Správy, Zaujímavosti,

Najdlhšie lety lietadlom

19.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@LongHaulbySimpleFlying). Lietadlo je najrýchlejší spôsob dopravy. Dovolenkové lety sú často krátke a čas môže rýchlo ubiehať. V rýchlom svete lietadiel existujú niektoré trasy, ktoré sú...

19.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@LongHaulbySimpleFlying).

Lietadlo je najrýchlejší spôsob dopravy. Dovolenkové lety sú často krátke a čas môže rýchlo ubiehať. V rýchlom svete lietadiel existujú niektoré trasy, ktoré sú pre cestovateľov výzvou a vyžadujú si nielen pas, ale aj psychickú prípravu. Preskúmajte najdlhšie letecké trasy na svete.

Najdlhšie lety lietadlom.
Foto: youtube.com/@LongHaulbySimpleFlying

5 najdlhších leteckých trás

  1. Najdlhšou leteckou trasou na svete bol let z USA do Singapuru, ktorý trval 18 hodín a 30 minút. Cestu uskutočnila spoločnosť Singapore Airlines. Túto trasu prevádzkovalo lietadlo Airbus A350-900ULR (Ultra Long Range). Vzdialenosť letu bola približne 16 700 km.
  2. Druhý najdlhší let bol z Aucklandu na Novom Zélande do katarskej Dauhy so spoločnosťou Qatar Airways, ktorý trval 17 hodín a 30 minút.
  3. Let z Aucklandu do Dubaja so spoločnosťou Emirates airlines trvá 17 hodín a 20 minút.
  4. Let z Dallasu v USA do Sydney s leteckou spoločnosťou Qantas trvá 17 hodín.
  5. Ďalšou leteckou spoločnosťou, ktorej let je pre cestujúcich náročný, je let spoločnosti Etihad z Abú Zabí do Los Angeles, ktorý trvá 16 hodín a 45 minút.

Najdlhší let je však pred nami. Letecká spoločnosť Qantas zakúpila najnovšie lietadlo Airbus A350-1000 na diaľkové linky. Takáto najdlhšia trasa je plánovaná na rok 2025 zo Sydney do Londýna. Očakáva sa, že let bude trvať 20 hodín. Nebude to lacný let, pretože na to, aby bol let pri tak vysokých cenách paliva ziskový, musí dopravca predať dostatok leteniek vo vyšších triedach.

Najdlhší let je pred nami, plánuje sa na rok 2025 zo Sydney do Londýna, bude trvať 20 hodín.
Foto: youtube.com/@HDMelbourneAviation

Ako sa pripraviť na dlhý let?

  • Oblečte sa pohodlne – vyberte si voľné a pohodlné oblečenie (najlepšie z prírodných materiálov). Pri cestovaní je dobré mať oblečenie s dlhými rukávmi, pretože teplota na palube môže byť premenlivá bez ohľadu na ročné obdobie.
  • Pohyb – často vstaňte a pohybujte sa, aby ste predišli stuhnutiu svalov a stimulovali krvný obeh.
  • Pite veľa vody – voda zabraňuje dehydratácii a bolestiam hlavy.
  • Vyhnite sa alkoholu a nadmernému množstvu kofeínu.
  • Vezmite si so sebou knihy, časopisy, slúchadlá, čítačku elektronických kníh, stolové hry alebo čokoľvek na skrátenie času.
  • Vezmite si so sebou pohodlný vankúš, malú prikrývku, a ak vás ruší hluk v lietadle, štuple do uší alebo slúchadlá na odstránenie hluku a šumu.

Prajeme vám šťastný let.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Boeing alebo Airbus. Aké je najväčšie osobné lietadlo?

Najrýchlejšie lietadlo na svete vo vzduchu. Prvý krát hore

Mimoriadne efektívne lietadlo: Dokonalá vodíková platforma?


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Dobrodružstvo, na ktoré nikdy nezabudnete

19.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carbhaari). Od fjordov Nórska a Islandu až po talianske pobrežie Amalfi a kaňony francúzskych riek - každý si tu nájde…

Čo sú keramické povlaky?

19.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@detailpeoria). Keramické povlaky sú pokročilou technológiou ochrany laku automobilu. Vytvárajú mimoriadne odolnú, neviditeľnú vrstvu, ktorá chráni povrch pred škodlivými vonkajšími…

Tu je sedem ciest, ktoré patria medzi najnebezpečnejšie na svete

19.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Thetravelerfromjammu). Na mnohých cestách po celom svete sa stretneme so značnými rýchlostnými obmedzeniami, ale len niektoré z nich sa vyznačujú…

Najzvláštnejšie autá v histórii automobilového priemyslu

19.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BigCar2). Vybrať najzvláštnejšie autá v automobilovej histórii je ťažké. Počas desaťročí intenzívneho vývoja tohto odvetvia nám jedna značka za druhou…

Auto, ktoré mení farbu karosérie. Ide o technológiu E Ink

19.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SupercarBlondie). BMW iX Flow s technológiou E Ink bolo prvé vozidlo na svete, ktorého farbu laku možno zmeniť stlačením tlačidla.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov