Novinky, Správy, Zaujímavosti,

Corvette s výkonom viac ako 1 200 koní sa predstavuje v predpremiére

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear). Na našom renderingu ožíva Zora, najsenzačnejšia Corvette všetkých čias, s hybridným pohonom založeným na motore 5,5 V8 modelu ZR1. Už nejaký čas sa hovorí...

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear).

Na našom renderingu ožíva Zora, najsenzačnejšia Corvette všetkých čias, s hybridným pohonom založeným na motore 5,5 V8 modelu ZR1.

Už nejaký čas sa hovorí o Corvete, ktorá bude vyčnievať z davu. V USA je isté, že Chevrolet pracuje na niečom ešte senzačnejšom, ako je hybridný model E-Ray a ZR1.
Foto: youtube.com/@TopGear

Už nejaký čas sa hovorí o Corvete, ktorá bude vyčnievať z davu. V USA je isté, že Chevrolet pracuje na niečom ešte senzačnejšom, ako je hybridný model E-Ray a ZR1. Niektoré médiá dokonca špekulujú, že tento model na pomedzí superauta a hyperauta sa bude volať „Zora“, na počesť Zory Arkus-Duntovej, „otca“ Corvetty.

V uplynulých týždňoch ho spozorovali na okruhu Nürburgring, pričom hrubá kamufláž stále skrýva jeho detaily, takto by mohol vyzerať.

Najagresívnejšie auto všetkých čias

Náš rendering sa pokúša dať definitívnu podobu Zore, ktorú vidno na špionážnom videu Zeleného pekla. To, čo by malo charakterizovať túto špeciálnu Corvettu, je ešte aerodynamickejší body kit s výrazným splitterom, širším rozchodom kolies a pevným zadným spojlerom.

K dispozícii by mali byť aj rôzne karbónové vložky a disky z ľahkých zliatin, ktoré znížia hmotnosť a dodajú Chevroletu exkluzívny vzhľad.

Príklad, ktorý bol zachytený na Nürburgringu na špionážnom videu od CarSpyMedia, bol zjavne vybavený elektrickým pohonom, čo potvrdzuje žltá nálepka označujúca prítomnosť vysokonapäťovej batérie. Okrem toho chladiaci systém a ďalšie detaily pripomínajú riešenia, ktoré sme už videli na Corvette E-Ray, čo naznačuje úzku technickú príbuznosť medzi modelmi.

V8 sa stretáva s elektrickým pohonom

Ak sa už výkon 1 078 koní modelu ZR1 zdal extrémny, Zora môže ísť ešte ďalej a dosiahnuť nevídané hodnoty. Podľa prvých zvestí by táto verzia mohla kombinovať 5,5-litrový V8 s dvoma turbodúchadlami a elektromotorom, pričom by ľahko prekročila výkon 1 200 k.

Ak sa výkon 1 078 koní modelu ZR1 skombinuje s ďalšími približne 160 koňmi z elektromotora modelu E-Ray, celkový výkon by mohol dosiahnuť 1 238 koní. Po ďalšom zdokonalení hybridného systému by však Zora mala dosiahnuť ešte vyššie hodnoty.

Napriek tomu, že Spojené štáty zatiaľ nič oficiálne neoznámili, očakáva sa, že nový Chevrolet predstavia do roku 2025. Odhaduje sa, že jeho cena bude medzi 200 000 a 250 000 €.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Chevrolet Corvette C8 prichádza do Európy, ale ceny sú oveľa vyššie ako v USA

Nová Corvette ZR1 je hypercar pre chudobných. Má vyšší výkon ako Bugatti Veyron

Toyota oznámila, že 74 % predaja za prvých 9 mesiacov tvorili elektrifikované modely


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Porsche 911 GT3 (2025) odhalené: Prvý facelift bez prídavného výkonu

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Napriek tomu je na motore veľa noviniek, po prvý raz aj balík Weissach, nové super sedadlo a výrazné zvýšenie…

Apple tajne spolupracoval so spoločnosťou BYD na vývoji batérií pre svoj elektromobil

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carsbyml). Hoci spoločnosť Apple zrušila plány na svoj elektromobil, údajne spolupracuje so spoločnosťou BYD na vývoji novej technológie batérií. Hoci…

Kontrolky v aute. Čo znamenajú červené symboly?

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@NissanOwnerChannel). Zvyčajne sú zelené, oranžové alebo červené. Hovoríme o kontrolkách na prístrojovej doske vozidla. Dnes sa pozrieme na to, čo…

Výmena škrtiacej klapky – ako vymeniť poškodenú škrtiacu klapku

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MasterJacks). Škrtiaca klapka v aute je zodpovedná za reguláciu správneho množstva vzduchu vstupujúceho do motora. Porucha škrtiacej klapky pri predbiehaní…

Mytológia elektromobilov: čo o nich vedia Slováci? Ukazuje sa, že nie veľa

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@agingwheels). Technológie napredujú a znalosti Slovákov stagnujú. Aspoň v oblasti elektromobilov. Fungovanie mnohých nepravdivých mýtov v našej krajine práve potvrdila…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov