apple. V pozadí je skok do Európy

Spoločnosť BYD má dôvod na oslavu. Jej vozidiel SUV sa predal veľkolepý milión kusov


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Oplatí sa používať adaptéry Isofix? Odborníci o tom nepochybujú

15.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@monsiegeautobebe). Adaptéry ISOFIX, ktoré umožňujú montáž moderných detských sedačiek do starších vozidiel, sú teoreticky lacným spôsobom, ako zvýšiť bezpečnosť detí.…

Hamiltonov príchod dokazuje, že Ferrari je na správnej ceste

15.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Jay Hirano Photography). Kým sa Ferrari pripravuje na prijatie Hamiltona do tímu, Vasseur si myslí, že to dokazuje pokrok Šéf…

AC Schnitzer konečne dáva Mini Cooperu výfuky

15.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@bottaexclusive). Nový výfukový systém, zníženie a prispôsobené aerodynamické diely Spoločnosť AC Schnitzer spustila nový tuningový program pre Mini Cooper. Program…

Tu je jedinečný Land Rover Discovery v štýle Kalahari

15.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TFLcar). Tento Discovery, ktorý bol predstavený na výstave SEMA 2001, má o 10 cm väčšiu svetlú výšku a vyzerá naozaj…

Parížsky autosalón opäť otvára svoje brány

15.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AssociatedPress). 90. ročník je v centre pozornosti. Návštevnosť je dobrá a nechýbajú ani nové výrobky, ale základnou témou je neistota.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov