Novinky, Správy, Zaujímavosti,

Systém elektronického boja vytvára flotily fantómových lietadiel

20.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@LeonardoCompany). Spoločnosť Leonardo UK verejne predstavila svoj systém elektronického boja BriteStorm, ktorý umožňuje vzdušným silám preniknúť do nepriateľského vzdušného priestoru vytvorením fantómových letiek stíhacích lietadiel...

20.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@LeonardoCompany).

Spoločnosť Leonardo UK verejne predstavila svoj systém elektronického boja BriteStorm, ktorý umožňuje vzdušným silám preniknúť do nepriateľského vzdušného priestoru vytvorením fantómových letiek stíhacích lietadiel a rakiet na rušenie a falšovanie radarovej obrany.

Spoločnosť Leonardo UK verejne predstavila svoj systém elektronického boja BriteStorm.
Foto: youtube.com/@LeonardoCompany

Predstavte si vojenské veliteľské a riadiace centrum v blízkej budúcnosti. Môže to byť počas cvičenia alebo skutočnej krízy. Operátori integrovaného systému protivzdušnej obrany (IADS) zistia prichádzajúcu skupinu nepriateľských lietadiel. Keď protiopatrenia prejdú do plnej pohotovosti, senzory systému IADS sa snažia zistiť viac informácií o narušiteľoch, ich počte a možných hrozbách.

Bláznivé údaje

Zrazu sa údaje zbláznia. Niektoré sektory sú prázdne. Iné sú oslepené rušivými signálmi. Horšie je, že cez mätúcu spleť radarových signálov prichádzajú pevné informácie. Invázne sily tvorí niekoľko veľkých letiek stíhačiek a bombardérov letiacich za hradbou riadených striel, ktoré sa zameriavajú na svoje ciele a pri približovaní vypúšťajú zbrane.

Protilietadlové rakety odštartujú, aby čelili hrozbe, zatiaľ čo iné zostanú kvôli zmätku nevypálené. Pri zachytávaní blížiacich sa síl niektoré rakety vybočia z kurzu, zatiaľ čo iné preletia priamo cez svoje ciele, akoby tam nikdy neboli. Keď sa obrancovia pozerajú na vyprázdnené alebo znefunkčnené odpaľovacie zariadenia, útočníci sa tlačia domov s minimálnymi stratami.

O takýto scenár sa v podstate usiluje spoločnosť Leonardo so svojím systémom BriteStorm, ktorý je digitálnym rušiacim a klamlivým systémom, ktorý je kompatibilný s platformou a ktorý už bol letovo testovaný Úradom pre rýchle spôsobilosti Kráľovského letectva (RAF RCO).

Ďalší krok v pretekoch v zbrojení

Tento systém, ktorý bol predstavený na výročnom stretnutí a výstave Asociácie americkej armády vo Washingtone, je ďalším krokom v pretekoch v zbrojení medzi protivzdušnou obranou a protiobranou, ktoré trvajú od čias, keď prvý jaskynný človek prišiel na to, ako odraziť úder palicou pomocou hrubého štítu.

Myšlienka systému BriteStorm spočíva v tom, že ho možno nainštalovať do rôznych lietadiel, najlepšie bezpilotných lietadiel alebo rakiet, ktoré môžu letieť pred útočiacimi silami na veľkú vzdialenosť a vysielať silné digitálne signály na rušenie a falšovanie nepriateľskej obrany, aby ochránili priateľské sily a umožnili im prejsť cez obranu a dokončiť svoju misiu.

Tvrdí sa, že pomocou technológie digitálnej rádiofrekvenčnej pamäte (DRFM) dokáže BriteStorm v spojení so špičkovým generátorom miniatúrnych techník (MTG) Leonardo a širokou škálou vysielacích prijímacích modulov (TRM) a antén zisťovať a vyhodnocovať prostredie elektronického boja s cieľom odhaliť potenciálne hrozby a vybrať vhodnú reakciu.

Myšlienka systému BriteStorm spočíva v tom, že ho možno nainštalovať do rôznych lietadiel, najlepšie bezpilotných lietadiel alebo rakiet.
Foto: youtube.com/@LeonardoCompany

Vysielanie falošných signálov na zmätenie obranných počítačov

To môže zahŕňať rušenie radaru vysielaním vysokovýkonných signálov bieleho šumu, vysielanie falošných signálov na zmätenie obranných počítačov alebo, čo je najväčšia párty, generovanie desiatok signatúr prízračných stíhačiek a rakiet, aby si obranný systém myslel, že čelí väčšej a silnejšej sile, ktorá neexistuje, v ktorej sa skutočná sila môže ukryť ako ihly v kope prízračných ihiel.

Okrem svojich schopností váži BriteStorm iba 2,5 kg. Dá sa vymeniť, aby sa hodil na najrôznejšie platformy, a možno ho naprogramovať podľa požiadaviek jednotlivých misií.

„Platformy nainštalované s užitočným zaťažením BriteStorm sa môžu rozmiestniť vpredu a vytvoriť tak zmätok, aby nepriateľské IADS nemohli zistiť, sledovať a pokúsiť sa zasiahnuť priateľské prostriedky,“

– povedal Mark Randall, manažér kampane EW.

„Vzhľadom na vývoj schopností IADS blízkych nepriateľským jednotkám je veľmi dôležité, aby priateľské sily používali BriteStorm a zabezpečili tak ochranu priateľských síl.“

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Mimoriadne efektívne lietadlo: Dokonalá vodíková platforma?

Boeing alebo Airbus. Aké je najväčšie osobné lietadlo?

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Tesla Cybercab: Je to Model 2?

20.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@tesla). Rovnaká platforma, podobná cena a prispôsobiteľná karoséria naznačujú dvojičky. Ale to ekonomické môže prísť ako prvé. Hviezdou večera „My,…

Peugeot 908 RC: pretekárska vlajková loď s dieselovým motorom V12 s výkonom 700 k

20.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@gusano300). Podvozok a motor, ktoré zostali len konceptom, sa nakoniec objavili na vozidle Peugeot, ktoré sa zúčastnilo pretekov 24 hodín…

Vrátila sa značka Rover? Sledujte, čo sa deje v Európe

20.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Number27). Páčili sa vám modely britského výrobcu Rover? Stala sa ním spoločnosť Roewe, o ktorej sme si mysleli, že sa…

Postaví sa obrovský závod na recykláciu autobatérií. Elemental Holding investuje 20 miliónov eur

20.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@JerryRigEverything). Elemental Holding, ktorý dosiahol obrat presahujúci pol miliardy eur, sa teraz rozširuje aj na rumunský trh. Spoločnosť plánuje investovať…

Význam ekologickej jazdy

19.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@WTVRCBS6). Rôzni vodiči jazdia na svojich vozidlách rôzne. Niektorí jazdia plynulo, pokojne a bez viditeľných emócií, vykonávajú predvídateľné manévre, zatiaľ…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov