Elektro, Správy, Zaujímavosti,

Nemci sú frustrovaní z elektromobilov. Každý tretí majiteľ sa vracia k nafte a benzínu

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@americancarsandracing). Každý tretí nemecký majiteľ elektromobilu sa vracia k spaľovaciemu vozidlu. O nemeckom rozčarovaní z elektromobilov informuje portál denníka Welt s odvolaním sa na údaje...

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@americancarsandracing).

Každý tretí nemecký majiteľ elektromobilu sa vracia k spaľovaciemu vozidlu. O nemeckom rozčarovaní z elektromobilov informuje portál denníka Welt s odvolaním sa na údaje najväčšej nemeckej poisťovne. Pre automobilový priemysel to nie je dobrá správa.

Nemci sú frustrovaní z elektromobilov. Každý tretí majiteľ sa vracia k nafte a benzínu.
Foto: youtube.com/@americancarsandracing

Nemecké médiá píšu o rozčarovaní zákazníkov z elektromobilov. Údaje najväčšej nemeckej poisťovne HUK Coburg ukazujú, že za prvých desať mesiacov tohto roka sa až 34 percent majiteľov elektromobilov v Nemecku rozhodlo pre spaľovacie auto.

Elektromobily zjavne nepresvedčia mnohých majiteľov, aby dlhodobo zostali pri tejto forme pohonu

– uvádza portál denníka Welt.

Nemci sú rozčarovaní z elektromobilov. Každý tretí vodič sa vracia k nafte alebo benzínu

Nemecké médiá hovoria o rastúcej frustrácii z elektromobility. Ako dôkaz uvádzajú údaje HUK, ktoré jasne ukazujú, že čoraz viac majiteľov elektromobilov sa vracia k spaľovacím autám. V období od 1. januára do 30. septembra sa 34 % majiteľov elektromobilov rozhodlo pre spaľovacie autá. Pre porovnanie, v roku 2021 to bolo necelých 14,2 percenta, v roku 2022 niečo vyše 17,5 percenta a v roku 2023 už 28 percent.

Elektromobily zjavne nedokážu presvedčiť mnohých majiteľov, aby dlhodobo zostali pri tejto forme jazdy

– píše „Welt“.

Elektromobily frustrujú Nemcov? Médiá hovoria o „rozčarovaní

Zdá sa teda, že e-autá vo svojej počiatočnej fáze priťahovali najmä ľudí fascinovaných novou technológiou, ktorí boli veľmi motivovaní ich používať. Keď sa rozšíril sortiment a elektromobily začali viac oslovovať menej intuitívnych vodičov – napriek tomu, že ich výkon sa každým rokom zlepšuje – je pre ne čoraz ťažšie konkurovať klasickým autám.

Z údajov HUK tiež vyplýva, že počet vodičov, ktorí sa vzdávajú spaľovacieho auta v prospech elektromobilu, sa znižuje. V tomto roku bol podiel vodičov poistených v HUK, ktorí prešli zo spaľovacieho motora na elektromobil, len 3,6 %, zatiaľ čo v poslednom štvrťroku minulého roka to bolo o 40 % viac.

Elektro
Až 29 % opýtaných uviedlo, že by sa rozhodli pre elektromobil, len ak by „zákon umožňoval registráciu len elektrických vozidiel“.
Foto: youtube.com/@TheEngineersPost

Elektromobil len pod nátlakom. Smutné údaje z Nemecka

Zaujímavé sú aj výsledky prieskumu, ktorý si objednala spoločnosť HUK s cieľom zistiť nálady spotrebiteľov medzi nemeckými vodičmi. Až 29 % opýtaných uviedlo, že by sa rozhodli pre elektromobil, len ak by „zákon umožňoval registráciu len elektrických vozidiel“. Iba 18 percent by pri kúpe nového vozidla zvažovalo iba elektromobily. To je zdrvujúca správa pre automobilový priemysel, ktorý sa už niekoľko rokov zameriava na elektromobilitu. Znamená to totiž, že až tretina kupujúcich nových automobilov na najväčšom európskom automobilovom trhu je ochotná uvažovať o kúpe elektromobilu len z donútenia.

Elektromobily dnes predstavujú len 2,9 % všetkých automobilov registrovaných v Nemecku. V prípade majiteľov domov je tento podiel výrazne vyšší (4,1 %), pretože títo môžu investovať do vlastnej nástennej nabíjačky pre svoje vozidlo. Pre porovnanie, u ľudí, ktorí si prenajímajú byty, t. j. u vodičov, ktorí sú nútení využívať sieť verejných nabíjačiek, je to 1,3 percenta majiteľov elektromobilov.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Predpremiéra modelu Fiat Panda fastback

Volkswagen wallbox-fotovoltaický ekosystém pre domáce nabíjanie

Čo je to systém štart-stop a ako funguje?


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Presypte ju do látkového vrecka a vložte do auta. Nepríjemný zápach zmizne za niekoľko sekúnd

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: súkromná archív). Nepríjemný zápach v aute je bežný problém, ktorý môže byť spôsobený viacerými príčinami. Skôr ako investujete do nového…

Autom na huby. Kde môžete nechať auto v lese?

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@KirinCamp). Hubárska sezóna je v plnom prúde a v médiách sa vždy píše o veľkej úrode húb. V tom čase…

Ponuka BYD vyvoláva v Paríži vlny. SUV SEALION 7 je nepriateľom číslo jeden pre ponuky Stellatis a Tesla

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Wheelsboy). Čínsky gigant BYD rozšíril svoju európsku ponuku o ďalší model. Ide o športové SUV, ktoré malo práve premiéru v…

7 najčastejších chýb pri bezdotykovom umývaní áut

16.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PanTheOrganizer). Ak si myslíte, že umývanie auta na bezdotykovej umývačke nie je spojené s veľkou filozofiou, možno budete trochu prekvapení.…

Ako chrániť svoje vozidlo pred účinkami soli v zime?

16.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PetesGarage). Hneď ako prídu prvé mrazy, v uliciach sa objavia posypové vozidlá na soľ a piesok. Táto zmes je určená…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov