Elektro, Novinky, Správy,

Ponuka BYD vyvoláva v Paríži vlny. SUV SEALION 7 je nepriateľom číslo jeden pre ponuky Stellatis a Tesla

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Wheelsboy). Čínsky gigant BYD rozšíril svoju európsku ponuku o ďalší model. Ide o športové SUV, ktoré malo práve premiéru v Paríži. Volá sa SEALION 7...

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Wheelsboy).

Čínsky gigant BYD rozšíril svoju európsku ponuku o ďalší model. Ide o športové SUV, ktoré malo práve premiéru v Paríži. Volá sa SEALION 7 a má sa stať hviezdou v módnom segmente, okrem iného aj vďaka dvom verziám pohonu, z ktorých si môžete vybrať.

Čínsky gigant BYD rozšíril svoju európsku ponuku o ďalší model. Ide o športové SUV, ktoré malo práve premiéru v Paríži.
Foto: youtube.com/@Wheelsboy

Nové SUV spoločnosti BYD bude na začiatok elektrické

Parížsky autosalón je najlepšou scénou pre uvedenie nového vozidla z ponuky BYD pre európskych zákazníkov. Športové SUV SEALION 7 sa tak stane ôsmym vozidlom v ponuke výrobcu pre starý kontinent.

Čínska značka veľkolepo predstavila svoju novú hviezdu v segmente SUV, ktorá meria takmer 5 metrov a debutuje v dvoch verziách pohonu: PHEV a elektrickej. Tým vysiela jasný signál, že najväčší rival skupiny Stellantis vie, čo zákazníci v Európe chcú. V súlade s nákupnými trendmi tak SEALION 7 odoberá modelu SEAL status najjasnejšej hviezdy.

Nový model BYD odráža moderný sofistikovaný dizajn a vyznačuje sa športovým profilom v súlade s dizajnovým jazykom radu Ocean. V prednej časti vozidla, ktorá má tvar písmena X, sa nachádzajú štíhle LED svetlomety. Výrazné veľké vstupy vzduchu v nárazníku dodávajú SUV mierne agresívny vzhľad.

Interiér SUV ukrýva 10,25-palcový digitálny prístrojový panel a 5,6-palcový dotykový displej multimediálneho systému. Dizajnéri použili kvalitné recyklované materiály a kožu Nappa na čalúnenie sedadiel. Vnútorné kľučky dverí sú vkusne zladené s výplňami dverí. To dodáva interiéru moderný vzhľad. Pri štyroch farbách exteriéru je na výber z dvoch farebných schém interiéru.

SEALION 7 je pre spoločnosti Stellantis a Tesla veľkým problémom

Pokiaľ ide o výbavu, nové SUV čínskeho giganta je vážnou konkurenciou pre modelový rad Stellantis. Nie je tajomstvom, že už zoznam štandardnej výbavy robí dobrý dojem. Zoznam zahŕňa výkonnú 50W bezdrôtovú nabíjačku smartfónov, head-up displej s rozšírenou realitou a 50-palcovú projekčnú plochu.

Ôsmy model v európskej ponuke BYD je založený na novej platforme tohto giganta založenej na „e-Platform 3.0“. To znamená, že bolo možné integrovať akumulátor priamo do rámu hliníkovej konštrukcie. Vďaka tomu ho SUV lepšie chráni a karoséria má lepšiu tuhosť.

Spoločnosť BYD v súčasnosti nezverejnila podrobnosti o všetkých možných výkonových verziách nového špičkového SUV. Známe je len to, že vrcholná verzia s dvoma elektromotormi a pohonom všetkých kolies dosiahne stovku za 4,5 sekundy a maximálnu rýchlosť 215 km/h. Elektrický SEALION 7 dostane balík batérií (LFP) Blade s energetickou kapacitou 91,3 kWh, ktorý mu umožní prejsť viac ako 500 kilometrov bez nabíjania.

BYD SEALION 7 sa už ponúka zákazníkom v Číne. V Európe sa elektrická verzia postaví proti takým modelom, ako je nové elektrické Porsche Macan, sesterské Audi Q6 e-tron a Tesla Model Y. Ak zdedí ázijskú konfiguráciu, príde s maximálnym výkonom 390 kW ( 523 k) a možnosťou pohonu zadných kolies s výkonom 230 kW (308 k). Okrem toho môže byť Sealion preplňovaný s výkonom až 230 kW a štandardne sa dodáva s tepelným čerpadlom.

BYD Sealion príde do európskej ponuky koncom októbra 2024, pričom prvé dodávky sú naplánované na koniec roka. Ďalšie podrobnosti o výbave a cenníku modelu by mali nasledovať čoskoro.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

BYD Seal 06 GT debutuje. Na trh vstúpi s výkonom viac ako 200 koní

Nové terénne vozidla BYD: Bao 8

Spoločnosť BYD pridáva do svojho arzenálu nové SUV. Konkurent Tiguanu debutuje s bezkonkurenčnou ponukou


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Mini si v Paríži pripomína dve premiéry s novými modelmi John Cooper Works Electric a John Cooper Works Aceman

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Mini prinieslo na parížsky autosalón dva nové plne elektrické výkonné modely. Tieto dva automobily sú pre britskú značku prvé.…

Čo je to systém štart-stop a ako funguje?

16.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Olivier Le Moal). Značná účinnosť nových riešení a prínos pre životné prostredie viedli k tomu, že sa systémy štart-stop objavili…

Hyundai a Waymo oznámili partnerstvo pre autonómne riadenie

16.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MichalKarpatAutozurnal). Ioniq 5 ako prvé testovacie vozidlo. Autonómna jazda ponúka viacero výhod. Okrem zníženia rizika nehôd a dopravných zápch by…

Terénna štúdia pre Ferrari Purosangue odhalená od Delta4x4

16.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SupercarBlondie). Tuner z Mníchova ukazuje, ako sa dá Purosangue optimalizovať pre dobrodružstvá v teréne Spoločnosť Delta4x4 predstavila novú štúdiu, v…

Francúzi sťahujú naftu z čerpacích staníc. Naftu už nie je možné natankovať v (takmer) celom Paríži

16.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@scrippsnews). Francúzi vedú totálnu vojnu proti autám s naftovým motorom. Úrady stiahli naftu z celého Paríža, čím obmedzili motoristov len…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov