Novinky, Správy, Suv/Crossover, Zaujímavosti,

Ďalší čínsky gigant plánuje vtrhnúť do Európy

19.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@auto_world). Spoločnosť GAC, jeden z najväčších výrobcov automobilov v Strednom kráľovstve, sa chystá dobyť Európu. Tvárou v tvár sankčným clám na čínske elektromobily konglomerát zvažuje...

19.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@auto_world).

Spoločnosť GAC, jeden z najväčších výrobcov automobilov v Strednom kráľovstve, sa chystá dobyť Európu. Tvárou v tvár sankčným clám na čínske elektromobily konglomerát zvažuje tzv. miestnu výrobu.

Čínsky konglomerát GAC, ktorý je jedným z najväčších výrobcov automobilov v Strednom kráľovstve, sa pripravuje na vstup na európsky trh so zameraním na výrobu elektrických vozidiel.
Foto: youtube.com/@auto_world

Čínsky konglomerát GAC, ktorý je jedným z najväčších výrobcov automobilov v Strednom kráľovstve, sa pripravuje na vstup na európsky trh so zameraním na výrobu elektrických vozidiel. Ako informovala agentúra Reuters, spoločnosť skúma možnosti výroby na našom svetadiely.

Spoločnosť GAC plánuje továreň v Európe

Výrobca vedie predbežné rokovania o možnej výstavbe novej továrne v Európe alebo o prevzatí existujúcej továrne. To by mohlo pomôcť obísť colné prekážky, uvádza agentúra Reuters.
Generálny riaditeľ medzinárodnej divízie spoločnosti GAC Wei Heigang zdôrazňuje, že konglomerát intenzívne analyzuje rôzne možnosti a že by sa malo nájsť vhodné riešenie v dlhodobom horizonte.
V súčasnosti tento čínsky výrobca ešte nepredáva elektrické vozidlá v Európe, ale čoskoro to chce zmeniť.

Na parížskom autosalóne Číňania predstavili SUV vyrobené špeciálne pre Európu.

Veľké ambície spoločnosti GAC

GAC je Guangzhou Automobile Group, čínsky štátny automobilový gigant založený v roku 1997. Spoločnosť si stanovila ambiciózny cieľ predať do roku 2030 500 000 vozidiel na zahraničných trhoch.

Jej portfólio zahŕňa širokú škálu modelov so spaľovacími aj elektrickými motormi. Na domácom trhu zahŕňa ponuku vozidiel SUV, sedanov a MPV. Medzi nimi dominujú spaľovacie verzie, čo dokazuje, že tradičné pohony stále zohrávajú v ponuke skupiny dôležitú úlohu. ‚

Najzaujímavejším elektrickým modelom spoločnosti je Aion V. Je to elektrické SUV s dojazdom 520 km. Jeho debut v Európe je naplánovaný na polovicu roka 2025. Očakáva sa, že jeho cena bude nižšia ako 40 000 EUR (TU uvidíte porovnanie dojazdu: Tesla s obrovským dojazdom verzus nové elektromobily).

Po uvedení modelu Aion V plánuje spoločnosť GAC uviesť na starý kontinent ďalšie vozidlo. Pôjde o malý elektrický hatchback, ktorý sem dorazí koncom roka 2025, uvádza agentúra Reuters.

GAC, ďalšia čínska spoločnosť v Európe

GAC nie je jedinou čínskou spoločnosťou, ktorá chce vstúpiť na európsky automobilový trh. V posledných rokoch sa na starom kontinente objavuje čoraz viac ázijských značiek. V súčasnosti sú to napr: MG, BYD, DR Automobiles, Lynk & Co, GWM (Great Wall Motors), XPeng, Zeekr, Nio, Maxus, Omoda, EMC, Sportequipe, DFSK, Aiways, BAIC Beijing, Leapmotor, Hongqi, Geely, JAC a Forthing.

Podľa analytikov spoločnosti JATO Dynamics čínske získavajú čínske značky automobilov na starom kontinente na popularite. Navyše niektoré z nich už ponúkajú dobre predávané elektrické modely.

Z rebríčka predaja za prvý štvrťrok 2024, ktorý zahŕňa údaje z 28 európskych krajín, vyplýva, že lídrom medzi týmito výrobcami je spoločnosť MG, ktorú vlastní štátny konglomerát SAIC. Táto britsko-čínska značka dominuje na trhu a predáva viac ako 58 000 automobilov, čo predstavuje až 70 % celkového predaja čínskych značiek v Európe.

Stojí za zmienku, že výrobcovia z kráľovstva stredu sa čoraz viac zameriavajú na rozvoj elektromobility. Príkladom tohto trendu sú značky Nio a Zeekr, ktorých ponuka v Európe je založená výlučne na elektrických vozidlách.

Elektrické vozidlá SUV a sedany získavajú na popularite a inovatívne riešenia, ako napríklad vymeniteľné batérie, priťahujú čoraz viac európskych zákazníkov. Podobnou cestou sa uberá aj spoločnosť XPeng, ktorá sa usilovne snaží presadiť na starom kontinente.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nový vynález japonských vedcov. „Amoniakový motor je koniec elektromobilov“.

Parížsky autosalón 2024: Súboj medzi Francúzskom, Nemeckom a Čínou

Číňania predsa len nehrajú fér? Obrovské dotácie najmä pre jedného výrobcu automobilov


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Chybné ložisko kolesa – príznaky

18.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DantheFixitMan). Hukot, hrkotanie, bzučanie? Nové pneumatiky s vyššími decibelmi? Skutočne môžu zvýšiť hladinu hluku. Takéto príznaky však môžu naznačovať chybné…

Batérie pre elektromobily budú v roku 2026 o polovicu lacnejšie

18.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@electricviking). Banka Goldman Sachs vo svojej najnovšej analýze trhu s batériami pre elektromobily predpovedá, že cena batérií sa v roku…

Vozidlá Volvo, Polestar a Audi možno zamknúť/odomknúť pomocou jednoduchej funkcie iPhonu

18.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Spoločnosti Volvo, Polestar a Audi oznámili, že majitelia budú môcť zamykať a odomykať svoje vozidlá pomocou digitálneho kľúča. Ten…

BMW radu 2 Gran Coupé 2025 odhalené: Štýlová alternatíva vo svete SUV

18.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Nová generácia modelu BMW si zachovala svoju zvodnú siluetu a bola modernizovaná. BMW radu 2 Gran Coupé 2025 odhalené:…

Facelift BMW radu 2 Gran Coupe. Podobná úprava ako v prípade radu 1 – fotografie

18.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AllenBMWDurham). BMW oficiálne predstavilo facelift radu 2 Gran Coupe. Vozidlo dostalo zmeny, ktoré by mali posilniť jeho dynamický charakter. BMW…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov