Novinky, Suv/Crossover, Zaujímavosti,

Apple tajne spolupracoval so spoločnosťou BYD na vývoji batérií pre svoj elektromobil

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carsbyml). Hoci spoločnosť Apple zrušila plány na svoj elektromobil, údajne spolupracuje so spoločnosťou BYD na vývoji novej technológie batérií. V priebehu rokov sa objavilo nespočetné...

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carsbyml).

Hoci spoločnosť Apple zrušila plány na svoj elektromobil, údajne spolupracuje so spoločnosťou BYD na vývoji novej technológie batérií.

Hoci spoločnosť Apple zrušila plány na svoj elektromobil, údajne spolupracuje so spoločnosťou BYD na vývoji novej technológie batérií.
Foto: youtube.com/@carsbyml

V priebehu rokov sa objavilo nespočetné množstvo špekulácií o možnom vývoji elektromobilu spoločnosti Apple. Americký gigant údajne v priebehu desiatich rokov na tento projekt vynaložil približne 10 miliárd dolárov, pričom začiatkom tohto roka od tohto projektu upustil.

Z novej správy vyplýva, že Apple roky spolupracoval s čínskou spoločnosťou BYD na vývoji batérií pre elektromobily, uvádza portál Carscoops.

Hoci sa táto technológia nakoniec nikdy nepoužila vo vozidle s označením Apple, partnerstvo medzi týmito dvoma spoločnosťami poskytlo BYD výhodu vo vývoji technológií elektrických batérií.

Spoločnosti Apple a BYD začali spolupracovať v roku 2017 a vytvorili batériový systém využívajúci lítiovo-železité fosfátové články.
Foto: youtube.com/@carshowtv9197

Apple spolupracoval so spoločnosťou BYD na vývoji batérií pre elektromobily

Spoločnosti Apple a BYD začali spolupracovať v roku 2017 a vytvorili batériový systém využívajúci lítiovo-železité fosfátové články. V správe sa uvádza, že inžinieri spoločnosti Apple, ktorí pracovali na projekte, mali skúsenosti s pokročilými batériami a riadením teploty, zatiaľ čo spoločnosť BYD využila svoje zručnosti v oblasti výroby lítium-železofosfátových článkov a výrobné prostriedky, aby spolupráca fungovala.

Apple a BYD začali spolupracovať po tom, ako inžinieri čínskej automobilky ukázali vedeniu spoločnosti Apple prvé verzie batérie Blade. Tú v súčasnosti používa vo svojich sériovo vyrábaných elektromobiloch.

Na americkú spoločnosť to urobilo dojem a usúdila, že by mohla použiť články BYD s vlastnou konštrukciou interných batérií. Spoločnosť Apple si myslela, že by mohla prispôsobiť a vylepšiť batériu Blade, aby zvýšila dojazd svojho vlastného elektrického vozidla.
Napriek tomu spoločnosť Apple od spolupráce odstúpila a hľadala iné technické riešenia. Začiatkom tohto roka sa spoločnosť Apple rozhodla projekt iCar úplne ukončiť.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Spoločnosť BYD pridáva do svojho arzenálu nové SUV. Konkurent Tiguanu debutuje s bezkonkurenčnou ponukou

Nové terénne vozidla BYD: Bao 8

Spoločnosť BYD pridáva do svojho arzenálu nové SUV. Konkurent Tiguanu debutuje s bezkonkurenčnou ponukou


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Systém elektronického boja vytvára flotily fantómových lietadiel

20.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@LeonardoCompany). Spoločnosť Leonardo UK verejne predstavila svoj systém elektronického boja BriteStorm, ktorý umožňuje vzdušným silám preniknúť do nepriateľského vzdušného priestoru…

Nová Corvette ZR1 láme ďalšie rekordy. Je to najlacnejší hypercar na trhu

20.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheTopher). Nová Corvette ZR1 je auto, ktoré ohromilo už v deň svojho uvedenia na trh. Je to najrýchlejšie americké sériové…

Ako sa v priebehu rokov zvýšil dojazd vozidla Tesla Model 3?

20.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AdamWellinformed). S debutom modelu Long Range s pohonom zadných kolies prejde elektrický sedan až 702 km: tu sú míľniky. Ako…

Prevádzkové náklady nových elektrických modelov Toyota

20.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CARSARENA). Elektromobily sa stávajú čoraz populárnejšími, a to nielen pre svoje ekologické výhody, ale aj pre nižšie prevádzkové náklady v…

Prelomový Hyundai dostane nástupcu. Aký bude?

20.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TechShowYoutube). Hyundai Nexo nie je veľmi populárny, najmä v našich končinách. Automobil však dostane novú generáciu. Aká bude a je…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov